Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1019
%-0.23
Altın 2.239,950
%-0.16
Bist-100 8,89
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özdemir tahliyesi sonrası konuştu: Benim üzerimden CHP'ye saldırı düzenlendi

CHP'li Özdemir tahliyesi sonrası konuştu: Benim üzerimden CHP'ye saldırı düzenlendi

İzmir'de bazı camilerde müzik yayını sonrası paylaşımları nedeniyle tutuklanan Banu Özdemir bugün tahliye oldu. Banu Özdemir tutukluğunda geçenleri ve yaşadıklarını ilk kez anlattı.

  • Ege Postası
  • 30.05.2020 - 01:32

İzmir'de cami hoparlörlerinden müzik yayını provokasyonunda paylaşımları nedeniyle geçtiğimiz hafta tutuklanan, bugün tahliye olan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, Halk TV'ye konuk oldu.

Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programına gazeteciler İsmail Saymaz, Özlem Gürses ve Barış Yarkadaş konuk oldu.

CHP'li Banu Özdemir'in canlı yayında tutukluğunda geçenleri ve yaşadıklarını anlattı.

Banu Özdemir'in açıklamaları şöyle:

"Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta camilerden bir provokasyon yapıldı, şarkı çalındığı 2 gün boyunca. Çalındıktan sonra 1-2 saat sonra basına haberleri düştükten sonra bu provokasyona dikkat çekmek amacıyla bir paylaşım yaptım. Müftülüğü göreve çağırdım. Ancak benzer şekilde Türkiye'de doğruyu çağrı yapan insanlar yaşar. 

Bir trol çetesi tarafından algı operasyonu yapılarak hedef gösterildim ve tutuklandım.

Gürkan Hacır'ın "Bu görüntülerin tamamını yayınlanmış olan internet sitelerinden mi buldunuz'" sorusuna CHP'li Banu Özdemir şu yanıtı verdi:

"Sevgili Gürkan, bu algı operasyonu yapan kimi haysiyet cellatları çok yalan yanlış doğru olmayan yazıp çizdiler. Bir tanesi yazmıştı "Polis zoruyla götürüldü" , bir tanesi sanki görüntüleri bizler yapıyormuş gibi yansıtmaya çalıştılar.  Emniyetten kendi isteğimle gittiğimde bu görüntüleri basına düştekten 2 saat sonra paylaştığımı hangi yerel ve ulusal gazetelerden aldığımı söyledim. Onlar da zaten tespit edildi. 

Ama maalesef ki beni 1 hafta boyunca ailemden, dostlarımdan mağrum bırakanlar hala bu provokasyonu yapanları hala camilerden bunu yapanları bulamadılar.

CEZAEVİ GÜNLERİNİ ANLATTI

Çok zor bir süreçti. Beni tanıyan bir çok arkadaşım bilir, bugüne kadar toplum yararına bir çok çalışma yapmış olan bir insan olarak. 1 saniye bile bu şekilde özgürlüğümden alıkonulmak, ailemle görüşememek, avukatımla görüşememek... Bunlar benim için çok zor bir süreçti. Eşyalarımı bile 1 hafta sonra geldi benim yanıma. Tecritte bir odada kapalı kalmak zorunda kaldım. Dışarıdan haber alamadım.

Ama sağolsun kamuoyu vicdanı, şimdi yeni yeni onların hepsini öğreniyorum çok çağrılar yapmışlar hepsine çok teşekkür ediyorum.

KILIÇDAROĞLU VE YANINDA OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Çok zor bir zaman geçirmiş olsam da 1 hafta boyunca, kovid salgının olduğu, vakaların bu kadar arttış gösterdiği bir süreçte... Sağlığımızı da riske atarak bizi tahakküm altına almış olsalarda, ben bu süreç içerisinde yanımızda bulunan başta Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, tüm partili yol arkadaşlarıma ve tüm kamuoyuna teşükker ediyorum.  

Bu miadı dolmuş yapının, artık son kozları. Ben biliyorum ki benim üzerimden partime, üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı bir saldırı olduğunu hepimiz biliyoruz. Görevde olmama rağmen tutuklandığım gün beni mevcut il başkan yardımcısı olarak lanse ettiler. İzmir İl Başkanımız Deniz Yücel açıklama yaptı. Onun açıklamasını bile sanki partiyle alakamız yokmuş gibi çarpıtarak, farklı bir algı operasyonu olarak yansıtmaya çalıştılar.

PARTİNİN ÖZ EVLATLARINI YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi çok emin adımlarla şu anda iktidara bir yürüyüş yapıyor. Bu partinin öz evlatlarını yalanla, yanlışla, iftiralarla haksızca içeri alarak yıpratma çabasındalar.  Ama biz yılmayız, emin adımlarla gideriz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacaksa bir Banu da içeri girer, bin Banu da içeri girer.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMESİ

Bugün Sayın Genel Başkanla görüştüm. Geçmiş olsun dileğini iletti. Kendisi bu süreçte yanımızda bulundu. Genel Başkanın desteği, motivasyonu, morali ve mücadelesi bizler için çok değerliydi.

Benim buradan örgütümüze söyleyeceğim; Bugün Banu Özdemir'i alırlar, yarın başkasını alıcaklar. CHP'nin iktidarı yakın, gelecek. Bu partinin öz evlatları olarak ben de arkadaşlarım da mücadele edeceğiz, korkmayacağız."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.