Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güven'den Başbakan ve Delican'a yanıt:Bize çamur sıçratmasınlar!

CHP'li Güven'den Başbakan ve Delican'a yanıt:Bize çamur sıçratmasınlar!

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın CHP'yi FETÖ terör örgütüyle ilişkilendirmeye çalıştığı iddialarına yanıt verdi. Güven "Kendi içine düştükleri bataklıkta çırpınırken bize çamur sıçratmasınlar" dedi. CHP'li Güven'den Başbakan ve Delican'a yanıt:

  • Ege Postası
  • 25.10.2016 - 13:36

AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın Başbakan Binbali Yıldırım'ın  "2014 seçimlerinde FETÖ'cü abla ve ağabeyler İzmir'de CHP için sandık başında çalıştı" sözlerini destekleyen açıklamaya sert tepki gösteren CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, hem Başbakana hem de mevkidaşı Delican' a cevap verdi. Güven şunları söyledi.

Delican CHP'yi Güler ve Engin'le vurdu!

CHP İzmir'den Başbakan Yıldırım'ın o iddialarına sert yanıt

İZMİR'DE DUVARA TOSLAMAKTAN BIKMADILAR

AKP'nin İzmir'de neden başarılı olamadığının en güzel örnekleridir Sayın Başbakanın ve Sayın Delican'ın açıklamaları. Her seferinde söylüyoruz, kendilerine yardımcı olmaya çalışıyor İzmir'i, İzmirlileri tanıtmaya çalışıyoruz ama onlar ısrarla bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Burası İzmir, bu kentte yaşayanlar sorgulayan, araştıran, geçmişi unutmayan insanlardır. Yapılan hizmeti de, kendilerine atılan iftiraları da unutmazlar. Elbette çağdaş, aydın, cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı olan bir kentle AKP'nin kimliğinin pek örtüşmemesi de normal. AKP'liler İzmir ile yaptıkları, CHP ile yaptıkları her açıklamada, bu kentte duvara toslamaktan bıkmadılar. Başbakanın ve İzmir'de ki mevkidaşımın partimizi FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışmaları nasıl bir aymazlıktır anlamak mümkün değil. İşin komik tarafıda buna kendileri bile inanmazken, birde İzmirlilerin inanmasını bekliyorlar.

TÜRKİYE SUÇLU AKP MASUM

Güven, Başbakana atasözüyle gönderme yaparak cevap verirken " Sayın Başbakanın açıklamalarından şu sonucu çıkarıyoruz. FETÖ ve15 Temmuz Darbe girişiminde tüm Türkiye suçlu tek masum olan AKP'liler. Yani sanırsınız ki, AKP ve Sayın Başbakan FETÖ ile 15 Temmuz'da tanıştılar. Başbakanın açıklamalarını ciddiye almıyoruz. Belki de bu açıklamalarla, kendi içlerinde yuvalanmış, halen bildikleri ama siyaseten veya ticareten dokunamadıkları isimlerin üzerinden dikkati dağıtmak istiyorlardır. Fetullah Gülen' i ve cemaatini yıllardır kardeş gibi, sevgili gibi, iktidar ortağı gibi gören AKP'lilerin ve Sayın Başbakanın bu açıklamalarının karşılığını tam olarak "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" atasözümüz anlatmaktadır" dedi.

ÖRNEK SAVAŞI BAŞLARSA NEFES ALAMAZSINIZ

CHP İzmir İl Başkanı Güven kendilerinin AKP'yi yıllardır bir bataklığa sürüklendikleri, kirli ilişkilerinin Türkiye'yi de karanlığa doğru çektiği konusunda uyardıklarını ifade ederek "Sayın Bülent Delican CHP üzerinden örnek vererek partisini FETÖ bataklığından kurtaramaz. İş örnek verme savaşına dönerse vereceğimiz örneklerle boğulur nefes alamaz hale gelirler. "Pardon kandırılmışız" dediler ama tabi ki Türkiye buna inanmadı. Şimdi daha uzlaşıcı, eleştirirken daha dikkatli olmaya çalışıyorsak o AKP'nin suçsuzluğundan değil, bizim siyaset yapma anlayışımız, İzmir ve Türkiye'de ortamın daha fazla gerilmesini istemediğimizdendir. Sayın Büyükşehir belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu' da bu konuya gayet nezaket içinde yaklaşmış ve çok güzel bir değerlendirme yapmıştır. İzmirliler gibi tüm ülkede AKP'nin FETÖ bataklığından kurtulmak için çırpındığını görmektedir. Bu bataklıktan gerçekten kurtulmak istiyorlarsa el vermeye yardım etmeye hazırız ama çırpınırken bize çamur sıçratmaktan vazgeçsinler" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.