Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güven kongre mesajları verdi; 'Tek aday olursa Genel Başkan da katılır'

CHP’li Güven kongre mesajları verdi; 'Tek aday olursa Genel Başkan da katılır'

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İl kongresine katılabilmesi için gerekli hazırlıkları yapacaklarını söyleyerek “Tek aday çıkması katılım için de teşvik olur” dedi. CHP’li Güven kongre mesajları verdi

  • Ege Postası
  • 21.12.2017 - 19:02

YAĞMUR UYGUR/ EGE POSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulunda bugün kongre gündemi masaya yatırıldı. İlçe kongreleri sürecinin değerlendirildiğini belirten İl Başkanı Asuman Ali Güven CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir İl Kongresi’ne katılımı için tek adaylı bir seçimin teşvik edici olduğunu ifade ederek “Tahmin ediyorum Genel Başkanımızın da kongremize katılma ihtimali de olacaktır. Onun katılımına yakışan, Genel Başkanımızın gelip İzmir’de kongremizde iştirakini sağlayacak şartları hazırlamak da önce il yönetimi ve ilçe örgütlerinin görevi. Kongre için hazırlık komisyonu kurduk en ince detaylara kadar ilgileniyoruz. Genel Başkanımızın katılabileceği şıklıkta bir kongre için o şartları hazırlamamız gerekiyor. O bilinçle davranırsak hem güzel bir kongre olur hem de Türkiye’ye güzel bir örnek vermiş olur. Çabamız İzmir’i Türkiye’ye örnek göstermek” ifadelerini kullandı.

“KONGREMİZ GÜÇ KATSIN”

Kongrenin birlik ve beraberlik içinde geçmesi için çalıştıklarını dile getiren Güven, “Bir taraftan da yönetimde 7 Ocak’ta yapacağımız kongrenin biraz güzel ortamda, heyecanlı bir şekilde, güzel bir katılımla demokrasi şöleni şeklinde geçmesi için çabaya girdik. Bu kongre birlik ve beraberliğimize güç katsın istiyoruz. Aramızdaki partili arkadaşlarımızın birbiriyle olan ilişkileri daha samimi olsun istiyoruz ki seçeceğimiz yönetim ve il başkanı salondan güçlü çıksın. 2019 sürecine karşı olan görevlerimizi daha güçlü bir şekilde yapabilelim. Bu noktada çalışmalar devam ediyor. Tek listeli bir seçim yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Bu konuda Aziz  Bey bir çaba sarf ediyor. Biz de çaba sarf ediyoruz. Bu çabalarımız olumlu bir noktaya taşıyabilirsek partimiz bundan büyük bir güç alacaktır” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKAN’A YAKIŞIR KONGRE

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılım sağlayacağı bir kongre düzenlemek istediklerini söyleyen Başkan Güven,  “Tek liste çıkması teşvik olur. Sakin geçer. Demokrasi gereği yarış da olabilir” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tek aday üzerinde uzlaşı için çalışmalarının eleştirilmesinin doğru olmadığını söyleyen Başkan Güven, “Eleştiri yanlış, doğru değil. Aziz Bey bu partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kendine göre sorumlulukları var. Seçilecek İl Başkanı ve yönetimi Aziz Bey’le yakın çalışma arkadaşları oluyor. Birlikte burada birçok işi yapıyorlar. O açıdan uyumlu yapının karşılıklı oluşması önemli. Aziz Bey kendi düşüncelerinden daha ziyade örgütün düşüncelerini alarak kendi düşüncelerini zenginleştirmeye çalışıyor. Fikir oluşturmaya çalışıyor. O onun iyi niyetli samimi bir arayışıdır. Sakıncası yoktur. Aynı çalışmaları biz de yapıyoruz. Sürekli görüşüyoruz. Yine toplantılar yapacağız. Görüşeceğiz” dedi

VEKİLLERİN DE GÖRÜŞÜ ALINACAK

İzmir milletvekillerinin de tek aday için uzlaşı konusunda fikirlerinin alınacağını ancak bütçe görüşmeleri nedeniyle henüz görüşemediklerini belirten Başkan Güven, “Vekillerimizin bütçe görüşmeleri yoğun. Onlarla da Meclis tatile girecek görüşeceğiz. Ve olumlu İzmir’e yakışır bir yapının çıkması için çalışacağız. Gayret edeceğiz. Ben İzmir’de güzel bir il kongresi yaparak başarılı sonuçla kurultaya giderek MYK yapılanmasına katkıda bulunacağımıza inanıyorum”  şeklinde konuştu.

İl yöneticilerinin de kendisiyle ilgili olumlu  duygularını paylaştığını ifade eden Başkan Güven, “Benimle ilgili olumlu  düşüncelerini söylediler. Güzel olumlu bir süreç geçirdiklerini tek tek ifade ettiler. Çalışmalardan dolayı ben de kendilerine ayrıca teşekkür ettim” şeklinde konuştu.

PARTİ YENİLENDİ

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Güven ilçe kongreleri sonrası İzmir’de büyük bir değişim yaşandığını belirterek il delegelerinde yüzde 66,4, ilçe yöneticilerinde ise yüzde 62.5 oranında yenilenme gerçekleştiğini söyledi.

SONUÇLARI DEĞERLENDİRDİK

CHP İzmir İl Yönetim Kurulunda bugün kongre gündemi masaya yatırıldı. İlçe Kongreleri sürecinin değerlendirildiğini belirten İl Başkanı Asuman Ali Güven “Yönetim Kurulu olarak Adnan Alabay’ın giriş kararını aldık. Utku Bey de bizimle vedalaştı. Arkadaşlarla hep birlikte uğurladık.  Ardından Durum tespiti yaptık. 30 ilçe kongremiz tamamlandı. Bunun sonuçlarını değerlendirdik” dedi.

İlçelerde yaşanan yenilenmeyi değerlendiren Başkan Güven “Kongrelerle seçilen il delegelerimizde yüzde 66,4 il delegelerimiz yenilendi. Şu anda İl delegelerimizin yüzde 66.4’ü daha önce delege değilmiş. Büyük bir değişim olmuş. Ayrıca 30 ilçemizin 9’unda ilçe başkan ve yönetimleri de değişti. Ama 30 ilçemizin tamamında yüzde 62.5 İzmir’de ilçe yönetimlerinde değişim oldu. Bunlar CHP’nin yapılan bu süreçte değişim içine girdiğinin ve önemli değişimler olduğunun göstergesi. Yine 20 bin üye sayımız bu dönem de arttı. Burada kadın ve genç oranları yükseldi. Bunları hep olumlu çalışmalar olarak değerlendiriyoruz. Yarın ilçe Başkanlarıyla toplantı yaparak il kongresi değerlendirmesi yapacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.