Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlar şiddete 'hayır' dedi

CHP'li kadınlar şiddete 'hayır' dedi

İzmir'de CHP'li kadınlar, kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini protesto etmek için basın açıklaması ve ardından oturma eylemi yaptı. Açıklamada, kadın cinayetlerinin ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gerektiği vurgulandı.

  • Ege Postası
  • 23.07.2020 - 18:31

CHP İzmir İl Kadın Kolları, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla önce basın açıklaması ardından da oturma eylemi yaptı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen eylemde basın açıklamasını CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar okudu. ‘Kadına şiddete hayır’ sloganının atıldığı açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve kadına karşı şiddetle mücadeleyi içeren İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması çağrısında bulunuldu. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAYAT BULSUN, KADIN CİNAYETLERİ SON BULSUN!

Kadın cinayetlerine vurgu yapılan açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için çağrı yapıldı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Sevgili kadınlar sözün bittiği yerdeyiz. Ve geldiğimiz noktadan hiç mutlu değiliz. Her aldığımız nefes boğazımıza düğümlenmektedir. Bizler, yani bu memleketin kadınları bu vahşet ve zulme karşı elbette galip geleceğiz. Bundan asla şüphemiz yoktur. Bizler Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’in silah arkadaşlarıydık; emperyalizmi yendik. 68 kuşağında Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan ile yoldaş olduk. Asıldık ama asla teslim olmadık! 78 kuşağında işkence tezgahlarından, cezaevlerinden ve 12 Eylül faşizmden geçtik ama yılmadık!  Şimdi karşımızda bizi her yönü ile yok etmeye çalışan örgütlü bir cehalet var. Onlar erkek egemen düzeni hakim kılmak için ‘erkektir yapar’ dedikçe; bizler Emine Bulut olduk ve çocuklarımızın gözleri önünde ‘ölmek istemiyorum’ diyerek öldük. Onlar yaşam biçimlerimize müdahale edip ‘zaten alkollüydü’ dedikçe; bizler Şule Çet olduk. Plazaların tepesinden aşağı atılıp döküldük. Onlar ‘o saatte dışarıda ne işi varmış’ dedikçe; bizler Özgecan Arslan olduk ve ömrümüzün baharında vahşice katledildik. Ve bugün onlar bu toplumun ahlakını bozduğu gerekçesiyle İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmek istiyorlar. Bizler ise Pınar Gültekin olduk ve ahlaksızca öldürüldük! Buradan Amazon Şehri İzmir’den tüm Türkiye’ye seslenmek istiyoruz; Bu işin artık tartışılacak bir yanı yok. Kim rahatsız oluyorsa olsun, kimin düzeni bozuluyorsa bozulsun İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönmeliyiz. ‘İstanbul Sözleşmesi hayat bulsun! Kadın cinayetleri son bulsun’ diyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.