Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li gençlere TBMM yasağı!

CHP’li gençlere TBMM yasağı!

TBMM Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde CHP Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik slogan atan kişilerin bir daha meclis yerleşkesine giremeyeceklerini açıkladı. Erdoğan'ı hedef alan slogan atmışlardı

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 12:53
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (), geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki () grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik küfürlü slogan atan partililere ceza geldi. Küfürlü slogan atanların CHP Buca Gençlik Kolları üyesi olduğunun tespitinin ardınrdan TBMM Başkanlığı, kimlikleri de tespit edilen küfürbazların bir daha Meclis yerleşkesine giremeyeceği açıklandı.

SUÇ DUYURUSU
Olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile avukatlarının  Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dava dilekçesinde 24 Mayıs 2016 tarihinde CHP Grup Toplantısı'da yaşanan olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları TCK'nın 229. Maddesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunun unsurlarını içerdiği gerekçesi ile bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması ve CHP'ye seyircisiz oturum cezası verilmesi talep etmişti. Yapılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Ankara Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü, 24 Mayıs'taki CHP Grup Toplantısı'nı saniye saniye izleyerek Cumhurbaşkanı'na küfür eden 8 şahısı tespit etti.

İSİMLER SAVCILIKTA
Çirkin sloganları atanların CHP Gençlik Kolları Buca Teşkilatından oldukları, 8 kişilik grubun CHP'li Buca Belediyesinde çalışan Gündoğdu Güzel, Haydar Göktepe, Nurdan Dağlı, Selinay Aydın, Zahide Kurun'un yanı sıra Burcu Ekinci, Pınar Çırçır. ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Erhan Tosun olduğu belirlendi. Adli soruşturma kapsamında belirlenen isimler İzmir Savcılığına bildirilirken, şahısların gözaltına alınmaları için çalışmaların başladığı öğrenildi. TBMM Başkanlığı çirkin olayın ardından harekete geçerek kimliği tespit edilenlerin bir daha Meclis yerleşkesine giremeyeceğini belirtti. AK Parti grup yönetimi de bu kişiler hakkında hukuki adım attı. (Sabah Egeli)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.