Dolar 32,4914
%0.25
Euro 34,5607
%0.19
Altın 2.497,440
%0.57
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li gençler sandık başına gitti; Kongrenin galibi Ozan Uyan oldu...

CHP'li gençler sandık başına gitti; Kongrenin galibi Ozan Uyan oldu...

CHP İzmir İl Gençlik Kolları bugün sandık başındaydı. 2 adaylı kongrede Karşıyaka İlçe eski Başkanı Ozan Uyan ve Orçun Altanhan başkanlık için yarıştı. Çekişmeli geçen kongreyi 154 oy ile Ozan Uyan kazandı. CHP'li gençler sandık başına gitti

  • Ege Postası
  • 30.12.2017 - 09:23

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Gençlik Kolları bugün sandık başına gitti. 2 adaylı kongrede Karşıyaka İlçe Eski Başkanı Ozan Uyan ve Orçun Altanhan başkanlık için yarıştı. Mevcut Başkan Sinan Sarıküse kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

UYAN BAŞKAN SEÇİLDİ

CHP Gençlik Kolları İl Kongresinde 325 delegeden 295’i oy kullandı. 4 oy geçersiz sayılan sandıkta 154 oy alan Ozan Uyan Gençlik Kolları il Başkanı seçilirken, Orçun Altanhan ise 137 oyda kaldı.

Kazanan Liste;

Ozan Uyan'ın İl Yönetim Kurulu Asil Listesi; Erhan Keleş, Dila Koyurga, Ali Can Çınar, Emre Kaygusuz, Ozan Varol, Yağmur Topçu, Hüseyin Yörük, Seyit Ali Fırat, Cem Uluğ, Buse Kılınç, Orhan Balcı, Mert Atkale, Aylin Tozkoparan, Mehmet Kılınç, Salman Demir, Berçem Erdemesinli, Asena Karcıer, Arda Işık, Anıl Ülgür, Emine Kıdal Nelson,

Yedek Liste; Aslı Demirsoy, Barış Arslan, Caner Özdemir, Ömer Özsağlamlar,  Oğuzhan Gökhan, Didem Hanlı Şimşek, Okan Ayaz, Özlem Aydoğdu, Kadriye Aydın, Birsu Kaplan, Yiğit Can Yener, Onur Dalgıç, Neşe Işıldak, Cihan Ünal,  Volkan Çetin, Oğuz Şencan, Mehmet Sait Tayfan, Fatih Gökdemir, Esin Zeytinci, Cenk Çildoğan

Kurultay Delege Listesi; Elif Nacar Dinç, Özge Çinleti, Can İrat, Koray Kıran, İsmail Semih Şanay, Mert Anıl Akgül, Oğuz Seryan, Ramiz Şahin, Akın İldeniz, Dila Koyurga, Begüm Türkyılmaz, Cem Yücel Yıldız, Oğulcan Okver, Buse Demirgıran, Okan Yasin Ayaz, Gökhan Uzuner, İnayet Gerem, Aslı Yelda Erdir, Korcan Uçman, Gamze Algır, Semih Kalfa, Yasin Ergül, Mehmet Bulgurcu,Uğur Ermeş, Ezgi Alkılıçgil, Erhan Keleş.

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

Doğal delegelerle birlikte 325 il delegesinin oy kullanacağı kongre Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde 14.30 itibariyle yeter sayıya ulaşılmasının ardından Başkan Sinan Sarıküse’nin açış konuşmasıyla başladı. Kongreye İzmir Milletvekili Özcan Purçu, PM Üyeleri Sevda Erdan Kılıç ve Mustafa Moroğlu  Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl yöneticileri Ednan Arslan, Serpil Yıldırım, Alper Yücelen katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'nı PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç'ın yapması için teklif verildi. Oy birliği ile kabul edildi.

“BORCUMUZ VAR”

CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkan adayı Orçun Altanhan kongrede yaptığı konuşmada gençlerin sadece bayraklama yaptığını düşünen partili büyüklerine seslenerek gennçlik kollarında yoğurulan kişileirn ileride o mevkilerde yer alacaklarını söyledi. Altanhan, “AKP’nin yaratmış olduğu faşist rüzgarlara direnen yoldaşlar 525 gündür OHAL ile yönetilen du durak bilmeyen baskı, cadı avı, ihraç, tutuklma, yolsuzluk ve son oalrak MAn ‘da yuva yapıldığı  ortaya çıkan ülke gündemi Dallas’a döndü. Cenaze NAmazını kılıp, helvasını kavurduğumuz eğitim sistemi ile Çapulcu Odasını talep ettiğimiz adaleti ile öldüren sağlık sistemi ile  devirdik 15 yılı. Borcumuz var bizim. Abdocan’a , Berkin’e Mehmete’e Metin Hoca’ya Malatyalı yoldaşlara, Soma’da katledilen yüzü kara alnı ak madencilere, götürdükleri oyuncak bebekler le katledilen genç bedenlere, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Uğur Mumcu’ya, Hayır diye haykıran onurlu insanlara, açlık grevinde onurlu mücadele vermiş Nuriye ve Semih’e Ersin Çıldır abime. Sözümüz var bizim. Bu düzeni değiştirmeye. 15 yıl daha boyun eğmeyeceğiz bu diktaya. Omuz omuza vereceğiz bu mücadeleyi. Hep birlikte yıkaağız bu düzeni.  Biz gençler çıkar menfaat gözetmeden, biat etmeden, birileirnin adamı olmadan birlik olduğumuz sürece yıkamayaağımız düzen, yıkamayacağımız dikta yoktur. Bunu he yerel hem genel siyaset için söylüyorum. Gençlerin birilerinin gölgesi altında  kalmasına son vereceğiz. Bunu hep birlikte sağlayacağız. Bugün burada kaybeden olmayacak. Bizlerin hedefi bireylerin siyaseti değilk, gençlik siyasetidir. Kazanan kim olursa olsun il başkanlığı çatısı altında oluacak komisyonlar ile daha aktif, daha örgütçü, ve daha birikimli gençlik ile alalarda olacağız. İzmir’in gücünü ve birliğini Türkiyeye yayacağız.ve GEnçliğin sadece bayraklama yapıp üretmediğini söylyenlere şunu da söylemek isterim ki yarınlarda o. Mevkilerde CHP’nin gençlik örgütünde yoğurulan, harmanlanan fikir üreten biz yürekli gençler olacağız” şeklinde konuştu.

Gençlik Kolları İl Başkan adayı Ozan Uyan da konuşmasında İzmir’i 5 bölgeye bölerek yöneteceğini söyleyen Uyan’ın sık sık konuşması tezahuratlarla bölündü. “Sizlere umudu örgütleyecek olan gülümsemeyi görerek konuşuyorum. Faşizmin kol gezdiği zalımız zulmettiği siyasetin çirkinleştiği dürüstlerin sofra altına atıldığı 2017. Türkiyesinde memleket sevdasını hakın umudunu modele çevirecek.  Bize düşen görev 1919 ruhuyla 2019’ yürümektir. Alınteriyle hak hukuk adalet demektir. İlk adımız olan anadolu Rumeli Müdafa-i hukuk cemiyetinin gençlik örgütü gibi davranmaktır. Sivas kongresi delegei sorumuluğu taşımaktır. Umuduğumuz İzmir’den Türkiyeye yaymak umudu örgütlemektir. Biz umudu örgütlemek için çıktık. Bu yoldan vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz. İzmir’i süslü sözlerle yönetmeyeceğiz. Bugünden itibaren süslü sözlerin yanında gençliğin  projelerle yöneteceğiz.  Biz duyguları paylaşmaya geldik.  İzmir’de oluşturacağım en büyük model bölge modeli örgütlenmesi olacak. Bu ilçe başkanlarının. Örgüt içinde yaşadığı sonuçları en ileci şekilde çözecek prensip meselesidir. İzmir’i 5 parçaya ayıracağız Menderes’i Menderesliler, Bakırçay’ı Bakırçaylılar, Yarımada’yı Yarımadalılar, metropolü metropollü ilçe başkanları  yönetecek. Ses tabandan yükselecek. En büyük eksikliğimiz üniversiteler. İzmir’de 180 bin üniversiteli genç var. Bizde üniversite komisyonu yok. Bunları düzeltmek zorundayız. Bunu oluşturacağız. Üniversite gençliğini partiye çekeceğiz. Karşıyaka’da daha önce başardığımız ancak İzmir’de olmasını istediğimiz bir gençlik evi var.  Bir Gençli evimiz olmasın m? İzmir gençliğine 5 metrekare 10 metrekare yetmez. Adını Ali İsmail Korkmaz olduğu bir gençlik evi yakışır.  Bir dergi çıkarmayı planlıyoruz. Düşüncelerimiz tabana ve halka yaymanın öncülüğünü yapmamız lazım. Sözleri halka aktarmamız lazım. Deniz Gezmiş ve arkadaşları gidip Zapsuyu’na köprü yaptılar. Bizim halka dokunmamız lazım. İhtiyacımız olan şey budur. İzmir’i ortak akılla yönetmek için geliyoruz. Ortak akılı ortak noktada yakalamaktır. Birilerine bir noktada karşıt olan arkadaşlarla ayrı noktalarda değiliz. Bugün sonuç ne olursa olsun CHP’den yanayız. Birilerinin hastalığına düşmemek zorundayız. Bizlere soruyorlar, bugün ‘ocu bucu’ diyenlere sözümüz var. Biz Ödemiş’te patates tarlasında çalışan işçilerin, Karaburun’daki emeçilerin, Çiğli’den Aliağaya giden işçinin adayıyız. Her noktada herkesin adayıyız. Kimsenin değil. Türkiyede bir dikta dönemi yaşanıyor. En önemli sorunKHK’lar yarın savaştığımız şeyleri bulamayabiliriz. Kan revan içinde ülke. Biz neyi konuşuyoruz. O il yöneticisi olacak mı şuraya gelecek m? CHP gençliği Partini kurucusu küçük şlerin pazarlığına düşmemeli. Bu ülkenin toprak altında yatanlarıdır. İlk delegelerimiz. Kendini delege için pazarlayanlar delegemiz değildir. 

Bugün bu ülkede ak parti faşizmine vereceğimiz en büyük cevap birlik olmaktır.  Bugün dışarıda Ak parti iktidarının vicdanı yoksul gençlik örgütleri kavga bekliyor. Bugün birleşme var. Kavga yok.

Bize yakışan en önemli ey birlikte girmek birlikte çıkmaktır” diye konuştu.

VEFAT EDEN GENÇ PARTİLİLERE ADADI

Gençlik Kollar Başkanı Sinan Sarıküse il kongresini partili vefat eden üyeler Ezgi Güldağ ve Deniz Yıldırım’a adadı. Sarıküse konuşmasında “2 dönemdir bu onurlu görevi yürüten bir kardeşiniz olarak CHP’nin demokrasi kültüründe bulunan demokrasi şöleni bundan 2 yıl önce bu onurlu makama bizleri seçtiniz onurlandırdınız. Bizler de elimizden geldiğince yerine getirmek istedik. Bu bağlamda tüm İzmir gençliği olarak bir takım çalışmalar yaptık. İzmir’in Türkiye’nin hassasiyetlerini anlayan geçler olarak çalışmalar yürütttük. Yer edinmeye çalıştık. Genel Başkan Kemal Kılıdçaroğlu’nun arkasında Adalet diyerek yürüyen insanlarız. Bu açılış konuşmasında bir önerim olacak. Bu kongreyi 2 kişiye adamak istiyorum izniniz olursa. Şu an aramızda değiller ama biz mücadelelerini hep kalbimizde hissediyor, anılarıyla yaşıyoruz. Bu kongreyi sizlerin önünde Ezgi Güldağ ve Deniz Yıldırım kardeşlerime adıyorum arkadaşlar. Biliyorum ki şu an hayatta olsalar güç vereceklerdi. Onun için bizlere yakışan onlara kayık bir kongreyi CHP’ye yakışan bir kongreyi, devlet terbiyesine yakışan bir kongreyi  gerçekleştirmektir”. 

HELALLİK İSTEDİ

Sinan Sarıküse partililerden helallik istedi. Kendisiyle ilgili bazı iddialar olduğunu ifade eden Sarıküse kürsüden gençlere seslenerek “Ben her zaman göğsümü gere gere örgütüme sordum, gençlerime sordum. Bunu herkes biliyor. Gençlik kolları sürecini manipüle etmeyin. Üst kademeleri dahil etmeyin. Burada kararı gençler verecek. Bülent Ecevit’in de dediği gibi gençler bu partinin öz gücüdür. Bu şiarla çalışacağız. Dönenler dönsün yolundan biz dönmeyeceğiz. 

Ses kayıtlarıyla mevcut il gençlik kolları başkanını yıkmaya çalışmak ne kadar doğrudur. Bunun hesabını 325 delege verecek bu salonda. Bugün bu sandıkta sadece gençler konuşacak. Ben Küçük Menderes'in topraklarında büyüdüm. Eğitim için metropolde Bornova'ya yerleştim. Yetinmedim. Siyaset sadece metropolden ibaret değil. Kınık’ın Elmadere, Selçuk’un Gökçealan Köyüne, gideceksin. Siyaset böyle yapılır. Masa başında rakı sofralarında yapılacak kadar düşmedi arkadaşlar. Sizlerle gurur duyuyorum. 2 sene önce bu kürsüde Sinan Sarıküse bedel ödemedi dediler. Arkadaşlar Sadece Sinan Sarıküse değil benim il yöneticilerim, ilçe başkanlarım yargılanırken nerelerdeydiniz. Önemli olan insanların yanında durabilmektir. Bir kardeş ve abi olarak dik durdum bundan sonra da devam edeceğim. And içerim. Bu göreve tekrar talip değiliz. İki pırıl pırıl arkadaşımız talip o arkadaşlarımız barağı ileri taşıyacaklar. Ancak yarışı kazanan bir tane olacak. CHP’lilik kültürüne yakışan şekilde destek olacağız. Hiç bir ilçeyi ayırt etmeyeceğiz. 2 dönem boyunca yaptığımız ortada. Ama ben hiçbir zaman karşımda durdu diye kimseyi görevden almadım. Bende bu kültür yok. Bu kültür bana Mustafa Kemal'den emanet. Ben bu emaneti yüceltmek için yaşıyorum.  Hayatımın en büyük koltuğu buydu. Çocuklarıma analatacağım en büyük görev buydu. Hepiniz teker teker hakkınızı helal edin arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

ARSLAN GENÇLERE SESLENDİ

İzmir İl yöneticisi ve gençlik kolları eski Başkanı Ednan Arslan gençlik kolları delegelerine seslendi. Arslan 2 liste yarışsa da kazananın CHP olduğunu vurguladığı konuşmasında “Gençlik kollarından gelen, mücadele eden ve geri adım atmayan biriyim. Umarım layıkıyla yapmışımdır ki sizlerin de önünü açmış oluruz. Bunu başaracak güçte CHP gençlik kolları.. Gençlik kolları başkanlığı en onurlu görevdir. O gün duyduğum heyecan siyasete tutunma sebebim oldu. Siyasetin okulu gençlik kollarıdır. O siyaseti diğerlerinden ayıran da samimiyettir, sevgidir, saygıdır.  Genç arkadaşlarımız menfaate değil, gelecek kaygısına değil yürekleriyle siyaset yaparlar. Her bir üye Mustafa Kemal askeri, Deniz Gezmiş yoldaşıdır, Ali İsmail Korkmaz'ın kardeşidir. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Gençlerin önemi arttı. Siyasete ilgi azaldı. Atatürk gençlere hitabesinde ve Bursa Nutku'nda Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Tüm ümidimiz gençliktedir demiştir. Birbirimizi sevmekten vazgeçmeyeceğiz. Kim kazanırsa kazansız yürek yüreğe Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs'ta yaptığı gibi dışa dönük siyaset yapacağız. Birbirimizin rakibi değil yol arkadaşlarıyız. Burada en sert şekilde eleştireceğiz . Tamamlayacağız. Dışarı çıkınca yarın aynı sandığın başındayız. Bir tek genci bile kaybetmeyeceğiz. 70 yaşında 450 kilometre yürüyen bir genel başkanımız var. Ona yakışan bir gençlik olmak zorundayız” diye konuştu 

“HEYECANINIZI KAYBETMEYİN”

Divan Başkanlığına seçilen PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç yaptığı konuşmasında  kendisinin de gençlik kollarından geldiğini hatırlatarak “Heyecanınızı kaybetmeyin” dedi. Kılıç “Partideki görevlerim dolayısıyla çeşitli illerde ve ilçelerde divan başkanlığı yaptım. Fakat ilk defa bir gençlik kongresinde divan başkanlığı yapıyorum. Çok heyecanlıyım, tam 13 yıl önce 9 Kasım'da il başkan adayı olarak çıktığım ve il gençlik kolu başkanı seçildiğim kongredeki heyecanımı şu anda o günkü gibi yaşıyorum. Ne mutlu bize ki Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının üyesiyiz. Bu ailenin bir parçasıyız. Ne mutlu bize ki bu okuldan yetiştik ve yetişiyoruz. Ne mutlu bize ki diş ile tırnak ile sokakların tozunu yuta yuta, emek ile büyüdük, büyüyoruz. Ne mutlu bize ki en büyük kriterimiz ve referansımız verdiğimiz emektir. Çok şanslıyız. Ama bir o kadar da zorlu koşullarda mücadele içindeyiz. Bu ülkenin gençleri olarak işsizlikle mücadele ediyoruz, adalet için  mücadele ediyoruz, baskı ve zulme karşı mücadele ediyoruz, insanlık için özgür ve onurlu bir yaşam mücadelesi veriyoruz ve en önemlisi tarihi bir sorumluluğun ve görevin de neferleriyiz. 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlattığı ve cumhuriyetle taçlandırdığı bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini yaşatmak ve  2019'a taşımakla görevliyiz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ülkemiz çok badireler atlatmıştır ancak en zorlusunu 2019'da yaşayacağız. Zorluklarla karşılaşacağız,engellerle karşılaşacağız. belki de yolda düşenlerimiz olacak, yumruğumuzu sıkacağız, dişlerimizi kenetleyecek ve düşen yoldaşımızın elinden tutup ayağa kaldıracağız  ve yolumuza devam edeceğiz. O an düşüneceğiz bu kişisel bir mücadele değil bırakma, pes etme, vazgeçme hakkımız yok. Bu çocuklarımız için güzel bir Türkiye mücadelesi. Bu  halk için özgürlük mücadelesidir. Bu hürriyet için verilen bir mücadeledir. Bu faşizme karşı verilen bir mücadeledir. Bu mücadeleyi büyütelim, üniversitelerden, fabrikalaradan, sokaklardan genç yoldaşlarımızı bu mücadeleye davet edelim.  Genç yoldaşlarımızı aramıza katalım, umudumuzu hiç kaybetmeyelim, umudumuz büyütelim” dedi.

EN GENÇ MİLLETVEKİLİ PURÇU

Kongrede söz alan İzmir’in en genç Milletvekili Özcan Purçu da gençlere seslendi. Purçu, “Partiye çok büyük katkınız var. En büyük eksiğin maalesef genç katılım olduğunu biliyoruz. İzmir’deki gençler diğer illerden çok farklı. İzmir’deki gençlerin çalışkanlığı, enerjisi tüm Türkiye'deki il ve ilçe örgütlerine örnek. Kutluyorum emekleriniz için. Bugün iki kardeşim yarışacak. Şimdiden ikisini de kutluyorum. Bu yarışın kazananı CHP ve gençleri olacak. Diğer milletvekili abilerimin selamını getirdim. Şu an itibariyle en genç İzmir Milletvekili benim. Mecliste yoğun çalışmanın ardından 1. Bölgeyi gezdik. Dün tamamladık. Sizlere selamları var, beni temsilen gönderdiler. Başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Kongreyi İzmir'in en genç ilçe başkanları Merve Çalışkan ile Baran Gezmiş Yıldırım da izledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.