Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Karakurt'tan sert mesaj: Kuradan çıksam da dava açacağım

CHP'li Karakurt'tan sert mesaj: Kuradan çıksam da dava açacağım

Menemen Belediye Başkanvekili’nin belirleneceği kura çekiminin ikinci kez yapılamaması üzerine Valilik duruma el attı. Karara tepki gösteren Başkanvekili CHP’li Deniz Karakurt, 12 Ocak Salı günü gerçekleşecek kuradan kendi ismi çıksa bile dava açacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2021 - 12:00

İzmir’de Menemen Belediyesi’nde kimin başkanvekili olacağı sorusu yılan hikâyesine döndü. Son belediye meclis toplantısında yeni başkanvekilini belirleyecek kura çekiminin yapılması önergesinin oy çokluğu ile gündemden çıkarılmasının ardından valilik olaya müdahale etti.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı kura çekimini yapması için görevlendirdi. Yeni kura çekimi 12 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek. Kura çekiminde CHP’li Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan yarışacak. Torbadan çıkacak isim başkanvekili seçilecek. Karara Menemen halkı ve CHP’liler tepkili.

VALİLİĞİN KARIŞMA YETKİSİ YOK

Kararı BirGün’e değerlendiren CHP Meclis Üyesi Avukat Deniz Karakurt, “Meclis toplantımız devam ederken Vali Yardımcısı atandı. Bu karara valiliğin karışma yetkisi yok. Valilik, belediye meclis toplantısına davet edebilir. Bu davet gerçekleştirildi. Bir seçim yapıldı ve bunun sonucunda itirazlar oldu. Mahkeme süreci devam ediyor. Mahkeme süreci devam ederken böyle bir kura seçimi olmaz. Mahkeme kararı bittikten sonra belediye mahkemenin kararına uymazsa ancak o zaman valilik yetkiye girer” diye konuştu.
Antidemokratik bir süreç yürütüldüğüne dikkat çeken Karakurt, “AKP ne olursa olsun bu kurayı tekrar yapmak istiyor. Seçimin tekrar yapılmasını istemiyor. Yüzde 50 şansımız olsun diyerek kurayı zorluyorlar. Vekilliğin kimin aldığı önemli değil. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ben ne olursa olsun bu yanlış karara dava açacağım. Salı günü yapılacak toplantıda kuradan ben bile çıksam dava açacağım. Çünkü bu hukuksuz bir uygulama” ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ SEÇİLİNCE İTİRAZ ETMEDİLER

Menemen’de AKP’nin ‘Cam fanusta kura çekilmesi’ usule aykırı diyerek mahkemeye başvurmasının ardından CHP’liler 2016 yılında Selçuk’ta yaşananları sosyal medyadan hatırlattı. 2016 yılında AKP’nin yönetiminde olan Selçuk Belediyesi Meclisi’nde, encümen üyeliklerine aday olan isimler 8’e 8 eşit oy alınca kura çekimi yapıldı. Kura işlemi ‘cam küre içerisine konulan, plastik kutulardan isim çekme’ usulü ile yapıldı ve AKP’nin adayı Belediye Meclis Başkanvekili seçildi. Menemen Belediyesi’nde yaşanan olay Selçuk’ta da yapıldı fakat herhangi bir itiraz gündeme gelmemişti.

NE OLMUŞTU'

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkanvekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarıştı. Seçimde üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlanmıştı. Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu kararın ardından Millet İttifakı kuraya boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakının oylarıyla meclis gündeminden çıkarılması kararı alınmıştı. Valilik ise yaşanan sürecin ardından kura çekiminin 12 Ocak Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirileceğini duyurdu.(Birgün)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.