Dolar 32,3349
%0.17
Euro 35,1808
%-0.01
Altın 2.244,870
%0.06
Bist-100 8,72
%-1.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Gültekin davasında ifadeler yine değişti

CHP'li Gültekin davasında ifadeler yine değişti

CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin’in  silahlı saldırıya uğraması sonrası açılan davanın ilk duruşması bugün Aliağa’da görüldü. İlk duruşmada Tolgacan Ata, tüm suçlamaları kabul ederek Gültekin’i vuran kişinin kendisi olduğunu itiraf etti. Duruşmada ayrıca, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında olayın azmettirici olarak suç duyurusunda bulunduğu ve konunun iddianameye eklenmesi ve davanın ağır cezada görülmesi talebinde bulunuldu.

  • Ege Postası
  • 22.09.2020 - 16:54

EGEPOSTASI -  CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin, 2020 yılı Ocak ayında silahlı saldırıya uğramıştı. Olayın ardından ortaya çıkan ses kayıtları, Gültekin’in vurulmasında Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar’ın azmettirici olduğu iddialarını gündeme getirmişti. Ortaya çıkan ses kayıtlarında olayın faili Olcay Acar ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın şoförü Metin Vural arasında geçen konuşmalar şok etkisi yaratmıştı.  Kayıtlarda Olcay Acar’ın, “Dediniz ki o bizim başkanımızı rahatsız ediyor… Susturduk” ve “Başkanı satan var m? Seni satan var m? Birini satan var m? Fahrettin’i Kürşat’ı hepsi işin içinde hepsi beni yapacağımı ve yapmadan önce bu işi bilen insanlar… Kendimi mahvederim satmam” ifadeleri gündemde bomba etkisi yaratmış ve davanın seyrini önemli ölçüde değiştirmişti.

Gültekin davasının ilk duruşması bugün görülmeye başlandı. Aliağa Adliyesi’nde görülen duruşmaya tanıkların bazıları gelmezken gelen tanıkların ifadeleri alındı. Duruşmaya ifadeye çağırılan sanıklardan hiçbiri gelmezken duruşmaya katılan ve daha önce ifadesini değiştiren Tolgacan Ata, tüm suçlamaları kabul ederek Gültekin’i vuran kişinin kendisi olduğunu itiraf etti.

Ata, ifadesinde; “Halı sahada geldi bana küfetti. Ben de kendime yediremedim ve vurdum” dedi.

Dava pandemi tedbirleri nedeniyle basına ve izleyicilere kapatılırken, duruşma tanıkların dinlenmesi için 2 Şubat 2021’e ertelendi.

Gültekin’in avukatının Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında olayın azmettirici olarak suç duyurusunda bulunduğu ve konunun iddianameye eklenmesi ve davanın ağır cezada görülmesi talebinde bulunduğu öğrenildi. Mahkemenin bir sonraki davada Serkan Acar’ın ifadesine başvurması bekleniyor.

Duruşma sonrası kısa bir basın açıklaması yapan Ertekin Gültekin, destekleyen herkese teşekkür ettikten sonra, “İsmet İnönü’nde dediği gibi bu ülkede namuslular da en azından namussuzlar kadar cesur olmalı” ifadelerini kullandı ve sonuna kadar olayın peşinde olacaklarını aktardı.

“TANIKLARIN ARKASINDA AZMETTİRENLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Ertekin Gültekin’in avukatı ise davanın susturulmaya çalışan muhalif düşünceler açısından emsal teşkil ettiğini belirterek, “Bu davanın farklı boyutları olduğuna, tanıkların dosyada ismi geçenlerle sınırlı olmadığına ve sanıkların arkasında azmettiren şahısların olduğunu biliyoruz ve buna inanıyoruz. Adalet, herkes için gereklidir. Hak ve adalet karşısında herkes eşittir. Hukukun üstünlüğü herkes için geçerlidir. Hiçbir makam ve mevki hukuktan üstün değildir. Biz Ertekin Gültekin adına adaletin gerçekleşmesi ve olayın arkasındaki asıl faillerin bulunması ve gereken cezayı almaları için hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu davamız, Aliağa’da Aliağa Belediyesi’ni eleştiri yapan insanların başına gelen bir takım olaylar ve bu olayların rutin hale gelmeye başlamasıyla Aliağa’daki sosyal barışın sağlanması ve gelecekte de bu tarz çirkin olayların yaşanmaması açısından çok önemli” dedi.

“SES KAYITLARI BELGE NİTELİĞİNDE”

Duruşmayı takip eden CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, olayın siyasi boyutunun da ele alınması gerekitğini ifade ederek şunları söyledi;

“Seçim öncesinde böyle bir olayın yaşanması olayın, siyasi bir boyutu olabileceği düşüncesini uyandırdı ki sonraki gelişmeler bu şüphelerimizde haklı olduğumuzu gösterdi. Bzi adil bir yargılama ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Eğer olayın siyasi boyutlarıyla ilgili iddialar gerçekse bunlara ilişkin de ek dosya açılmasını istiyoruz.”

Daha önce ortaya çıkan ve Olcay Acar ile Alağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar’ın şoförü Mete Vural arasında geçen “Susturun dediniz biz de susturduk” ifadelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Durmaz, “Bunlar çok vahim iddialar. Bu ses kayıtları hepimizi çok şaşırttı. Olayın seçim öncesi yaşanması, işin siyasi bir boyutu olabileceği düşüncesini yaratmıştı. Ancak evde bir belge yoktu. Ortaya çıkan ses kayıtları bile belge niteliğinde. Bu kayıtlar çok dikkatli bir şekilde araştırılmalı ve bunun sonucunda suçu işleyen ve suça iştirak ettiren kim varsa hepsi gereken cezaları almalı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.