Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç'tan 'Türk Bayrağı’na saygısızlık' açıklaması

CHP'li Kılıç'tan 'Türk Bayrağı’na saygısızlık' açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TRT’de yaşanan “Türk Bayrağı’na saygısızlık” skandalını Meclis gündeme getirdi. Kılıç, “TRT, müzik kanalındaki konserde video mapping uygulaması esnasında Türk Bayrağı’nı yanar şekilde göstererek büyük bir saygısızlığa imza atmıştır. Bu skandal başka bir ülkede olsa, savaş tamtamları çalmaya başlamış, sözde yerli ve milli AKP iktidarı milliyetçi oy avına çıkmıştı çoktan” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2020 - 09:17

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TRT’de yaşanan “Türk Bayrağı’na saygısızlık” skandalını Meclis gündeme getirdi. 

Av. Kılıç, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Çanakkale Tarih Alan Başkanlığı tarafından, Anafartalar Zaferi'nin 105. yılında kutlama etkinliği hazırlandığını anımsatan Av. Sevda Erdan Kılıç, etkinliğin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yılını da kapsayan şekilde düzenlendiğini kaydetti. 

İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Zafer Konseri ve video mapping gösterisinin de yer aldığı etkinliğin TRT Müzik kanalında yayınlandığını ifade ederek, “Etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün savaştaki üstün başarısı anlatıldı. Anafartalar Zaferi'nin kahramanı Albay Mustafa Kemal'in yanı sıra, Alparslan ve Fatih Sultan Mehmet'e de Anadolu'yu Türk vatanı yaptıkları nedeniyle atıflar yapıldı.” dedi.

Program sırasında ekrana gelen bir görüntünün izleyicileri şoke ettiğini dile getiren Av. Sevda Erdan Kılıç, “Çanakkale'nin dışına taşılarak Anadolu haritası görüntüye geldi. Haritanın içine Türk Bayrağı yerleştirildi. Bu dakikadan itibaren Türk Bayrağı yanmaya başladı. Alevler ay-yıldızlı Anadolu'yu yutana kadar devam ederken haritanın etrafına yerleştirilen İngiltere, Yunanistan, İtalya, Fransa ve Ermenistan bayraklarının alevlerden etkilenmediği görüldü.Bayrağımızın kutsallığını hiç kimse tartışamaz bile. Bu görüntü karşısında şaşkınlık geçirdik ve şoke olduk. Eğer bunu bir başka ülke yapsa, bu görüntü o ülkeye nota verme sebebidir. TRT, Anafartalar Zaferi’nin 105. Yılı vesilesiyle TRT Müzik’te düzenlenen konserde video mappinguygulaması esnasında Türk Bayrağı’nı yanar şekilde göstererek büyük bir saygısızlığa imza atmıştır.” ifadesini kullandı. 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Türk Bayrağı Kanunu’nun “Yasaklar”başlıklı 7. Maddesinde; “Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz.Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.” denildiğini hatırlattı.

“Gerekli soruşturmanın yapılması ve sorumluların cezalandırılması gerekiyor”

Türk Bayrağı’na yapılan bu saygısızca eylem, her ne kadar video ortamında olsa da bunun, kamu vicdanında büyükrahatsızlık yarattığını vurgulayan CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu skandalın sorumlusu olan kişi ya da kişiler, AKP iktidarlarının milli ve manevi duygularımızdan uzak, liyakatsiz işe alımlarının ve atamalarının tezahürüdür.  Türk Bayrağı Kanunu’nun 7. Maddesinde de belirtildiği üzere, gerekli soruşturmanın yapılması ve sorumluların cezalandırılması gerekmektedir. Başka bir ülke böyle bir video animasyonu hazırlayıp Türk Bayrağı’nı yakar şekilde gösterseydi, savaş tamtamları çalmaya başlamış, sözde yerli ve milli AKP iktidarı milliyetçi oy avına çıkmıştı çoktan. Böyle bir durumda avazı çıktığı kadar savaş senaryoları üretecek olanlarınTRT’nin yaptığı bu hadsizliğe sesiniçıkarmaması, AKP iktidarı ve ortağının sözde yerli ve milli olduğunun kanıtıdır. 

56 yıldır kamu yayıncılığı yapan TRT’nin skandalları sadece bu olayla sınırlı değildir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, ‘19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun’ yazılı bir görselle izleyicilerinin karşısına çıkarak Cumhuriyet değerlerimizle adeta dalga geçilmiştir. 

Yine aynı TRT, bölücü terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi olan ve kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı TRT’de yayına çıkararak, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Kürt halkının oylarını yönlendirebilmek için AKP iktidarının talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştiren ifadeler kullanmıştır. TRT’deki skandallar bunlarla bitmemiştir. 56 yıllık TRT tarihinde ilk kez TRT Ana Haber Bülteni yayınlanamamıştır. Başka bir tarihte TRT, elektrik kesintisi nedeniyle 4 saat yayın yapamamıştır, banttan görüntü gösterilmiştir. 

TRT’de bu skandallar yaşanmaktadır ancak ortada ne bu skandalların sorumlusu olan tek bir kişi vardır ne de kimse sorumluluk almaktadır. TRT’ye yakışmayan bu uygulamaları yapanlar hakkında bir soruşturma açılmış mıdı? Açılmışsa ne gibi cezalar verilmişti? Çok değerli TRT yöneticilerinin bunları kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. Tabi bu noktada şu soruyu da sormadan edemeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşları ve milletiyle birlikte Kurtuluş Savaşı vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanalı olan ve halkın verdiği vergilerle yayın yapan TRT’yi hangi güçler yönetiyor ki milli ve manevi değerlerimize bu saldırılar yapılabiliyor'Sözde milli olan AKP’nin borazanlığını yapan TRT’yi‘dış güçler’ mi yönetiyor'"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.