Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li kadınlardan müfredat protestosu

CHP’li kadınlardan müfredat protestosu

CHP Güzelbahçe İlçe Kadın Kolları, Milli Eğitim Müfredatından Atatürk’ün isminin kaldırılmasını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 19.09.2017 - 09:54

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Menekşe Işın, Ali Bayırlar İlköğretim Okulu yanındaki Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Bu hükümet ilk iktidara geldiği günden itibaren toplumu değiştirme; dönüştürme çabalarını pek çok alanda hayata geçirmek için adımlar atmıştır. Bunların içinde en önemlisi ve en köklüsü de 4+4+4 ile başlattıkları eğitim sistemi. O dönemde de bunun doğru olmadığını; çocuklarımız için pek çok handikapa yol açacağını defalarca söylememize rağmen maalesef ki ‘Ben yaptım oldu’ zihniyeti ile hareket eden iktidar bu sistemi tüm olumsuzluklara rağmen uygulamaktan çekinmedi. Oysa ki bu sistem kız çocuklarının küçük yaşta okuldan uzaklaştırarak evlendirilmesine; erkek çocukları için ise ucuz iş gücü olarak çalıştırılmasına neden oldu.” 

TOPLUMDA DERİN TAHRİBAT YARATACAK

Laik; bilimsel; eşit ve parasız olması gereken eğitim tüm çocuklar için hak olduğunu söyleyen Menekşe Işın, “ Bugün geldiğimiz noktada yeni açıklanan müfredat; Çocuklarımızı Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet İlkelerinden uzaklaştırılacak; çocuklarımızın ve toplumumuzun geleceğinde derin tahribata yol açacaktır. Müfredatta yapılan değişikliklerle, biyolojiyi, tarihi, eğitimi din eksenine oturtmaya çalışıyorlar.  Mustafa Kemal Atatürk'ü müfredattan çıkardılar. Yeni müfredatta; 5. sınıfta yer alan "Atatürkçülük; Atatürk İlke ve İnkılapları'nı Öğreniyorum" ve "Atatürk İlke ve İnkılapları" bölümü kaldırıldı. Öğretmenler uygun görürse anlatsın deniyor. Kısaca Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili kazanımların azaltıldığı bir müfredat oluşturuldu” dedi.

KÜÇÜK YAŞTA EVLİLİK ÖZENDİRİLİYOR

Din dersleri içindeki değerlerin değiştirildiğini, kitaplarda kadın ve erkeklerin iffetlerini evlenerek koruyacaklarının anlatıldığını savunan CHP Kadın Kolları Başkanı Işın,  "Küçük yaşta evlilikler özendirilmekte, cihat kavramı da ders kitaplarında yer verilerek, çocuklarımızın beyinleri bilim yerine safsatalar ile doldurulmaktadır. Kısaca bu müfredat ile; bilimsel nitelikli, laik eğitim ortadan kaldırılmak istenmekte; eleştirilmeyen; sorgulamayan; bilimden uzak; itaatkar bir toplum yetiştirmek istenmektedir. Bizler çocuklarımızı Atatürk ilke ve inkılaplarından; Cumhuriyet değerlerinden uzak yetiştirmeyeceğiz. Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.