Dolar 32,6188
%0.44
Euro 34,7266
%-0.02
Altın 2.514,770
%1.22
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan müftü nikahı çıkarması

CHP'li kadınlardan müftü nikahı çıkarması

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı Müftülere nikâh yetkisi tanıyan yasa tasarısının Perşembe günü TBMM’ye getirileceği haberi sonrası organize oldu. Çarşamba günü İzmir’den 10 otobüs kaldıracak CHP’li kadınlar Kadın Örgütleriyle TBMM’ye çıkarma yapacak Kadınlar yarın yola çıkıyor

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 14:41

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Kadın Kolları ve Kadın Dernekleri organize olarak TBMM önünde protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. İzmir’den 10 otobüs ile Ankara’ya çarşamba gecesi hareket edecek olan kadınlar, TBMM önünde diğer illerden gelen kadın kolları üyeleri ve kadın dernekleriyle buluşarak müftlüklere verilecek olan nikah yetkisini içeren yasa tasarısını protesto edecek.

CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı protesto  için İzmir’de hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek “Çarşamba gecesi 10 otobüsle Ankara’ya gideceğiz. CHP İl Kadın Kolları üyeleri ve kadın dernekleri birlikte orada olacağız. Kadın Kolları Genel Başkanımız Fatma Köse’nin organizasyonu ile TBMM önünde toplanacağız” dedi.

TEZAT OLUŞTURUYOR

Hükümetin bu yasa ile çocuk gelinlerin azalması için yaptığı çalışmalarla tezat oluşturduğunu ifade eden Balcı “Müftülüklere nikah yetkisi verilmesini protesto ediyoruz, isyanımız buna. Bu pek çok şeyin önünü açıyor. Müftüye de demiyor. Müftülüklere diyor. Bu da imamlarında nikah kıyma yetkisini alması anlamına geliyor. Kadınların böylece pek çok hakkının elinden alınacağını düşünüyoruz. Bunun da laiklik karşıtı hareketlerin önünü açacağını ifade ediyoruz. Çocuk gelinlerin artışının hızlanacağını da düşünüyoruz. Bakanlık çocuk gelinler konusunda önlem alacağını ifade ederken böyle bir yasa ile kendine tezat oluşturuyor. O tasarının meclisten geçmemesi için, bu girişimi protesto edeceğiz” ifadelerini kullandı. Balcı  yasanın perşembe günü meclise geleceğini bugün öğlen saatlerinde öğrendiklerini kaydetti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.