Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li İnal: Üreticiyi, tüketiciyle buluşturacağız

CHP’li İnal: Üreticiyi, tüketiciyle buluşturacağız

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal Bornova Ziraat Odası ve Bornova Çiftçi Malları Koruma Başkanlığını ziyaret etti, oda başkanı ve üyelerle Bornova tarımını konuştu. İnal, Bornova’da tarımsal ürünlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlayacaklarını, üreticinin hakkını almasına imkan vereceklerini ve üreticiyle tüketicinin aracısız bir şekilde buluşmasını olanaklı kılacaklarını söyledi. CHP'li aday adayı İnal'dan tarım mesajları

  • Ege Postası
  • 12.12.2018 - 11:22

Bornova’nın kadim bir tarım kenti olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan İnal, “Göreve geldiğimizde tarımın sorunlarına sahip çıkacak; çiftçimizin, üreticimizin, kooperatiflerimizin ve birliklerimizin talepleriyle yakından ilgileneceğiz. Çiftçilerimizin daha bilinçli, sağlıklı, kaliteli ve verimli üretim yapabilmeleri için gerekli desteği verecek eğitim programları düzenleyeceğiz. Bornova’mız Misket Üzümü ve Bornova Bamyası’yla tanınan, marka bir kent. Bu bilinçle Bornova’mızı tarımda daha ileriye taşımak için sorumluluk almaktan kaçmayacak kentimize katma değer katacak ürünlerin üretimine öncelik vereceğiz. Kooperatiflerimizle, birliklerimizle uyumlu bir şekilde çalışacak tarıma vereceğimiz desteklerle birlikte bu alanda teknolojik yatırımlara da ağırlık vereceğiz” dedi.

“DOĞA VE ÇİFTÇİ DOSTU BİR TARIM SİSTEMİNİ KURACAĞIZ”

Aile üreticilerinin, küçük çiftçilerin yanlarında olacaklarını ve organik tarımı güçlendirmek için çalışmalar yapacaklarını söyleyen İnal, “Organik tarım toprağı koruyan, sağlıklı ürünler yetişmesini sağlayan neticesinde hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan bir üretim tekniğidir. Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı yaşamın yolu bugün doğa ve çiftçi dostu bir tarım sistemini kurmaktan geçiyor. Bornova’da tarımsal ürünlerin sağlıklı yetişmesini sağlayacak, üreticimizin hakkını almasına imkan verecek ve üreticiyle tüketicinin aracısız bir şekilde buluşmasını olanaklı kılacağız. Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik danışmanlık desteğini, kooperatiflerimiz aracılığıyla ve üniversitelerimiz ile eşgüdüm halinde vereceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.