Dolar 32,4873
%0.12
Euro 34,7668
%0.13
Altın 2.490,220
%1.13
Bist-100 9.533,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç'tan 'FETÖ avı' çıkışı: Kendi geçmişlerine baksınlar!

CHP'li Kılıç'tan 'FETÖ avı' çıkışı: Kendi geçmişlerine baksınlar!

CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç OHAL kapsamında çok sayıda kişinin mağdur edildiğini belirtti. Kılıç, “Partimizin her kademesine binlerce şikayet ve başvuru geliyor. FETÖ gerekçesiyle insanları mağdur ediyorlar. Kurunun yanında yaş yanıyor. FETÖ avına çıkanlar kendi geçmişine baksın”dedi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2016 - 11:20

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararnameler nedeniyle binlerce kişinin mağdur edildiğini söyledi. Kılıç, özellikle idari soruşturmalar neticesinde inceleme dahi yapılmadan memurların açığa alındığını, şirketlerin tasfiye edildiğini anlattı.

PM Üyesi Kılıç, “Anayasanın 120. maddesine dayanılarak ilan edilen OHAL uygulamalarında ciddi keyfiyet belirtileri ortaya çıkıyor. Sadece kurunun yanında yaş yanmıyor. Hükümet yetkililerinin dediği gibi bırakın at izinin it izine karışması izlerin bulunması bile zor hale geldi. OHAL yetkilerini kendilerine güç edinen kamu görevlileri ne yazık ki telafisi mümkün olmayan yaralar, hasarlar açıyorlar. FETÖ ile uzaktan yakından alakası olmayanlar mağdur ediliyor. Bir dönem bankada hesabı olan, yakınına para göndermek, okul taksitini ödemek, kira borcunu yatırmak için bankayı kullananlar acımasızca cezalandırılıyor. Yıllarca FETÖ’nün en dibinde yer alan iktidar sahipleri bugün çarşaf çarşaf yayınlara, fotoğraflara rağmen bulundukları durumu inkar ederek suçluluk psikolojisi ile masum insanları bile mağdur etmekten kaçınmıyorlar. Ne yazık ki hakimler ve savcılar üzerinde de ciddi bir baskı var. Gözaltına alınan bir kişi serbest kaldığında savcının kararı hakimi, polisin talebi de savcıyı tedirgin ediyor. Hukuk düzeni siyasilerin baskısı altında.  Bir de FETÖ avına çıkan kesimler var. Kendi durumlarına bakmadan toplumun her kesimine saldırıyorlar. Bunlar önce kendi geçmişine baksın.” diye konuştu.

Anayasa'nın 148. maddesinde yer alan, “olağanüstü hallerde, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasaya aykırılığı iddiasıyla, Anayasa Mahkemesi’nde dava açılamaz” ibaresinin OHAL’i kullananlar tarafından suiistimal edildiğini anlatan Kılıç, “Ne yazık ki hem OHAL için hem de idari kararlan için ‘dava yolu kapalı’ algısı yaratılmış durumda. Bunu da en çok gündeme getirenler, en çok mağdurun oluşmasına neden olan kesimler. Bu süreçte mağduriyetlerin büyük bölümünün idari olarak açığa alma nedeniyle yaşandığını görüyoruz. Özellikle insanlar bize gelip sebepsiz, bilinçsiz yere ihbar ve gizli tanık gibi nedenlerden dolayı açığa alındıklarını, meslekten atıldıklarını anlatıyorlar. Kapatılan üniversitelerin öğrencileri ve çalışanları ile ilgili bir çözüm bulunmuş değil. Çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerin zaten tamamı Anayasa’ya ve ilgili yasalara aykırılık teşkil ediyor” dedi.

PM Üyesi Kılıç, kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde devam eden OHAL uygulamalarının ileride sosyal patlamalara ve toplumsal sorunlara neden olacağını vurgularken sorumluların kötüye kullandıkları hukuk düzenine bir gün ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.