Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li İnal, projelerini ve hedeflerini anlattı

CHP'li İnal, projelerini ve hedeflerini anlattı

Egepostası ve TV 35 ortak yayınında Seçime Doğru programının konuğu olan CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal, neden aday adayı olduğunu, Bornova’ya dair tespit ve projelerini Mikail Karadaş ile paylaştı. CHP'li İnal, projelerini ve hedeflerini anlattı

  • Ege Postası
  • 03.12.2018 - 16:25

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal, aday olması durumunda nasıl bir Bornova hayal ettiğini anlattı. Etkin, verimli, şeffaf ve denetlenebilir belediyecilik anlayışı ile Bornova’yı yönetmek için aday adayı olduğunu kaydeden Ethem İnal, “Bizim mottomuz geleceğin kenti Bornova’yı yaratmak” dedi.

BORNOVA’’YI SOKAK SOKAK BİLİYORUM

Balkan kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu kaydeden CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal, göçmen kökenli seçmenden pozitif ayrımcılık göreceğini söyledi. İnal, “Bornova’da çeşitli dengeler var. Balkan göçmeni bir ailenin çocuğuyum. 200 bin göçmen nüfusu var Bornova’da. İnsanlar ‘bizden olanı’ görmek ister. Pozitif ayrımcılık yaşayabileceğimi düşünüyorum bu noktada. Bornova’yı sokak sokak biliyorum. 5 yıllık meclis üyeliği sürecinde de gençlik kolları görevlerim sırasında da başarılı olabileceğini düşünen, siyasi olgunluğa ve örgüt desteğine sahip olduğumu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YERİNDE DÖNÜŞÜM OLMALI

Yatay yapılaşmanın olduğu yerlerdeki gecekondulaşma oranının fazla olduğunu, bu bölgelerde vatandaşın isteği doğrultusunda kentsel dönüşümün şart olduğunu kaydeden CHP Bornova İlçe Başkan Aday Adayı Ethem İnal,

“Çamdibili Çamdibi’nde oturmalı. Altındağlı Altındağ’da oturmalı. Bizim yeşil hatlara ihtiyacımız var. Vatandaşımızın mağdur edilmediği, ranttan vatandaşın yararlandığı dönüşüm önemli. Mahalleli yeni komşu kazanacak ama eski komşularını da kaybetmeyecek. Bu en büyük hayalimiz. Vatandaşlarımızın isteği doğrultuda dönüşüm yapılmalı” dedi.

ZEYBEKCİ’NİN BİR İVME KATTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin İzmir’e bir ivme kattığına inanmadığını söyleyen Ethem İnal,

“Sayın bakanın ivme kattığını düşünmüyorum. Hatta AK Parti İzmir’i gözden çıkarmış. Gitsin konuşsun çalışmasını yapsın diye bakılıyor. Yerel seçimlerde ittifaklar önemlidir ama konjoktörel oylar da kullanılır. Bornova ve İzmir’de CHP’nin seçimle ilgili bir sorunu görmüyorum. Bunun bir artısının nasıl alınacağına bakmak gerekiyor. Ben de aday olarak Bornova’da bir fazlasını almaya talibim” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

MOTTOMUZ GELECEĞİN KENTİ BORNOVA’YI YARATMAK

Bornova’nın hareketli nüfusu bir buçuk milyon. Bornova sanayi, turizm, öğrenci kenti. Değerli bir kent. Uzun yıllardır sosyal demokrat yönetimlerle yönetiliyor. Etkin, verimli, şeffaf ve denetlenebilir belediyecilik anlayışı genel merkezin isteği zaten. CHP’li belediyelerin hepsi bu anlayışla belediyecilik yapıyor zaten. Bizim mottomuz geleceğin kenti Bornova’yı yaratmak. Endüstri 4.0’ı hayata geçireceğiz. Hayalimiz var. Projelerimiz hayallerimizden de ihtiyaçlardan da çıkıyor. Bisiklet yolları ile İzmir’e entegre olmuş bir Bornova hayal ediyorum.

İŞ-KUR’U DA KATARAK İSTİHDAM YARATICI PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Üniversite Bornova entegrasyonu pek çok mahallede var. Gençlik merkezleri var. Dost Kart ile destekleniyor öğrenciler. Bu ve bunun gibi projelerin sayısını arttıracağız. İş Kur’u da dahil edip istihdam yaratıcı projeleri hayata geçireceğiz. Kadın istihdamının arttırılması gerekiyor. Belediyenin dar gelirli vatandaşlara kreş hizmeti sunmasını istiyorum. Kadının en büyük kariyeri annelik değil. Onun da çalışma hayatına katılma hakkı var. Dar gelirli vatandaşların yaşadığı mahalleler başta olmak üzere kreş hizmeti vermek istiyoruz. Üretici kadın kooperatifimiz var. Bu kooperatifin faaliyetlerine devamını sağlayacağız. Kadın nüfusu Bornova’da erkeklerden fazla.

CİNSİYET KOTASI ERKEKLER İÇİN DE GEÇERLİ

Cinsiyet kotası erkekler için de geçerli. Sadece kadınlar için değil. Yüzde 33 oranında bir cinsiyet kotası var partimizde. Bornova’daki meclis üyesi listesinde 37 meclis üyesi seçiliyor. CHP 37 kişilik bir meclis üyesi listesi hazırlanacak. Ön seçim olacağını düşünüyorum. Cinsiyet kotasına göre bir sıralama olacaktır. Kotalara sıkışmadan daha yüksek sayıda kadının, kota dışı olarak söylüyorum bunu, erkeklere kota koyulmalı. Partimiz cinsiyet ötesi bir partidir.

GÖÇMENİM, POZİTİF AYRIMCILIK YAŞAYABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Bornova’da çeşitli dengeler var. Balkan göçmeni bir ailenin çocuğuyum. 200 bin göçmen nüfusu var Bornova’da. İnsanlar ‘bizden olanı’ görmek ister. Pozitif ayrımcılık yaşayabileceğimi düşünüyorum bu noktada. Bornova’yı sokak sokak biliyorum. 5 yıllık meclis üyeliği sürecinde de gençlik kolları görevlerim sırasında da başarılı olabileceğini düşünen, siyasi olgunluğa ve örgüt desteğine sahip olduğumu düşünüyorum. Ara bir jenerasyonum. 33 yaşındayım. 18-34 yaş arası seçmen sayısı-140 bin seçmenimiz var-da benden küçüklerin de ben de büyüklerin de ortasında olduğum için çok rahat temas kurabileceğimi düşünüyorum.

VATANDAŞIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA DÖNÜŞÜM YAPILMALI

Yatay yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerin çoğunda çarpık kentleşme oranı yüksek.  Hükümet ilk bakışta vatandaşın yanında gözüken yasa çıkarmış gözükse de buradaki sorunları ötelemiş oldu. Yerinde dönüşümü ötelemiş oldu tüm belediyelerde. Çamdibili Çamdibi’nde oturmalı. Altındağlı Altındağ’da oturmalı. Bizim yeşil hatlara ihtiyacımız var. Vatandaşımızın mağdur edilmediği, ranttan vatandaşın yararlandığı dönüşüm önemli. Mahalleli yeni komşu kazanacak ama eski komşularını da kaybetmeyecek. Bu en büyük hayalimiz. Vatandaşlarımızın isteği doğrultuda dönüşüm yapılmalı.

BORNOVA’DA SPOR KULÜPLERİNE DESTEĞİMİZ ARTARAK SÜRECEK

Bornova’nın Yeşilovaspor ve Bornova 1881 adlı iki köklü spor kulübü var. Bu kulüplerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bornova’da amatör sporun desteklendiğini düşünüyorum belediye tarafından. Bornova’daki spor sahaları en fazla kent Bornova. Her gelen başkanımız da spor sektörüne yatırım yaptı. 46 tane amatör spor kulübü var, bir tane de bayan futbol kulübü var. Atletizm, yüzme, hentbol, tenis kulüpleri de var. O koltuklara gelince gereken yardımı fazlasıyla yapacağız, eksikleri tamamlamak da boynumuzun borcudur.

ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR YERE ‘ADAYIM’ DİYE ORTAYA ÇIKMADIM

Şimdiye kadar hiçbir yere adayım diye ortaya çıkmadım siyasette. Belirli kesimler, halk, vatandaş, partililerimiz layık gördü. Eşimizle ailemizle de konuşup aday adayı olduk. Herkesin derdi bir adım daha ötede Bornova görebilmek. Bu yönde çalışmalarımız sürecek. 600’e yakın sivil toplum kuruluşumuz var. CHP aday adayı olarak parti politikaları ve neler yapacağımızı sahada anlatmaya başladık. Bornova’da 17 aday adayıyız. Hemen hemen hepsini aradım. İlk dosya alanlardanım. Hayırlı olsun dileğinde bulunduk. Partimiz kimi aday gösterirse göstersin öncelikle CHP iktidarı önceliklidir bizim için. CHP’lilik bilinciyle adayın kim olduğuna bakılmaksızın artı bir fazla oy almak için çalışacağız.

BORNOVA’DA YÜZDE 55-56’LARIN ÜZERİNDE OY ALABİLİRİM

Bornova’nın derdiyle dertlenen, neşesiyle neşelenen bir insanım. Bir siyasetçinin çıkış noktası iktidar olmaktır. Bunun için de herkesin oyuna talip olunur. Partimin kabı içinde yerel dinamiklerin de dokusunu içinde taşıyan, yüz yıllık Bornovalı bir ailenin çocuğu olarak, meclis üyeliğinin ardından başkanlık noktasında neler yapabileceğimizi insanlar zaten takdir ediyor. Alınabilecek en yüksek oyu almayı hedefliyorum. Bornova’da yüzde 55-56’ların üzerinde bir oyun olduğunu düşünüyorum. Minimum bu oyu alabileceğimi biliyorum. Reel konuşmak lazım. 550 bin kişinin elini tek tek de sıksanız alacağınız oy belli bir oranda kalır. Alınabilecek en yüksek oyu alırız.

ZEYBEKCİ’NİN BİR İVME KATTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Sayın bakanın ivme kattığını düşünmüyorum. Hatta AK Parti İzmir’i gözden çıkarmış. Gitsin konuşsun çalışmasını yapsın diye bakılıyor. Yerel seçimlerde ittifaklar önemlidir ama konjoktörel oylar da kullanılır. Bornova ve İzmir’de CHP’nin seçimle ilgili bir sorunu görmüyorum. Bunun bir artısının nasıl alınacağına bakmak gerekiyor. Ben de aday olarak Bornova’da bir fazlasını almaya talibim. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.