Dolar 32,5511
%0.01
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.436,760
%0.27
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Ödemiş Belediye Başkan adayından Kocaoğlu’na destek mesajı

CHP’li Ödemiş Belediye Başkan adayından Kocaoğlu’na destek mesajı

Adaylıktan çekildiği halde yeniden aday olacağını açıklayıp resmi başvurusunu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik tartışmalarda Kocaoğlu’ndan yana taraf olan CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Cumhur Şener sosyal medya hesabından uzun bir destek mesajı yayınladı. Şener, Kocaoğlu’na yönelik eleştirilerin haksız olduğunu anlattığı uzun mesajında, adı büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkn'ı da hedef tahtasına koydu. Konu üzerine Şener'den açıklama geldi.

  • Ege Postası
  • 20.01.2019 - 10:11

EGEPOSTASI-CHP’de aday olmayacağını açıkladıktan sonra son MYK ve PM toplantıları öncesi partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde önce adaylığa yeşil ışık yakan ardından da resmen adaylık başvurusu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tavrı parti içinde lehte ve aleyhte birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Başkan Kocaoğlu’nun açıklaması İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının kim olacağının bir sonraki PM toplantısına ertelenmesine yol açtı. Başkan Kocaoğlu’na yönelik olumsuz eleştirilerin ardı arkası kesilmez iken ona destek veren partililer de boş durmuyor.

İL BAŞKANI YÜCEL DE DÜN BİR DESTEK MESAJI YAYINLADI

En son CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik sert eleştirilerin haksızlık ve fırsatçılık olduğunu içeren bir mesaj yayınladı. İl Başkanı Deniz Yücel, sözkonusu mesajında Başkan Kocaoğlu’nun İzmir’in ve partisinin gururu olduğunu belirtti.

Tarihi Asansör binasında bugün bir basın toplantısı yaparak sürece dair önemli açıklamalar yapması beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir destek de partisinin Ödemiş Belediye Başkan Adayı M. Cumhur Şener’den geldi.

CHP ÖDEMİŞ ADAYINDAN KOCAOĞLU’NA UZUN DESTEK MESAJI

CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Cumhur Şener, adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması yüksek olasılık barındıran Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na destek veren uzun bir mesaj yayınladı.

YUH DEMEK GELİYOR İNSANIN İÇİNDEN…

‘ Kocaoğlu ne yaptı ki'’ başlıklı bir yazı kaleme alan Ödemiş Belediye Başkan Adayı Cumhur Şener, Tunç Soyer ve Tuncay Özkan’ı  hedef alarak,

“Seferihisar'da destan (!) yazan Başkan, şimdi İzmir'i ihya etmeye geliyormuş. Tuncay Özkan da anketlerde öndeymiş. Zaten Aziz Kocaoğlu 15 yılda ne yapmış k? 'Yuh' demek geliyor insanın içinden. Bütün sosyal medya organları nereden yönlendirildiği malum bir takım trollerin hakimiyeti altına girdi. Son günlerde daha da azgınlaşan bir üslupla İzmir tarihinin tartışmasız en başarılı belediye başkanına saldırıyorlar” dedi.

PEKİ AZİZ KOCAOĞLU’NUN SUÇU NE'

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıllık görev süresinde namusuyla şerefiyle, insan üstü bir çabayla çalıştığını ve partisine leke sürülmemesi için çabaladığını kaydeden Cumhur Şener, önce, “Son yıllarda Türk siyasetine egemen olan "algı mühendisliği" neredeyse altın çağını yaşıyor. Hiçbir şey yapmayan her şeyi yapmış gibi pazarlanıyor… Hayatını adayarak ülkesine, insanına  hizmet etmeye çabalayanlarsa düşman gibi gösterilmeye çalışılıyor. Çamur dövüşünün adı Türkiye'de siyaset oldu. 3 dönemdir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu hakkında son dönemde yazılıp çizilenlere bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Twitter'da, Facebook'ta, Instagram'da, internet haber sitelerinde çok garip rüzgarlar estiriliyor. Peki Aziz Kocaoğlu'nun suçu n? 15 yıldır namusuyla, şerefiyle, insan üstü bir çabayla İzmir için çalışmak, mensubu olduğu CHP'ye leke sürülmesin diye çabalamak mı'” diye sordu.

NEDEN AZİZ KOCAOĞLU DERSENİZ, BİNLERCE SEBEP AÇIKLAYABİLİRİM

Şener, mesajının devamında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı hizmetlerden tek tek örnekler vererek, “Hükümetin cenderesi altında inim inim inlerken, projeler için bir kuruş destek alamazken, tek bir imza için bakanlık kapılarını aşındırırken İzmirlinin morali bozulmasın diye, halinden şikayetçi olmayıp kuyruğu dik tutmaya çalışmak m? FETÖ kumpasına uğrayıp, 397 yıl hapisle yargılanırken bile hizmetler aksamasın, İzmirli mağdur olmasın diye sabahlara kadar mesai yapmak mı'  Cumhuriyet felsefesine uyarak, 10 kilometre ile devraldığı raylı sistemi, 180 kilometreye çıkarmak m? Türkiye'nin en borçlu 3’üncü belediyesini bugün borçsuz bir hale getirmek mi'  15 yılda ilmek ilmek ördüğü İzmir Modeli ile kırsaldaki vatandaşın, üreticinin yüzünü güldürmek, yok olmaya yüz tutan kooperatifçiliği canlandırmak m? 130 bin evin kapısını tek tek çalıp çocuklara süt içirmek mi'  Hükümet, "İzmir'de stat yok" deyip gargara yaparken, iki stadı birden bitirip hizmete açmak m? Türkiye'nin en büyük fuar merkezini, en nitelikli konser salonunu, ilk ve en büyük doğal yaşam parkını kendi kaynaklarıyla kurmak m? Kentin arazilerini satmamak, satılmasına engel olmak için direnmek mi Aziz Kocaoğlu'nun suç? Hanımlar, beyler! "Neden Aziz Kocaoğlu" diye sorarsanız, size binlerce sebep açıklayabilirim” ifadelerini kullandı.

ŞENER, BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYLARINI AÇGÖZLÜ MİRASYEDİ OLARAK SUÇLADI

“Ama siz neden karşı olduğunuzu izah ederken, sakın trafik sıkışık, yolda giderken arabamın tekeri çukura düştü gibi konforunuza halel getiren saçma sapan sebepler sunmayın. Sanırsınız bu çok memnuniyetsizler Kocaoğlu belediye başkanı olmadan önce Zürih'te, Viyana'da yaşıyordu. Sanırsınız şu an İstanbul'da, Ankara'da, Bursa'da, Denizli'de Paris standartlarında bir yaşam sürülüyor. Sanırsınız Türk ekonomisi şahlandı uçuyor, işsizlik zirveye çıkmadı, hayat pahalılığı tavan yapmadı; iflaslar, konkordatolar, toplu işten çıkarmalar yaşanmadı. Türkiye'nin 80 ilinde her şey güllük gülistanlık, bir tek İzmir karanlık… AKP'lilerin muhalefet etmesini, eleştirmesini anladım da, peki bu "sözde" CHP'lilere ne oluyor'” diye soran CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı  Başkan Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıkladıktan sonra aday adayı olan partilisi siyasetçileri, ‘aç gözlü mirasyedi’ olarak suçladı.

NEREDE VEFA DUYGUSU, EMEĞE SAYGI'

Şener, bu tespitinin ardından vefa, emeğe saygı, kadir bilmezlik duygularının yok olmasına dair sitemde bulunarak, “Aziz Kocaoğlu aday olmayacağını açıklayınca aç gözlü mirasyediler gibi iştahı kabaran aday adayları… Nerede vefa duygus? Nerede emeğe sayg? Nedir bu kadir bilmezlik'” dedi.

ŞENER, MESAJININ DEVAMINI TUNÇ SOYER’E AYIRDI

CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Cumhur Şener, mesajının devamını, adı büyükşehir adaylığı için geçen en güçlü isimler arasında yer alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ayırdı.

SIĞACIK PROJESİ TAMAMEN BÜYÜKŞEHİR KAYNAKLARIYLA YAPILDI

Başkan Soyer’in yarımadada harikalar yaratan başkan olarak lanse edilmesini eleştiren Cumhur Şener, Seferihisar’daki projelerin altındaki imzaların Soyer’e değil Başkan Kocaoğlu’na ait olduğunu belirtti. Şener, “Yarımada'nın harikalar yaratan başkanı meğer küçücük ilçede neler yapmamış! Mesela en önemli hizmeti Sığacık Kaleiçi evlerinin restore edilerek, turizme kazandırılması olmuş. Tarihi sokaklar şimdi turistlerle doluymuş. Butik otelcilik sayesinde bölge halkının cebi para dolmuş. Sığacık'ın adını bütün dünya biliyormuş. İyi de Sığacık projesinin tamamen Aziz Kocaoğlu'nun vizyonu ve Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarıyla yapıldığından kimse bahsetmeyecek mi'” diye sordu.

KOCAOĞLU’NUN TIRNAĞI BİLE OLAMAYACAKLARINI BİLİYORLAR

Şener, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye bütçesini pop starlara, İstanbullu köşe yazarlarına, PR şirketlerine harcadığını iddia ederek, şunları söyledi:

“Seferihisar Belediyesi'nin üç kuruşluk bütçesinin Başkan Soyer'in kankası pop starlara, ilçede yedirilip içirilen İstanbullu köşe yazarlarına, PR şirketlerine nasıl harcandığını, bütçe ve emek isteyen böyle büyük yatırımların da Aziz Kocaoğlu'na havale edildiğini kimse anlatmayacak m? Anlatmazlar. Çünkü ne bilgi olarak, ne vizyon olarak, ne de liderlik vasıfları açısından yerine göz diktikleri Aziz Kocaoğlu'nun tırnağı bile olamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Kocaoğlu gitsin, falanca gelsin. İzmir; Londra, Paris gibi olsun. (Gerçi oralarda da trafik sorunu var, kent merkezine özel otomobillerinizle falan giremiyorsunuz, ulaşımınızı tramvay gibi toplu ulaşım araçlarıyla  sağlıyorsunuz. Ama tramvaya ne gerek var diyecek kadar bilinçli (!) yurttaşları yok demek ki..) Hayaller İsviçre, gerçekler Türkiye… Uyanın beyler, uyanın ve kendinize gelin. 4,5 milyon nüfusla ve böylesine bir yoğunlukla bugünken daha konforlu bir kenti yaratmak mümkün değil. Bugün yolda arabasının tekerleği çukura girdi diye kıyameti koparanlar, yarın kendilerini kocaman bir kara deliğin içinde bulabilirler. Demedi demeyin!”

İŞTE O AÇIKLAMA 

Sosyal medya hesabından yayınlanan yazıyı kendisinin kaleme almadığını belirten CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Cumhur Şener, “Sosyal medya hesabımı yöneten bir arkadaşım bunu kopyalayıp yapıştırmış. Nereden bulduğunu bilmiyorum. Kesinlikle ben kaleme almadım. Sayın büyükşehir behlediye başkanımız bizim için değer. Belki başlığını okuyarak, detayına inmeden paylaşmış. Çok kısa bir süre kaldı zaten yazı. Görür görmez farkeder farketmez kaldırdım” dedi.

CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Cumhur Şener, sosyal medyada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu öven ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i yeren mesajı kendisinin kaleme almadığını, telefonlarına bakan yardımcılarından birinin bu yazıyı kopyala yapıştır yöntemiyle yayınladığını söyledi.

Şener, sözkonusu yazıyı fark eder etmez yayından kaldırdığını da vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

“Bu yazıyı ben kaleme almadım. Sosyal medya hesabımı yöneten bir arkadaşım bunu kopyalayıp yapıştırmış. Nereden bulduğunu bilmiyorum. Kesinlikle ben kaleme almadım. Sayın büyükşehir behlediye başkanımız bizim için değer. Belki başlığını okuyarak, detayına inmeden paylaşmış. O değere tabiki saygı duyuyoruz. Seferihisar başkanımız da bizim için çok değerli bir insan. Aynı zamanda beş yıl çalıştık. Ben de Birgi belediye başkanı olarak görev yaptım. Mizacım da buna uygun değil. Öyle bir saygısızlığı yapamam. Benim için çok değerli bir belediye başkanım. O bölgeye çok güzel projeler yaptı. Sayın vekilim tuncay özkan da genel başkan yardımcımız. Bizim için bir değer. Kesinlikle onların şahsına bir söz söylemem mümkün değil. Arkadaşımın dikkatsizliğinden kaynaklanan bir durum. Telefonum yoğun olduğu için bakamıyorum. Yazıyı güzel bulduğu için kopyala yapıştır yaparak koymuş. Çok kısa bir süre kaldı zaten yazı. Görür görmez farkeder farketmez kaldırdım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.