Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li milletvekiline Almanya'da gözaltı

CHP'li milletvekiline Almanya'da gözaltı

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Frankfurt  Havaalanında alıkonulduğunu belirterek, "Diplomatik pasaportuma rağmen yapılan  muamele açıkçası siyasidir. Yapılan bu hareketin ardından bazı siyasi oyunlar  oynandığını düşünüyorum ve kınıyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.09.2016 - 09:04

Dudu, Gadir-i Hum Bayramı  dolayısıyla Defne Kültür Derneği'nin davetlisi olarak Mannheim'de yapılacak  Kardeşlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gittiğini söyledi.

Dudu, saat 14.00 sıralarında FrankfurtHavaalanına iniş yaptıklarını,  ancak buradaki pasaport kontrolünde sıkıntı yaşadığını belirterek, şunları  aktardı:

"Diplomatik pasaportum olmasına rağmen kontrol sırasındaki görevli,  'Nereye gidiyorsun'', 'Hangi toplantıya katılacaksın'', 'Toplantıyı düzenleyenler  kim, konusu nedir'' gibi sorular sordu. Sorularını yanıtlamama rağmen beni polis  merkezine götürdüler. Orada da elektronik dönüş biletimi gösterdim ve serbest  bırakıldım. Diplomatik pasaportuma rağmen yapılan muamele açıkçası siyasidir. Bu  yapılan hareketin ardından bazı siyasi oyunlar oynandığını düşünüyorum ve  kınıyorum. Yapılan diplomatik nezaketsizlik ve hukuksuzluktur."

Almanya'da bulunduğunu ifade eden Dudu, Dışişleri Bakanlığı  yetkililerini bu konuda tepki vermeye davet ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.