Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç: Eğitim siyasete kurban edilmemelidir

CHP'li Kılıç: Eğitim siyasete kurban edilmemelidir

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, AKP’nin iktidarda olduğu 16 yıl boyunca en büyük tahribatın eğitimde yaşandığına dikkat çekerek “Yeni eğitim öğretim dönemi, yıllardır birikmiş olan sorunlara çözüm olmalı ve eğitim siyasete kurban edilmemelidir” dedi. Kılıç, sürekli değişen politikalar sonucu yap – boz tahtasına çevrilen eğitim sisteminin şimdi de karma eğitim tartışmalarına kurban edilmek istendiğine dikkat çekerek yapılması gerekenin “Eğitimi politik tartışmaların dışında tutarak uzun vadeli çağdaş bir eğitim sistemini yaşama geçirmek” olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 17.09.2018 - 13:33

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, yeni eğitim öğretim döneminin açılışıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “ AKP’nin bakandan bakana değişen politikaları sonucu yeni eğitim öğretim döneminin yıllardır biriken sorunlarla açıldığını ve yeni dönemde de karma eğitim tartışmalarına kurban edilmeye çalışıldığını belirtti.

2018 – 1019 eğitim öğretim yılı açılışıyla ilgili tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı dileklerinde bulunan Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana maalesef en büyük tahribat eğitimde yaşanmış, siyasi iradenin beklentileri doğrultusunda ulusal ve bilimsel eğitim politikasından uzaklaşılmıştır. Bakandan bakana değişen eğitim politikaları ve sınav sistemleri yüzünden öğrenci ve öğretmenler sistem değişikliklerinin altında ezilmiş, değişiklikler ve belirsizlikler nedeniyle moral ve motivasyonları sıfırlanmış ve başarı oranları sistematik olarak sürekli düşmeye başlamıştır. Yapılması gereken çağdaş ve bilimsel yaklaşımla ulusal bir eğitim politikasını kalıcı kılmak olmalıyken, tam tersine karma eğitim yönetmeliğindeki değişikliklerle eğitim yine politik bir tartışma içine çekilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin siyasete kurban edilmesi, bu ülkenin geleceğine ve bu ülkenin çocuklarına yapılmış en büyük kötülüktür. Yeni eğitim öğretim dönemi öncelikle yılların birikmiş sorunlarına çözüm olmalıdır. Bu doğrultuda 2018-2019 eğitim öğretim yılı,  öğrencilerin kendilerini keşfedecekleri, öğrenmeyi öğrenecekleri ve hayatın çoktan seçmeli sorulardan ibaret olmadığını deneyimlenecekleri, eğitim sistemimizin ezberci bir anlayıştan çıkarak yeteneklerini keşfeden, önlerine sunulan her bilgiyi doğru kabul etmek yerine sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözme becerileri kazanmış, sorumluluk sahibi, sanat ve sporla harmanlanmış, bilimsel gelişmeleri ve çağın yeniliklerini yakalamış bir nesil yetiştirmek üzerine kurgulanmalıdır. Bu düşüncelerle yeni eğitim öğretim döneminin başta öğrenci ve öğretmenler olmak üzere tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, geleceğimizi kazanmak adına siyasetin eğitimin üzerinden elini çekmesini diliyorum.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.