Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç: Bakanının şirketi de icralık olmaktan kurtulamadı

CHP'li Kılıç: Bakanının şirketi de icralık olmaktan kurtulamadı

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aile şirketine haciz işlemi uygulanması konusunda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kılıç, “Ülke genelindeki yüz binlerce tarım üreticisi gibi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aile şirketi Türdeş Tarım da icralık oldu. Lafa geldi mi ‘ekonomi şöyle iyi böyle iyi’ diyen Hükümetin bir bakanı, acaba fabrikası üretim yapamadığı veya ürününü değerinden satamadığı için mi icralık oldu'” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 07.11.2019 - 09:34

Türkiye genelinde ekonomik darboğaz içerisinde olan, üretemediği için veya ürettiği ürününü değerinden satamadığı için borçlarını ödeyemeyen birçok çiftçi ve üreticinin uğradığı icra ve haciz işlemine, Bakan Pakdemirli’nin aile şirketinin de maruz kaldığı konusunda basında haberler yer aldığını belirten Av. Kılıç, “Ülke genelindeki yüzbinlerce tarım üreticisi gibi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aile şirketi Türdeş Tarım’ın da icralık olduğu ortaya çıktı.” dedi.

CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, Bakan Pakdemirli’nin aile şirketi olan İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı Türdeş Tarım’ın Torbalı-Karakuyu Mahallesi’nde bulunan zeytinyağı fabrikasına icra işleminin Torbalı İcra Müdürlüğü tarafından geçen Temmuz ayında yapıldığını kaydetti. 

İzmir 1. İcra Dairesi’nin yürüttüğü dosya kapsamında, Turhan Bozkuş isimli şahsa 95 bin lira borçlu olan şirketin zeytinyağı fabrikasındaki zirai aletlerin yanı sıra, yağ sıkımında kullanılan iki adet dekantör, separatör, jenaratör, jenaratör kaynak makinesi ve aralarında traktör kamyonet gibi 4 aracın haciz edilip yedi emin depolarına götürüldüğünü ifade eden Av. Kılıç, icra işlemi sırasında fabrikada kimsenin olmadığını, memurların çilingir ile işlem yaptığını bildirdi. 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda ErdanKılıç, şunları kaydetti:

“Bir ülkenin Bakanının aile şirketi bile icralık oluyorsa, vay siz sade vatandaşların halini düşünün. Demek ki ülke ekonomisi o kadar kötü ki Bakanın aile şirketi o kadar zor durumda ki fabrikadaki eşyalar bile haczedilebiliyor. Tabi şirketin 95 bin liralık borcu neden ödeyemediği de önemli. Lafa geldi mi ‘ekonomi şöyle iyi, böyle iyi, şu kadar atılım yaptık, bu kadar atılım yaptık’ diyen Hükümetin bir bakanı, acaba işler iyi gitmediği ya da fabrikası üretim yapamadığı veya ürününü değerinden satamadığı için mi icralık old? Bütün bu soruların cevaplarını Sayın Bakan vermelidir. Vermelidir ki diğer bütün tarım üreticilerinin de neden icralık olduğunu, araç ve gereçlerinin neden haczedildiğini öğrenebilelim.”

CHP’li Av. Kılıç, fabrikanın, haciz işlemi nedeniyle bu yıl üreticiye hizmet veremeyeceğini kaydederek, üreticinin de mağdur olduğu bu icra dosyası kapsamında şirketin, daha sonra araçlar üzerindeki haczi kaldırarak yedi emin deposundan aldırdığını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.