Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güven'den başkanlara ilk mesajlar

CHP'li Güven'den başkanlara ilk mesajlar

CHP İzmir'in çiçeği burnunda il başkanı Asuman Ali Güven, ilçe başkanlarıyla ilk kez bir araya geldi. O ilçe başkanından manidar çıkış!

  • Ege Postası
  • 24.08.2016 - 15:41

EGE POSTASI - CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in istifası sonrası tüzük gereği yönetim içinde yapılan seçimle başkanlık koltuğuna oturan Asuman Ali Güven, örgütle ilk toplantısını yaptı.

Güven, il binasında ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantı yaklaşık iki buçuk saat sürdü ve basına kapalı şekilde gerçekleşti.

KAVALAR VE ALPER KATILMADI

Son il kongresinde Yüksel'e muhalefet olarak hareket eden 3 ilçe başkanından Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper toplantıya katılmadı. Her iki isimde yardımcılarını toplantıya gönderdi. Kongrede Yüksel'e destek vermeyen başkanlar arasında yer alan Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ise toplantıdaki yerini aldı. 

TEKİN'DEN MANİDAR ÇIKIŞ!

Toplantıda ilçe başkanları adına en önemli çıkışı Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in yaptığı öğrenildi. Tekin, Alaattin Yüksel’in istifasıyla başlayıp Güven’in il başkanı seçilmesi ile noktalanan süreçte ilçe başkanlarının fikrinin alınmamasının yanlış olduğunu söylediği öğrenildi. Tekin’in, “Bu süreçte farklı bir yol izlenebilirdi. İl başkanımızın istifasından haberimiz olmadı. Yeni başkan seçiminde de bize danışılmadı. Bundan sonraki süreçlerde ilçe başkanlarına bilgilendirme yapılması ve danışılması daha sağlıklı olur. Süreçte en doğru tavrı ilçe başkanları sergiledi. Sükunet içindeydiler. Kafalarında haklı eleştirileri vardı ancak hiçbiri basında bunları paylaşmadı. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dediği belirtildi.

 GÜVEN'DEN İLK MESAJLAR

Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de ilçe başkanlarına ilk mesajlarını verdi. Güven, olası bir erken seçim ihtimaline karşı sandık örgütlenmesi üzerine çalışmalar yağılması gerektiğine dikkat çekti. Güven, üyesi olmayan veya üyesi az olan mahallelerde örgütlenilmesini istedi. Güven’in toplantıda “Kafamda il başkanlığı yoktu. Ancak il yönetimi oy birliğiyle benim başkan olmamı istedi. Ben de kabul ettim. Birlik ve beraberlik içerisinde süreci götüreceğiz. Enerjimizi içe dönük değil dışa dönük harcamalıyız. Özellikle parti içi konuları sosyal medyada veya basın aracılığıyla konuşmayalım. Aile içinde tartışalım. Benim için ilçe başkanları çok önemli. Ben belediye başkanlarından icazet almam. İcazet aldığım yer 'altıok'tur. Genel başkanımızı da partimizin hiçbir yöneticinin eleştirmemesi gerek. Süreçte birbirimizi bilgilendirelim ve danışalım.” dediği öğrenildi.

Toplantıda önümüzdeki günlerde yapılacak etkinlikler de masaya yatırıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İzmir’de geniş çaplı bir kutlama yapılması kararlaştırıldı. 9 Eylül’de de hem bayramlaşma hem de partinin kuruluş yıldönümüne yönelik organizasyon yapılmasında fikir birliğine varıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.