Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li İnce’ye Maraş tepkisi

CHP’li İnce’ye Maraş tepkisi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin “...Atatürk düşmanı Maraş dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur, yeter” diyerek talihsiz şekilde kahraman bir şehrin geleneksel kıyafetine dil uzattığını ifade ederek, İnce’yi kınadıklarını ve telin ettiklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.11.2017 - 07:23

Dilipak, TBMM’de AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, her bölgenin kendine özgü kıyafetleri olduğunu, bu kıyafetlerin de özel günlerde giyildiğini belirtti. Dilipak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ege’de efe kıyafeti, Orta Anadolu’da seymen kıyafeti, Karadeniz’de keşan, peştamal ve ihram, Güneydoğu’da poşu,Trakya’da bindallı, pantol, serace,Erzurum’da zığva, Kahramanmaraş’ta çete kıyafeti giyilir. Bunları bilmeyendensiyasetçi mi olu? Bunları bilmeyenden milletvekili mi olu? Bunları bilmeyenden lider mi olu? İnsanı kılık-kıyafeti ile yargılamak ve ötekileştirmek, küçümsemek CHP’nin geleneksel zihniyetinin düşünce yapısının dışa vurumudur.

‘Özür dilemeli’

Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil de İnce’yi kınadıklarını ve Kahramanmaraşlılardan özür dilemesini beklediklerini söyledi.

İmran Kılıç ise “Eğer Muharrem İnce maksadını aşan bir söz söylemişse gelsin açıklama yapsın, maksatlı bir söz söylemişse de Kahramanmaraşımız’dan özür dilesin” ifadesini kullandı. Celalettin Güvenç de “Kendisini kınıyoruz, özür dilemelidir. Basının da ‘Ey Muharrem İnce çam devirdin’ demesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.