Dolar 32,5825
%0.21
Euro 34,8344
%0.49
Altın 2.417,100
%-0.65
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özel'den TV35'e çarpıcı açıklamalar: Geldiğiniz sandıkla gideceksiniz

CHP'li Özel'den TV35'e çarpıcı açıklamalar: Geldiğiniz sandıkla gideceksiniz

TV 35 Ana Haber'e katılan CHPGrup Başkan Vekili Özgür Özel, Covid 19 salgınıyla mücadele sırasında hastalığa yakalanarak yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının şehit ilan edilmesine yönelik verdiği önergeyi ve nedenini anlattı. Özel 'Darbe söylemleri' tartışmaları hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 08.05.2020 - 09:17

EGEPOSTASI - Ana Haber bültenine konuk olan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, sağlık çalışanlarının görevleri sırasında yaşamını yitirmesi nedeniyle mutlaka şehit sayılması gerektiğini belirtti.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN ŞEHİT SAYILMASINI İSTİYORUZ
CHP’li Özel,  “Sağlık emekçilerinin de bizim sağlığımızı korumak için, biz hastalanmayalım ölmeyelim diye kendi canlarını ortaya koyan değerli sağlık emekçilerinin şehit sayılmasını istiyoruz.  Bunu CHP’nin 3 grup başkan vekili olarak grubu bulunan ve bulunmayan siyasi partilere çağrımızdır. Hep birlikte bu kanunu geçirebiliriz. Uzlaşıyla birlikte saatler içinde kanunlaşabilir. Şu anda meclisimiz kapalı ama önümüzdeki günlerde açılacak. Öncelikle bu işin yapılmasını son derece önemli görüyoruz ve teklifimizi tüm parlamentoda  görev yapan milletvekillerimizin vicdanlarına emanet ediyoruz” dedi.
 

GELDİĞİNİZ SANDIKLA GİDECEKSİNİZ
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yaptığı açıklama sonrası darbe çağrısı yaptığına yönelik başlayan tartışmalarla ilgili de konuştu. Özel, “Ben öncesinde şunu söylüyorum; geldiğiniz sandıkla gideceksiniz. Vatandaşın sizden sıtkı sıyrıldı, saray rejiminin sonu geldi diyorum ve devam ediyorum. Baştaki kısmı kesip sondaki kesmi kesip saray rejiminin sonu geliyor deyip darbe çağrısı demek bir tükenmişliğin itirafından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI
Corona virüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit statüsüne erişecekler. Bizim düşüncemize göre onlar zaten Allah katında şehit olarak kabul edileceklerdir. Ama sağlık çalışanlarının kamunun kuralları kanunları karşısında da şehit olarak kabul edilmeleri, ailelerinin şehit yakını olarak haklardan yararlanmalarını öneriyoruz. Bir şehit ailesi hangi haklardan yararlanıyorsa bu haklardan, örneğin yakınlardan birinin kamuda istihdam edilmesi, TOKİ’den öncelikli olarak ev verilmesi, bağlanacak olan aylığın çalıştığı süre göz önünde bulundurulmadan en üstten belirlenmesi gibi şehit aileleri için belirlenen ve verilen tüm haklardan Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin ailelerinin de yararlanmasını amaçladık.

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRIMIZDIR
Çok da basit bir mantığımız var. Örneğin polisimiz İzmir’de sokaklarda görev yapıyor. Ne içi? Sizin sokaklarda güvenliğiniz için. Sizin hayatınıza kas eden bir kişi sizin evinize doğru saldırdığında siz polis geliyor sizin canınızı korumak için kendi canını feda ediyor. Bu şehit sayılıyor m? Sayılıyor. Askerlerimiz sınır boylarında Türkiye’ye karşı terörist sızmaların karşısında canını ortaya koyuyor, en önde savaşıyor. Hayatını kaybettiğinde şehit oluyor. Biz de aynı şekilde sağlık emekçilerinin de bizim sağlığımızı korumak için, biz hastalanmayalım ölmeyelim diye kendi canlarını ortaya koyan değerli sağlık emekçilerinin şehit sayılmasını istiyoruz.  Bunu CHP’nin 3 grup başkan vekili olarak grubu bulunan ve bulunmayan siyasi partilere çağrımızdır. Hep birlikte bu kanunu geçirebiliriz. Uzlaşıyla birlikte saatler içinde kanunlaşabilir.

 

MİLLETVEKİLLERİNİN VİCDANLARINA EMANET EDİYORUZ
Şu anda meclisimiz kapalı ama önümüzdeki günlerde açılacak. Öncelikle bu işin yapılmasını son derece önemli görüyoruz ve teklifimizi tüm parlamentoda  görev yapan milletvekillerimizin vicdanlarına emanet ediyoruz.

BEN ORAYA KONUŞMA METNİNİN TAMAMINI YOLLADIM
Net bir durum var ortada. Geçtiğimiz günlerde ulusal kanallardan birinde, iktidara çok yakın bir isim, ismini de söyleyebilirim, Nagehan Alçı çıktı dedi ki, Özgür Özel’in sözlerinde darbe iması var. Neresinde va? Dedi ki saray rejimi sona erecek, ve devamında bunları bunları söyledi. Ben oraya konuşmanın metninin tamamını yolladım.

BAŞTAKİ VE SONDAKİ KISMI KESİP…
Sayın spiker baktı. Ben öncesinde şunu söylüyorum; geldiğiniz sandıkla gideceksiniz. Vatandaşın sizden sıtkı sıyrıldı, saray rejiminin sonu geldi diyorum ve devam ediyorum. Baştaki kısmı kesip sondaki kesmi kesip saray rejiminin sonu geliyor deyip darbe çağrısı demek bir tükenmişliğin itirafından başka bir şey değildir. Trol ordularını harekete geçirip Özgür Özel darbe çağrısı yapıyor demek, aslında şu demek, bugün doları, işsizliği kontrol edemiyoruz, vatandaş zor durumda. Biz kamuoyu araştırmalarında baş aşağı çakılıyoruz.

DARBE KORKUSU SALALIM VE…
İşte Avrasya’nın kamuoyu araştırması. AK Parti ve MHP’nin toplamı yüzde 43. Yani meclis çoğunluğunu kaybetmişler. Yine aynı kurumun araştırması bugün seçim olsa Erdoğan’a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 39. Bu rakamları gördükleri zaman şunu düşünüyorlar, kendileri, bizim bir seçimle yeniden iktidarda kalmamız mümkün değil. Ne olabili? Biz en çok desteği 15 Temmuz darbe girişimi sırasında almıştık. Ne yapalı? Yine bir darbe korkusu salalım, belki vatandaş bize yine destek verebilir. Tam olarak yaptıkları bu. Vatandaşa diyorlar ki evet açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin ama darbe tehdidi var, benimle birlikte olmalısın. Oysa vatandaş yüzde 5 zam alıp yüzde 45’lik gıda enflasyonundan dolayı bunları götürüyor. Ne darbesi ne tehdidi!

 

DARBE GECESİ METİYELER DİZİYORDU!
Bir kez daha söyleyelim. Darbe gecesi o iktidarın en popüler kanalı A Haber, Özgür Özel’e methiyeler diziyordu. Neden diziyord? Çünkü Özgür Özel bu meclisi açık tutmalıyız demişti. Kapalı meclisi açmıştı. Hep birlikte gitmiştik. Işıkları yanmıştı. Hedef değildik hedef olmuştuk. F 16 bombalarının  altında ben demiştim ki, biz yeniden seçimler yapılıncaya kadar ana muhalefet partisiyiz. Parlamentonun ve demokrasinin yanındayız, darbecilerin karşısındayız. Biz bunu söylediğimiz zaman darbenin kendisi yapılırken karşı çıkan Özgür Özel, şimdi darbe iması yapmış öyle m? Bu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, darbe yapılırken, iktidara darbe yapılır, bu olurken herkes döner ana muhalefet partisinin gözünün içine bakar. En basit deyimiyle nankör bunlar. Çünkü darbe yapılırken biz gittik seçilmiş hükümetin parlamentonun arkasında durduk. Özgür Özel’e darbeci demek, nankörlüktür, kendi kendini inkar etmektir, iftiracılıktır. Yapılan işi tamamı iktidarda kalabilmek için darbeye karşı olan birinin hakkını yemek, onu hedefe koymak, ne kadar ucuz bir siyasetin ürünü olduklarını gösterir. CHP, bu ucuz ve küstah ve saldırgan menfaatçi siyasete teslim olmayacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.