Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç'tan Nadira Kadirova açıklaması

CHP'li Kılıç'tan Nadira Kadirova açıklaması

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Özbekistan Cumhuriyeti vatandaşı 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli ölümünü” Meclis gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 07.10.2019 - 10:35

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle ayrı ayrı TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergeleri hakkında yazılı açıklama yapan Av. Kılıç, olayın tam olarak anlaşılabilmesi için öncelikle Şirin Ünal’ın kim olduğuna bakmak gerektiğini belirtti. 

Av. Sevda Erdan Kılıç, jet pilotu olan emekli tümgeneral Ünal’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çeşitli görevlerde bulunduğunubelirterek, Şirin Ünal’ın 2011 yılından (24. Dönem) beri Parlamento’da AKP Milletvekili olarak görev yaptığını kaydetti. 

Şirin Ünal’ın adının,FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birkaç kez gündeme geldiğini anımsatan Av. Kılıç, Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’ın AKP’li Ünal hakkında bazı iddialarda bulunduğunu hatırlattı. CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, Yalım’ın; “Şirin Ünal’ın Silahlı Kuvvetlerde koyu bir AKP karşıtı olarak tanınanbir general olduğunu, ancak emekli olduktan sonraİstanbul'dan aday gösterilerek milletvekili seçildiğini” söylediğini ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nın işgal edilmesine ilişkin hazırlanan iddianamede AKP’li Ünal hakkında ilginç bilgilerin yer aldığını kaydetti.

İddianamede, “15 Temmuz günü öğleden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşmesinden önce Karargah’a geldiği bilgisinin yer aldığını” dile getiren Av. Kılıç, şunları kaydetti:

“İddianamede ifadesine yer verilen Genelkurmay Başkanlığı’nın özel kaleminde görev yapan Yüzbaşı Oktay Felekoğlu, ‘...aynı gün öğleden sonra ilk önce Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Şirin Ünal, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve saat 16.00 sıralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay Başkanı ile görüşmeye geldiklerini…” anlatmıştır.İddianamede yer verilen Genelkurmay Başkanlığı İdari Tahkikat Raporu’nda da Akar’ın emir subayı Levent Türkkan’ın eylemlerinin değerlendirildiği bölümde, ‘15 Temmuz 2016 Cuma günü öğleden sonra 16.00 civarında karargahtan ayrılan Milletvekili Şirin Ünal’ı tekrar çağırmak üzere 1A koridorunda görülmüştür.’ bilgisi yer almıştır.”

CHP’li Kılıç, AKP’li Ünal’ın 15 Temmuz günü saat 16.00 sıralarında Genelkurmay Karargahına giriş ve çıkışına ilişkin kamera görüntülerininiddianamede yer aldığını ifade ederek, eski FETÖ imamı Astsubay Hüseyin G’nin, Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin dava dosyasında yer alan ifadesinde, “15 Temmuz'dan birkaç ay önce cemaatin darbe yapacağını öğrendik. AKP Milletvekili Şirin Ünal ile görüştüm, bilgileri kendisine ilettik.” iddiasında bulunduğunu da kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimi gününe ilişkin hakkında bu tür iddialar bulunan AKP’li Şirin Ünal’ın evinde yaklaşık bir yıldır bakıcı olarak çalışan 23 yaşındaki NadiraKadirova’nın şüpheli bir şekilde öldüğünühatırlattı. Av. Sevda Erdan Kılıç, Ankara Cumhuriyet BaşsavcılığınınNadira’nın ölümüyle ilgili yürüttüğüsoruşturmahakkında, “…ilk belirlemede ölenin bitişik atış yapmak suretiyle göğüs bölgesinin 5-6 cm üzerine isabet eden mermi neticesi öldüğünün tespit edildiği, ölene ait olduğu değerlendirilen intihar notu ile ajandasına el konularak incelemeye alındığı…”yazılı açıklaması yaptığını ifade etti. 

Kadirova’nın arkadaşı tanık Leyla Niyazova’nın, “Nadira Kadirova’nın, Şirin Ünal’ın kendisini taciz ettiğini söylediği” iddiasının basında yer aldığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, Nadira Kadirova’nın YÖS (Yabancı uyruklu öğrenci sınavı) için bir dershane ile yaptığı yazışmaların da basın ve sosyal medyada yer aldığını anımsattı. Av. Kılıç, yazışmalardan, 14 Eylül’de dershane müdüründen kurs hakkında bilgi alan Kadirova’nın, 28 Eylül’deders başı yapacağının anlaşıldığını belirtti.

Ağabeyi: “Kendini vuracak cesareti yoktu”

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, bir süre genç kadının ailesinin avukatlığını üstlenen Müjde Tozbey Erden’in, “Kadirova’nın ölümünün şüpheli olduğu” ile ilgili açıklama yaptığını;Nadira’nınağabeyi Muhammed Kadirova’nın da “Kardeşimi ben çok iyi biliyorum. Kendini vuracak cesareti yoktu.” dediğini aktardı. 

Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şu hususları ifade etti:

“Bütün bu bilgilerden anlaşılıyor ki emniyet ve savcılıkNadira’nın ölümü hakkında intihar dese de ifadeler ve gerçekler bunu söylemiyor. Nadira, cinsel saldırıya uğradı mı uğramadı mı'İntihar mı etti, yoksa öldürüldü mü'Bütün bunların gerçekliğiyle araştırılmasıve ortaya çıkartılması gerekmektedir. Durum böyle iken,genç kadının cesedi, ölümünden iki gün sonraailesiyle birlikte Özbekistan’a gönderildi.NormaldeAdli Tıp’tan bir raporun gelmesiaylar sürerken, iki günde Nadira’nınotopsi raporu alındı.Bürokratik işlemlerin bu kadar hızlandırılması, otopsi fotoğraflarının gösterilmemesi, ağabeyine cesedin ‘ilaçlandı’ denilerek gösterilmemesiölümle ilgili şüpheleri daha da arttırmıştır.Nadira’nın ağabeyiMuhammed, kardeşiningöğsünde yanık izi olmadığını söylemiştir. Oysa ateşli silahla yakın mesafe atışta, yanık ve barutun bıraktığı iz olur.Nadira’nın ölmeden önce ailesine ‘Konuşursam yer yerinden oynar.’ dediği de basında yer almıştır. Acaba NadiraKadirova, hangi bilgiye sahip olmuştur da bu sözü söyleyebilmiştir'

Ailesinin verdiği bilgiye göre, içtiği çayı ve simidi bile günlüğüne yazan Nadira’nınson dönem günlüğü de ailesine verilen kolilerden çıkmamıştır. Emekli Tümgeneral olan AKP’liÜnal’ın, 15 Temmuz darbe girişimi günü MİT Müsteşarı’ndan önce Genelkurmay Karargahı’na gittiğini düşündüğümüzde insanın aklına çeşitli sorular geliyo? ‘İntihar etti’ denilen NadiraKadirova, acaba 15 Temmuz günü ne olduğu ya da 15 Temmuz gerçeği ile ilgili bilgi sahibi olduğu için mi intihar etmiş süsü verilerek öldürüldü'Çünkü, üniversite sınavı için hazırlanan ve bunun için dershaneye yazılan bir kişinin intihar etmesi biraz tuhaf kaçıyor. Bu konu hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirme görevi, başta Şirin Ünal olmak üzere, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na düşmektedir. Emniyet ve başsavcılığın titizlikle bu konuyu araştırarak gerçeği kamuoyu ile paylaşacağından hiç şüphemiz yoktur.”

“En azından başsağlığı mesajı yayınlayabilirdi”

CHP’li Av. Kılıç, AKP’li Ünal’ın NadiraKadirova’nın ölümünün ardından, bir başsağlığı mesajı bile yayınlamamasını eleştirerek, “Sayın Ünal, aylardır yanında çalışan bir emekçi kadının ardından en azından üzüntülerini dile getirdiği mesaj yayınlayabilirdi ya da açıklama yapabilirdi.” dedi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şu hususa da dikkat çekti:

“Savcılık olayı tam olarak tahkik edeceğine, Nadira’nın arkadaşı Leyla Niyazova'ya, ‘Nadira'ya fuhuş yaptırıp yaptırmadığını’ soruyor. Ölen bir kadının arkasından, hakkında fuhuş imasında bulunmayı hangi vicdan kabul edebili? Gerçekten bunu anlamak da çok zor. Genç bir kadın hakkında bu imada bulunulunca ailesinin ne durumda olabileceğini hiç kimse düşünmedi m? Yazık çok yazık; genç bir kadın hakkında bu kadar kolay böyle bir suçlamada bulunulmamalı. Bu tür suçlamada bulunanları onların vicdanlarına bırakıyorum.”  

“Özbek gazeteci ve kuzeni, vücudunda iki kurşun deliği olduğunu söylüyor”

NadiraKadirova’nın ölümünü Özbekistan’da araştıran Özbek gazeteci ShukrathBabazhan’ın, “Nadira'nınvücudunda iki kurşun deliği olduğunu” söylediğini aktaran Av. Kılıç, “Nadira'nınbir kuzeni ise Kadirova'nın vücudunda iki farklı kurşun deliği olduğunu, bir kurşunun göğüs ikinci kurşunun ise bacak bölgesinden girdiğini, ayrıca boyun ve kollarında morluklar olduğunu iddia ediyor. İntihar eden bir kişinin vücudunda nasıl iki kurşun deliği olur'” diye konuştu.

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “İnsan gerçekten NadiraKadirova’nın ölümü ile ilgili savcılığın yaptığı ‘intihar’ açıklamasına inanmak istiyor ama intihar denilerek geçiştirilmeye çalışılan genç kadının ölümünün ardından Türkiye’de ve Özbekistan’da yaşananlar, bu açıklamaya inanılmasının zor olduğunu ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.