Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler’den kampanyaya büyük destek!

CHP’li Güler’den kampanyaya büyük destek!

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılması için verdiği kanun teklifiyle birlikte internet ortamında başlayan imza kampanyası 13 bin kişiye ulaştı.

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 09:27
İZMİR- Siyasette seçim barajının düşürülmesine ilişkin tartışmalar devam ederken somut adım atarak 18 Temmuz günü TBMM Başkanlığına yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması için kanun teklifi sunan Güler’e destek yağıyor. Kısa zaman içinde 13 bin kişiye ulaşan imza kampanyasına Gülerde Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ortamlarında yaptığı paylaşımlar ile destek oluyor.
Seçim Yasası Hareketi tarafından www.change.org adresinde başlatılan kampanyayla Seçim Barajının tamamen kaldırılmasını öngören söz konusu kanun teklifinin TBMM'de yasalaşmasını sağlamak üzere kamuoyu baskısının yaratılmaya çalışıldı belirtildi.Kampanyanın Güler’in verdiği kanun teklifinden sonra kısa zaman içinde büyük ilgi görmesi 1982 Anayasası ile birlikte getirilen yüzde 10’lıuk seçim barajının artık kaldırılması gerektiği yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Güler, bizzat kampanyayı duyuruyor!
Güler, imza kampanyasına desteğin artması ve kampanyanın daha fazla kitlelere ulaşmasısağlamak için Facebook ve Twitter’da kampanyanın linkini vererek şu yorumlarda bulundu: “’Güzel Sandık için baraj kalksın! Aşağıdaki sayfaya gidip imzalayın.Talep çığ gibi büyüsün.’‘Darbeye karşı olanlar için samimiyet testidir; 12 Eylül barajını kaldıralım...’‘Seçim Barajının Kaldırılması Yönündeki CHP Kanun Teklifi Kabul Edilsin.’‘Baraj olmamalıdır. Seçmen listeleri İçişleri elinde değil yargıç denetiminde olmalıdır. Oy kullanmada TC No. esas alınmalıdır. Oy kullanırken parmak boyası kullanılmalıdır. Oyların bilgisayarlı sayımını yapan SEÇSİS sistemi kaldırılmalıdır.... HAYDİ GÜZEL SANDIĞA!’” Kampanyaya katılarak elektronik imza atan yurttaşlar Güler’in paylaşımlarına yaptıkları yorumlar ile memnuniyetlerini dile getirmeleri gözlerden kaçmadı.



“Yüzde 10 barajı kaldırılmalıdır!”

Güler, TBMM Başkanlığına Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni sunduktan sonra kendisine ait resmi blog sitesinde konuyla ilgili makale yazarak, yasanın neden değişmesi gerektiğini gerekçeleriyle açıkladı. 2011 seçimlerinde AKP’nin toplam seçmenin %43’ünün oyunu aldığı halde TBMM sandalyelerinin %60’ına oturmasına mevcut barajlama sisteminin neden olduğunu belirten Güler, “Ulusal irade TBMM’ye yansımamakta; o nedenle meclis görüşmeleriyle çözülebilecek sorunlar toplumsal olaylara dönüşmektedir. Oy gasp ederek gelen iktidar, elde ettiği haksız çoklukla TBMM’ni adeta askıya almış ve parlamenter demokrasiyi fiilen işlemez hale getirmiştir. Ülkemizdeki büyük siyasal – kurumsal çürümenin başlıca kaynaklarından biri, bu barajlamanın kendisidir. Tüm seçimlerde barajlamaya son verilmeli; halkın iradesi özgür bırakılmalıdır” dedi.
‘Bu görev partilere, toplumsal kurumlara, yurttaşlara düşüyor’
Yüzde 10’luk baraj sistemini kaldıracak olan toplumun ta kendisidir diyen Güler, “TBMM çatısı altında olan ve olmayan tüm siyasal partiler; temsili demokrasinin doğru işlemesi gerektiğini düşünen tüm toplumsal kuruluşlar; hilekarlık ve dolandırıcılığın kuşkusuna dahi tahammülü olmayan her siyasal görüşten yurttaşlar”ı birlikte hareket etmeye çağırıyorum” dedi. Bu amaçla çalışacağını söyleyen Güler, “bu yöndeki çalışmalara destek vermeye hazırım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.