Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li eski vekil Ersin: Kurşun fabrikasına 12 yıldır çözüm gelmedi

CHP'li eski vekil Ersin: Kurşun fabrikasına 12 yıldır çözüm gelmedi

CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin yeniden gündem olan Gaziemir’deki eski Kurşun Fabrikası’nın çevre sorunlarına sebep olması konusunun 12 yıl önce de gündeme geldiğini, bugüne kadar çözülmemiş olmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. 'İzmir'in Çernobili' yeniden gündeme oturdu

  • Ege Postası
  • 14.02.2018 - 13:47

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI – TBMM’de 18, 22 ve 23. Dönemlerde CHP İzmir milletvekilliği yapan Ahmet Ersin, Gaziemir Aktepe-Emrez mahallelerinde yıllarca faaliyet gösteren daha sonra Torbalı’ya taşınan, ancak kalan atıkları nedeniyle gündemden düşmeyen Kurşun Fabrikası’yla ilgili milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalardan bahsederek, “Sorunun hala çözülmemesi üzücüdür” dedi.

Egepostası’na açıklama yapan Ersin, milletvekilliği döneminde konuyu yerinde inceleyerek girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Ersin, “Gaziemir Emrez Mahallesi’nde faaliyette bulunmuş olan Kurşun Fabrikası ve zehirli atıkları tartışılmaktadır. Dönemin İzmir Milletvekili olarak, mahalle sakinlerinden gelen şikayetler üzerine, gerek fabrika sahasında yaptığım araştırmada fabrikanın 25 metre uzunluğundaki bacasının, aylar önce devrilmiş olduğunu ve buna rağmen faaliyetini sürdürdüğünü tespit ederek ve gerekse vatandaşlarla yaptığım görüşmeler sonucunda, bu konu 12 yıl önce tarafımdan TBMM gündemine taşınmıştır” dedi.

“BAKANLARA ÖNERGE VERDİM”

Dönemin Çevre Bakanı Osman Pepe’ye ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a konuyla ilgili verdiği önergelerle konuya dikkat çektiğini ifade eden Ersin, “Fabrikanın hem konutların arasında ve hiçbir önlem almadan faaliyetini sürdürüyor olması ve hem de Mustafa Kemal ve Anafartalar İlköğretim okullarına yakın olması nedeniyle, yarattığı çevre sorunları bakımından dönemin Çevre Bakanı Sayın Osman Pepe'ye ve neden olduğu ağır sağlık sorunları bakımından da dönemin Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'a yönelik ayrı ayrı verdiğim 11.4.2006 tarihli soru önergelerimle, söz konusu fabrika ve yarattığı çevre ve sağlık sorunları, ilgili bakanların dikkatine sunulmuştur” diye konuştu.

“ÜZÜCÜ”

Ersin 12 yıl önce gündeme getirilmiş konunun halen çözüme ulaştırılmamasının üzücü olduğunu kaydederek “Bundan 12 yıl önce TBMM gündemine taşıdığım bu fabrikanın, neden olduğu çevre ve sağlık sorunlarının aradan geçen yıllara karşın, halen giderilmemiş olması üzücüdür” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.