Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Oran'dan 10 Ocak mesajı

CHP'li Oran'dan 10 Ocak mesajı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, iktidarın baskıları ve havuz medyasının kalemşör kadroları arasında halkımıza gerçekleri anlatma çabasında olan tüm basın emekçilerine minnettar olduklarını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 10.01.2018 - 17:02

Geçmişte Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu gibi duayen isimlerin karanlık güçlerin suikastleriyle katledildiğini hatırlatan Ekrem Oran; “Gerçek gazeteciler, meslek ilkeleri uğruna, işsiz kalmayı, tutuklanmayı göze almışlar hatta, halkımıza doğruları anlatmak uğruna canlarını ortaya koymuşlardır. Her dönemde zor olan gazetecilik mesleği günümüz Türkiye’sinde mangal gibi yürek gerektirmektedir. İktidar baskısı, işsizlik tehdidi, hapis cezalarının yanısıra meslek ilkelerinden ödün vermeyen, otoriteye biat etmeyen özgür basın emekçileri günümüzde sektörü istila eden, tepeden inme kiralık kalemlere karşı da onurlu bir mücadele sürdürüyorlar.” dedi.

Haber alma özgürlüğünün demokrasinin temel prensiplerinden biri olduğunu belirten Oran; “Meslek ilkelerine saygılı, güç karşısında eğilmeyen, kalemini satmayan, onurlu, mangal yürekli tüm basın emekçilerimize ulusumuz adına minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.