Dolar 32,6130
%0.43
Euro 34,6770
%-0.16
Altın 2.524,880
%1.63
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Metin Solak AK Parti ile dirsek temasında

CHP'li Metin Solak AK Parti ile dirsek temasında

CHP’den umudunu kesen Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak, AK Parti saflarına mı katılıyor. İzmir'de kulisleri sallayan gelişme...

  • Ege Postası
  • 12.12.2018 - 11:06

EGEPOSTASI-  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı olmak için CHP’den umudunu kesen Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak’ın, AK Parti’den aday olmak için harekete geçtiği iddia edildi.

AK Parti’nin Çiğli Belediye Başkan Adayı olmak için nabız yoklayan Solak’ın partinin İzmir’de ileri gelenleriyle görüştüğü ve AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile de görüşeceği öne sürüldü.

Bir dönem Çiğli’de CHP’den belediye başkanlığı yapan Solak’ın direksiyonu iktidar partisine çevirdiği iddiaları kulislere bomba gibi düştü.

Solak’ın 9 yıl önce  meclis üyesiyken kendisine belediye başkanlığı makamının kapısını aralayan AK Parti’ye şimdi yeniden başkanlık için göz kırptığı belirtilirken, amacına ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu oldu.

TARTIŞMALI SEÇİM

1989 yılından itibaren önce SHP ardından CHP’nin çeşitli kademelerinde siyaset yapan Solak, 2004 yılında Karşıyaka’dan, 2009 yılında ise Çiğli’den belediye meclis üyesi seçildi. Solak’a, Çiğli Belediyesinde başkan yardımcılığı görevini yürütürken, Belediye Başkanı Ensari Bulut’un vefatı üzerine başkanlık yolu açılmıştı.

Bulut’un vefatı üzerine yeni başkanını seçmek üzere toplanan CHP Grubu o dönem Şeref Bektaş isminde karar kılmış ve Meclise onun ismini önermişti. Ancak CHP’li Metin Solak grup kararına rağmen aday olup o dönemki AK Parti meclis üyelerinin desteğiyle başkan seçilmişti. Solak’ın bu hareketi de çok tartışılmıştı. 2014 yerel seçimlerinde ise aday adayı olmuş ancak CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilmemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.