Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç: İzmir'imizin doğa harikası koylarını koruyalım, kirletmeyelim

CHP'li Kılıç: İzmir'imizin doğa harikası koylarını koruyalım, kirletmeyelim

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmir’in doğa harikası koylarının denetimsiz balık çiftlikleri tarafından kirletilmesini” Meclis gündemine taşıdı.

  • Ege Postası
  • 21.10.2020 - 08:50

Av. Sevda Erdan Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Av. Kılıç, Türkiye'nin ve Ege’nin en önemli turizm bölgelerinden İzmir’in doğa harikası koylarının denetimsiz balık çiftliklerince kirletildiğini belirterek, bölgedeki balık çiftliklerinden denize karışan yağımsı ve biyolojik atık özelliği taşıyan maddeler, köpükler ve diğer pisliklerin koylardaki ekolojik dengenin her geçen gün biraz daha bozulmasına neden olduğunu bildirdi. 

İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, çiftliklerde balık yemi olarak kullanılan maddelerin çürümeyebaşlamasıile denizdeki oksijeni tüketip metan, karbondioksit ve hidrojen sülfür gazlarının oluşmasına neden olduğunu ve denizlerdeki canlı türlerini hızla yok ettiğini ifade ederek, bölgedeki koylarda denize giren birçok kişinin cildinde, balık çiftliklerinin sebep olduğu kirlilik nedeniyle yaralar ve yanıklar oluştuğunu ifade etti. 

Geçmiş yıllarda balık çiftliklerinin yoğun olarakfaaliyet gösterdiği Adriyatik Denizi'nde ekolojik hayatın bitme noktasına geldiği ve kirlilik ve pis koku nedeniyle turizmin büyük darbe aldığını dile getiren Av. SevdaErdanKılıç, “Önlem alınmaması durumunda İzmir’i bekleyen sonbu olacaktır, bu nedenle İzmir’in bu duruma gelmemesi için gerekli önlemlerin hemen alınması gerekmektedir.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, balık çiftliği izni alınan yerlerle ilgili denetim konusunun önemli olduğunu vurgulayarak, “Söz konusu yerlerle ilgili denetim yapılmakta mıdı? Yapılıyorsa da hangi sıklıkla yapıldığı önemlidir.” ifadesini kullandı. 

İzin alınan alanlar dışında faaliyet gösteren balık çiftliği olup olmadığını da soran Av. Sevda Erdan Kılıç, “Eğer böyle bir yer tespit edildiyse bunlarla ilgili herhangi bir cezai müeyyide uygulandı mı'” diye sordu. 

CHP Milletvekili Av. Kılıç, bu çevre kirliliğini önlemede yerel yönetimlerle iş birliğinin de önemli olduğuna işaret ederek, bakanlığı belediyelerle iş birliği yapmaya davet etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.