Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Meclis Üyesi Dila Koyurga adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

CHP'li Meclis Üyesi Dila Koyurga adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Karabağlar Meclis Üyesi ve CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Temsilcisi Dila Koyurga, 2013 yılında, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sosyal medyadan yaptığı hakaret içeren paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve nöbetçi mahkemede ifade veren Koyurga, konutunu terk etmemek şartı konularak adli kontrol ile serbest bırakıldı. CHP'li Koyurga hakkında flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 27.05.2020 - 12:18

EGEPOSTASI- AA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen ve gözaltına alınan CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Karabağlar Belediye Meclis Üyesi CHP'li Dila Koyurga, İzmir Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu.

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen 

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen CHP Karabağlar Meclis Üyesi ve CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Temsilcisi Dila Koyurga hakim karşısına çıktı. Sulh ceza hakimliğinde ifade veren Koyurga, konutunu terk etmemek şartı konularak adli kontrol ile serbest bırakıldı.

YÜCEL: İZİN VERMEYECEĞİZ

Koyurga'nın serbest bırakılması kararının ardından sosyal medyadan açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “7 sene önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle ifadeye çağırılan Karabağlar Meclis Üyemiz Dila Koyurga adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakıldı. Ekonomik krizi, işsizliği ve ülkenin sorunlarını çözmeye çalışmak yerine, o tarihte 17 yaşında olan bir kız çocuğunun 7 sene önceki tweetleriyle uğraşarak siyaset üretmeye çalışmak, iktidarın ülkeyi yönetmekteki aczini gösteriyor. Hukukun üstünlüğünü savunan bir siyasi anlayış olarak küfür ve hakaret dilini asla tasvip etmeyiz ve normalleştirmeyiz. Hukuki süreç kendi mecrasında yürür. Ancak trol ordusuyla yargının manipüle edilmesine, insanların hedef gösterilmesine, sosyal medya kazıcılığı ve cadı avcılığı yaparak topluma kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekenlere de izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU'

Koyurga'nın, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli sosyal medya paylaşımları bulunduğu belirtilerek Cumhurbaşkanlığı avukatlarınca suç duyurusunda bulunulmuştu. 

Dilekçede, "Şüpheli, Twitter üzerinden yazmış olduğu yorumlar ile müvekkilin kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik alaycı ifadelerle ağır hakaret ve saldırıda bulunmuştur." ifadelerine yer verilmişti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.