Dolar 32,5391
%0
Euro 34,8826
%0.16
Altın 2.425,730
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Fırat'tan TV 35'te çarpıcı açıklamalar: İki dönem kuralı olması önemli çünkü…

CHP'li Fırat'tan TV 35'te çarpıcı açıklamalar: İki dönem kuralı olması önemli çünkü…

TV 35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programına katılan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, İzmir ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Fırat, “İki dönemle ilgili şunu söylemek istiyorum, AK Parti 3 dönem diye bir kural getirmiş. HDP iki dönem kuralı koydu. Bizde de iki dönemin özellikle ilçe örgütlerinde ve il örgütlerinde yeterli olacağı düşüncesindeyim. İki dönem gelirsiniz ilçe başkanı seçilirsiniz, yapmak istediklerinizi yaparsınız. İkinci dönem bittiğinde o örgütü yönetmek isteyen, ben de hizmet etmek istiyorum örgütüme diyen insanların önünü açmak gerekiyor. Şahıslara bağlı değil parti" dedi. CHP'li Fırat'tan TV 35'te çarpıcı açıklamalar:

  • Ege Postası
  • 25.12.2019 - 12:31

EGEPOSTASI- Kutluhan Nesil'in sorularını yanıtlayan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarına yönelik bir karalama kampanyası başlatılmasına karşın halkın teveccühünün giderek arttığını söyledi.

İki dönemdir ilçe başkanlığı görevini yürüten CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, 12 Ocak’ta gerçekleşecek kongre öncesinde yaptığı açıklamada, iki dönem kuralına inandığını tekrarladı. Aday olmayacağım açıklaması yapmasının doğru olmadığını belirten Şahin Fırat, Narlıdere’de aday adayı olan isimlerin olduğunu ve 262 delegenin aday adayları arasından bir ismi seçeceğini söyledi.

İki dönem kuralına inanıyorum

Fırat, “İlk seçildiğimde de söylemiştim, en fazla iki dönem yapılır diye. Bugün aynı şeyi söylüyorum. İnsanlar aday olmayacağım açıklaması yapsın diyor. Bunun açıklaması olmaz. Ben aday olmayacağım diye açıklama doğru olmaz. Aday olanların açıklama yapması daha doğru. İyi bir partili verilecek hiçbir görevden kaçmaz. Bizler bunlar için varız. Mahalle temsilciliği, sandık temsilcisi, yöneticilik ne olursa olsun. Aday olmayacağım dediğinizde sağlık gerekçeniz, iş yoğunluğu gibi geçerli bir mazeret belirtmeniz lazım. Ben aşağıda, örgütümüzü yönetmeye talip birbirinden kıymetli arkadaşlarımız var Narlıdere’de. Her biri partiyi yönetecek değerde. Biz onlarla ilgili bu sürece katkı sunacağız. Arkadaşlarımızdan biri gelip yönetsin. Hiç aday çıkmadı diyelim, alırsınız devam edersiniz. Şu an alanda parti yönetmeye talip aday adaylarımız var ama şu anda. Biz onlara sadece hakemlik görevimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.

Kullandığı yol ve yöntem doğru değil

Partisinde kongrelerin başarılı şekilde sürdüğünü, Gaziemir’de belediye başkanı Halil Arda’nın yaptığı sert açıklamaların ise üzücü olduğunu vurgulayan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, “Oraya çıktığında, siyasette şu çirkin bir şey, bir şeyin rövanşını almak için söz söylemek doğru bir yaklaşım değil, güzel değil. Hele hele CHP’nin iktidara yürüdüğü bu süreçte. Sayın İl Başkanımız Deniz Yücel, hemen hemen tüm ilçe kongrelerimize katılıyor. Birbirinden değerli söylemler, kucaklayıcı dil kullandı. Takdire şayan. İl başkanımıza teşekkür ediyoruz. İl başkan yardımcılarımızı da yürekten kutluyorum. Gaziemir’deydim, başkanımızı dinledim. Bir insan olarak kullandığı yol ve yöntem doğru bir yöntem değil. Ayrıca değerlendirilmesi lazım. Bir taraftan kendisine de bakması lazım insanın” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Türk adaletine hala güveniyoruz

Mahkemede hakim hüküm verir. Hüküm nihai karardır. Bu karara ulaşırken önce maddi delilleri ortaya koyuyor, tanık ve delillere bakıyor. Sonra bir karar veriyor. Sayın belediye başkanı tutuklandı. Ne biliyoruz da neyi nasıl yargılayalı? Siyasi alanda da aynı şekilde. Hayatın her alanında da. Bir hükme varmadan işin aslı neye bakmak lazım, aksi durumda hüküm sakat olur. Urla hakkındaki durumu zaman içinde göreceğiz. Türk adaletine güveniyoruz. Yargıya güven yüzde 35’lere düşmesine karşın hala güveniyoruz.

Mansur Başkan'a teveccüh yüzde 65’lere çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ciddi hizmetler vermeye başladı. Orada da algı yönetimi söz konusu maalesef. Mansur Başkana şu an halkın teveccühü yüzde 65’lerde. Mansur başkana güveniyoruz diyor halk. Söylemlerin ahlak kokması lazım. İkincisi, kentin estetiği önemli. Tarihi dokuya zarar verilmemesi. Halkın beklentileri. Kent halkının ne yararı va? İki kuleyi koyduğunda vatandaşa ne faydası va? Vatandaşa n? Asgari ücretliye faydası var m? Milyonlarca işçiyi emekçiyi ilgilendiren asgari ücretin belirlenmesi söz konusu. Gündem değiştiriliyor. İstanbul’da da Kanal İstanbul tartışması. Birkaç gün önce de saraya giden CHP’li kim gündemi vardı. Kimsenin aklında bile değil bu konular. Vatandaşa yazık ediyorsunuz gündem şaşırtarak. Sinan Aygün’ü konuşacağınıza asgari ücreti konuşun.

CHP’yi karalama süreci yaşatmaya çalışıyorlar

Dört beş gündür Ankara’yı konuşuyorlar. CHP’yi karalama süreci yaşatmaya çalışıyorlar. 2018 ayı Kasım ayında İstanbul büyükşehir meclisinde bir meclis üyesi 76 tane projede 12 milyon metrekare fazla imalat var. İstanbul halkının refahını etkileyen bir durum. 250 katrilyonluk imar yolsuzluğu var ortada. Bir yıl önce. Hiç bu kadar yaygara koparıldı m? Sayın Cumhurbaşkanı bizzat İstanbul’a ihanet ettik demişti, bunun gibi daha incelemeye alınmamış çok sayıda proje var.

Gaziemir’de izlediği yöntem doğru değil

Kongrelerimiz sürüyor. İlçe kongrelerinin hepsine katılmaya çalışıyorum. İlçe örgütlerimize destek vermeye çalışıyoruz. Yanındayız mesajı vermek istiyoruz. Delege seçimlerinde İzmir içinde güzel seçimler yaşandı. Kongreler oldukça iyi geçiyor. Gaziemir’de sorun çıkmış. Oraya çıktığında, siyasette şu çirkin bir şey, bir şeyin rövanşını almak için söz söylemek doğru bir yaklaşım değil, güzel değil. Hele hele CHP’nin iktidara yürüdüğü bu süreçte. Sayın İl Başkanımız Deniz Yücel, hemen hemen tüm ilçe kongrelerimize katılıyor. Birbirinden değerli söylemler, kucaklayıcı dil kullandı. Takdire şayan. İl başkanımıza teşekkür ediyoruz. İl başkan yardımcılarımızı da yürekten kutluyorum. Hepsi alanlarda. Kongrelere katılıyorlar. Seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum. Aday olanları da. Hiçbir yerde çıt çıkmadı. Gaziemir’deydim, başkanımızı dinledim. Bir insan olarak kullandığı yol ve yöntem doğru bir yöntem değil. Ayrıca değerlendirilmesi lazım. Bir taraftan kendisine de bakması lazım insanın.

Rövanş almak için birşeyi kullanmaya gerek yok

Bir şeyin rövanşını almak için bir şeyleri kullanmamıza gerek yok. CHP’lilik bu değil. İktidara gidiyorsunuz, taş sektirmemeniz lazım. Oturulur konuşulur. Aşamıyorsanız partinin yetkili kurulları var. Narlıdere’de delegasyon seçimlerimizi başarılı şekilde yaptık. 12 Ocak’ta kongremiz var.  Biz de başarılı şekilde kongremizi yapıp örgütlerimizi yönetecek kadrolarımızı seçeceğiz. Başarılı bir kongre yapacağız. Tüm tedbirlerimizi alıyoruz.

Başarılı ise yeni bir görev verir örgüt

İki dönemle ilgili şunu söylemek istiyorum, AK Parti 3 dönem diye bir kural getirmiş. HDP iki dönem kuralı koydu. Bizde de iki dönemin özellikle ilçe örgütlerinde ve il örgütlerinde yeterli olacağı düşüncesindeyim. İki dönem gelirsiniz ilçe başkanı seçilirsiniz, yapmak istediklerinizi yaparsınız. İkinci dönem bittiğinde o örgütü yönetmek isteyen, ben de hizmet etmek istiyorum örgütüme diyen insanların önünü açmak gerekiyor. Şahıslara bağlı değil parti. Koltuğa oturup yapışmak doğru değil. Değişim güzeldir. Bizde de örgütlerde mutlaka ve mutlaka iki dönem ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptıktan sonra daha farklı alanda görev alırsınız. Başarılı olanlar zaten başarılı ise yeni bir görev verir örgüt.

İki dönem kuralı olması önemli çünkü…

Sayın genel başkan özellikle bu dönemde bunun semeresini aldı ve hayata geçirdi. İzmir’de Seferihisar belediye başkanımız büyükşehir başkanı oldu. Beylikdüzü’nde Ekrem İmamoğlu büyükşehir başkanı seçildi. Adana, Antalya’da da durum böyle. Önce yetişiyor, bir başarı öyküsü yaratıyor, onu taçlandırmak için buralarda değerlendirilmiş oluyorlar. O iki dönemde başkanların, yöneticilerin mutlaka bir başarı öyküsü yaratması lazım. Böylelikle bir rahatlık olmaz, aday olmak isteyenlerin önü açılır. Aday gösterilmeyince gidip başka partiye gidenler oldu. Bunlar olmaz.

Aday değilim şeklinde açıklama olmaz

İlk seçildiğimde de söylemiştim, en fazla iki dönem yapılır diye. Bugün aynı şeyi söylüyorum. İnsanlar aday olmayacağım açıklaması yapsın diyor. Bunun açıklaması olmaz. Ben aday olmayacağım diye açıklama doğru olmaz. Aday olanların açıklama yapması daha doğru. İyi bir partili verilecek hiçbir görevden kaçmaz. Bizler bunlar için varız. Mahalle temsilciliği, sandık temsilcisi, yöneticilik ne olursa olsun. Aday olmayacağım dediğinizde sağlık gerekçeniz, iş yoğunluğu gibi geçerli bir mazeret belirtmeniz lazım. Ben aşağıda, örgütümüzü yönetmeye talip birbirinden kıymetli arkadaşlarımız var Narlıdere’de. Her biri partiyi yönetecek değerde. Biz onlarla ilgili bu sürece katkı sunacağız. Arkadaşlarımızdan biri gelip yönetsin. Hiç aday çıkmadı diyelim, alırsınız devam edersiniz. Şu an alanda parti yönetmeye talip aday adaylarımız var ama şu anda. Biz onlara sadece hakemlik görevimizi yerine getireceğiz. İki dönem yeterli, evet. Araç aldık. Bina alalım dedik ama Narlıdere emlak değerinin çok yüksek olduğu bir yer. Ciddi rakamlar çıktı. İnşallah bizden sonra ilçemize bir bina kazandırırız. Önümüzdeki süreçte partimize bir parti binası da kazandırılır inşallah diye düşünüyorum.

İki başkanımızla da güzel çalışmalar yaptık

Belediye başkanlarımızın bu dönemde sorumlulukları ve yükümlülükleri büyük. Her daim destek olacağız. Şanslı bir ilçe başkanıyım. Geçen dönem Abdül Batur başkanla çalıştım. Deneyimli, örgütten desteğini esirgemeyen kıymetli bir başkanımızdı. Bu dönem aynı şekilde Ali Engin başkanım Narlıdere için ayrı bir şans. Geldiği günden bu yana Narlıdere’ye katkı sunma anlamında güzel projeler üretiyor. Kısa sürede epey de yol aldı. İl başkanlığı da yaptı, deneyimli. Dayanışma içinde her iki başkanımızla da güzel çalışmalar yaptık. Bundan sonra da arkadaşlarımız 262 delege tarafından seçilecektir. Uyum içinde çalışacaklardır. En ufak bir tereddütüm söz konusu değil. Başarılı bir başkanlık süreci geçirdiğime inanıyorum, vicdanen rahatım.

Kadınlar daha aktif olsun 

Birçok ilçede kadın başkanlar seçildi. Nezih ve çok güzel oldu. Onların çok başarılı olacağına kalben de inanıyorum. Örgütteki arkadaşlarımız da desteklerini esirgemesin. Belediye başkanlıklarında da daha fazla kadın olmalı. Biraz daha cesur davransın kadınlar, aktif olsunlar, kendilerini göstersinler, bizler de onları yönetici olarak seçelim.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.