Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li gençlerden marjinal işsizlik eylemi

CHP’li gençlerden marjinal işsizlik eylemi

CHP Konak Gençlik Kolları üyeleri Kemeraltı girişinde AK Parti Hükümeti’nin açıkladığı işsizlik rakamları üzerinden sert bir şekilde eleştiri ve delirdi! CHP’li gençlerden marjinal işsizlik eylemi

  • Ege Postası
  • 24.07.2019 - 11:41

 

EGEPOSTASI -  CHP Konak Gençlik Kolları sıradışı bir eylem yaptı. Son açıklanan resmi işsizlik rakamlarını, kayıt dışı işsizlik rakamlarından yola çıkarak eleştiren CHP’li gençler işsizlikten delirme noktasına geldiklerini açıkladı.



CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve ilçe örgütünün destek verdiği eylemde konuşan Konak Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Okan USLU şunları söyledi:  “Şimdi sizler bizim neden delirdiğimizi görmeye geldiniz değil m? Açıklayayım hemen! Son resmi rakamlara göre 4.038.175, gayrı resmi sayılara göre ise 8 milyonu geçen işsizlik oranından delirdik! Atanamadığı için intihar eden genç öğretmenlerimizi göre göre delirdik! Evladına pantolon alamadığı için bir babanın ölümünü göre göre delirdik! KPSS’de yaşanan torpilden, yapboza dönen içi boş eğitim sisteminden delirdik! Sırf canı çekmesin diye, manav önünden geçmeyen, pazara 20 lirayla giden, yerden sebze meyve toplayan annelerin gözyaşlarıyla delirdik! Her birine çözüm sunduğumuz ve yeterli olduğumuz halde; önemli mevkilere torpille çocuklarınızı, yeğenlerinizi getirdiğiniz için delirdik! Yetmedi m? Bunlar sizi etkilemedi m? O zaman sizde izleyin, sizde görün! Hunililer sokakta, deliler aramızda!.."



Basın açıklaması sonrası kısa tiyatro gösterisi yapan CHP’li gençler EYT mağdurları,  KPSS skandalları, atanamayan öğretmenler ve artan intihar sayısına da değindiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.