Dolar 32,5566
%0.03
Euro 34,8467
%-0.05
Altın 2.433,560
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan 'Hamile çocuk istemiyoruz' açıklaması

CHP'li kadınlardan 'Hamile çocuk istemiyoruz' açıklaması

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse İzmir’de kadınlarla birlikte hamile kız çocuklarına hayır konulu basın açıklaması düzenledi. Köse, “Bu olay mevcut iktidar anlayışının zihniyetini sergilemektedir” dedi. CHP’li kadınlar tekyürek oldu

  • Ege Postası
  • 21.01.2018 - 11:58

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köe İzmir Kadın Kolları Kongresi öncesi, 115 hamile kız çocuğunun kolluk kuvvetlerine bildirilmemesi olayını kınayarak basın açıklaması düzenledi. Adayların da destek verdiği açıklamada "Çocuklar hamile kalmasın, konuyu takip ediyoruz, ensenizdeyiz" denildi.

Basın açıklamasına İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Atilla Sertel ve Musa Çam ve YDK Üyesi Şehrazat Mercan da destek verdi. Kadınların çocuk yaşta hamile kaldığı  ve kolluk kuvvetlerine bildirilmediği bir ülke istemediklerini vurgulayan Köse açıklamasında Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya bu konuya seyirci kalmayın ifadelerini kullandı. 

Köse yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine 5 aylık süreçte gelen yaşları 18 in altında 39'u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptandığını Hürriyet’in 17 Ocak tarihli haberiyle öğrenmişti. Çocuk yaşta gebelik ve doğum vakalarıyla gündem olan ülkemizi bu hale siz getirdiniz. Hastane yetkililerinin bu olayı polise bildirmediği ve İstanbul Valiliğinin ise soruşturma izni vermediği ortaya çıkınca Aile Bakanı Kaya sürecin takipçisi olacağını belirtiyor.

Sayın Bakan, sizin işiniz bu tür olayları seyretmek izlemek değil, önlemektir. Bu durumda Aile Bakanlığı, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları sorumlu olduğu halde ortaya çıkarılamıyor. Önlem alınamıyor, kolluk kuvvetlerine bildirilemiyor. Yargılanması ise önlenmeye çalışılıyor. Yazıklar olsun. Bu olay mevcut iktidar anlayışının zihniyetini sergilemektedir. Kadının okutulamadığı, çocuk yaşta evlilğe zorlandığı ortama göz yumulduğu hatta gözmerden gelindi ortadadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyet hedefinde böyle bir şey yoktur. Çocuklar okumalıdır. Çocuk yaşta hamile değil okullu olmalıdır. Kadınlarımız okumalıdır. Çalışmalıdır. Ekonomik özgürlüğüne kavuşmalıdır. Bilesinizi ki bu konuda kanunlar ve toplumla birlikte ensenizdeyiz. Takibimizdesiniz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.