Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li eski başkanlardan örgüte kongre mesajı!

CHP'li eski başkanlardan örgüte kongre mesajı!

CHP’de devam eden mahalle delege seçimlerinde yaşanan olumsuzlukların ardından il eski başkanlarından Selçuk Ayhan öncülüğünde, tüm il eski başkanları bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası bir bildiri yayınlayan başkanlar kongre sürecine atıfta bulunarak"Tüm üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesi, birbirlerine saygıyla, demokratik bir yarışma ve uzlaşma anlayışı içinde seçimlere girmeleri büyük önem taşımaktadır" dediler. CHP'li Ayhan, Deniz Yücel'i neden davet etmediklerini de açıklarken, gündeme damga vuran disiplin süreçleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. CHP'li eski başkanlardan örgüte kongre mesajı

  • Ege Postası
  • 15.11.2019 - 20:52

EGEPOSTASI- Partinin yerel seçimlerde ciddi kazanımları olduğuna vurgu yapan CHP İl eski Başkanı Selçuk Ayhan, “Hem resmi ittifaklar hem de onun dışında gerçekleşen gönüllü ittifaklarla geniş bir cephe ile iyi bir sonuç elde edildi. Bundan sonraki süreçte de o yapıyı geliştirerek iktidara taşımalıyız. Yapılacak olan parti içi seçmişlerde de amaç bunun bilincinde olan, üretken, dinamik kadroları iş başına getirmek olmalı. Yani, bireysel çıkarlarını ikinci planda tutan ama şu anki ülkenin ve partinin bulunduğu konumu iyi özümsemiş arkadaşların göreve gelmesi lazım. Delege seçimleri başladı, bazı yerlerde seçim süreci iyi giderken bazı yerlerde de hararetli bir ortam yaşanıyor. Bize de doğal olarak eskiden il başkanı olarak görev yaptığımız için yakınmalar, şikayetler zaman zaman da sitemler oluyor. Hatta eleştiriler geliyor, bize kızanlarda oluyor; ‘siz ilgilenmiyorsunuz, gerekeni yapmıyorsunuz’ diye. Bazı arkadaşlarla konuşarak bu toplantıyı organize etmemin nedeni; İl başkanları olarak birlikte parti örgütüne bir mesaj yayınlamak istedik. Seçimlerin demokratik bir yarış içerisinde hatta uzlaşarak yapılmasını ve dinamik, üretken insanların yönetime gelmesi konularını görüşeceğiz” diye konuştu. 

İL BAŞKANI DA ŞU AN YARIŞIN İÇERİSİNDE OLACAĞI İÇİN TARAFTI

İzmir özelinde şu anki mevcut yönetimlerde eleştiri noktası olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Ayhan, her yönetimin çalışma döneminin eleştiriye açık olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz çalışırken de zaman zaman eleştiriler oluyordu. İş yapan insan herkesi tatmin edemez, doğru da yapsa eleştiriye maruz kalabilir. Zaman zaman yanlışta yapabilir. Çünkü insan yanlışları ile doğruyu buluyor. Şimdi burada toplanmamızın amacı mevcut yönetimi eksik bulduğumuzdan değil; mevcut il başkanının da yarışmanın içerisinde olacağı görülüyor. Dolayısıyla bir taraftır, onun için, şu an konum itibariyle parti kamuoyunda söylemleri yeterince etkili olmayabilir. Biz daha önce görev yapmış ve şu an için herhangi bir beklentisi olmayan insanlar olarak sözümüzün daha çok dinleneceği kanısındayız.”

UZLAŞI VE SAYGI...

Toplantının yapılma gerekçesiyle delege seçimlerinde yaşanan tartışmaların da etkili bir faktör olduğunu belirten Ayhan, “İnsanları hem sakin hem saygılı olmaya hem de uzlaşarak çalışmaya teşvik etmek istiyoruz.

AYHAN: RAHAT BATIYOR

Milletvekilliği döneminde birçok ilde görev yaptığını belirten Ayhan, bazı gözlemlerini de paylaştı: “İzmir’deki yaşayan insanlar, sadece CHP’liler için söylemiyorum; İzmir’de yaşadıkları için İzmir’in kıymetini bilmiyorlar. Ben, özellikle Milletvekilliğim dönemimde görev dolayısıyla Trabzon, Sakarya, Van, Hatay gibi birçok farklı yere gittim. Orada yaşayan insanlar İzmir’e gıptayla, özlemle bakıyorlar. Biz buranın kıymetini bilmiyoruz, rahat batıyor. Bu partide de böyle… Oradaki insanlar partiyi açık tutmak için ciddi bir özveri gösteriyor.”

Selçuk Ayhan öncülüğünde toplantıya katılan CHP il eski başkanları ise şunlar;

Tacettin Bayır,
Bedri Serter,
Rıfat Nalbantoğlu,
Bülent Baratalı,
Ekrem Bulgun,
Alaattin Yüksel, 
Ali Engin,
Feridun Gökhan

'TÜM ÖRGÜTÜ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası eski il başkanları zirve sonrası bir bildirge yayınladı;
“AK Parti iktidarı döneminde, cumhuriyetimizin ekonomik, kültürel, sosyal tüm kazanımları üzerinde ciddi bir yıkım politikası uygulanmış, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmış, ülkemiz tek adam diktatörlüğü altında azınlığın sefa sürdüğü, halkın yoksulluk ve işsizlikle sefalete sürüklendiği bir noktaya getirilmiştir. Ülkemiz dış politikada yalnızlaştırılmış, önüne gelenin tehdit ettiği, ulusal onurumuzun ayaklar altına alındığı ve şamar oğlanına çevrildiği bir noktaya sürüklenmiştir. Partimizin son yıllarda uyguladığı politikalarla oluşan Millet İttifakı ve diğer gönüllü desteklerle, yerel seçimlerde tüm baskı ve hukuksuzluklara karşı özellikle metropollerde büyük başarı elde edilmiştir. Bundan sonraki süreç bu başarıyı genel iktidara taşıma sürecidir. Bu anlamda CHP’de başlamış olan kongre takvimi büyük önem taşımaktadır. Kongrelerde seçilecek olan yönetimlerde görevimiz, siyasal misyonumuzun farkında, partimizin oluşturduğu ittifakları güçlendirebilecek, üretken, kişisel çıkarlarını ikinci plana atabilen kadroları iş başına getirmektir. Bu doğrultuda delege seçimlerinden başlayarak, tüm üyelerimizin bu bilinçle hareket etmesi, birbirlerine saygıyla, demokratik bir yarışma ve uzlaşma anlayışı içinde seçimlere girmeleri büyük önem taşımaktadır. Yaşamakta olduğumuz kongre sürecimizin partimizin geleneklerine uygun ve her zaman yaptığımız gibi bu kongre sürecinde de şeffaf adaletli bir süreci geçireceğimize inancımız tamdır. Bizler farklı dönemlerde İzmir İl Başkanı olarak hizmet etmekten gurur duyduğumuz CHP’yi iktidara taşımak, yok edilmeye çalışılan cumhuriyet değerlerini yeniden güçlendirmek adına tüm örgütümüzü göreve çağırıyoruz"

DENİZ YÜCEL’İ NEDEN DAVET ETMEDİLER'

İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıya davet edilmeme nedenini açıklayan Ayhan, “Eğer il başkanını çağırsaydık, burada sorguya çekeceğiz gibi bir algı oluşacaktı veya ona destek veriyoruz gibi bir algı oluşacaktı. Kendisi adaylardan bir tanesi. Kendisine karşı veya yandaş olma gibi bir durumumuz yok. Biz sadece partimizdeki kongre sürecinin, toplantıda yazdığımız ilkeler çerçevesinde gerçekleşmesi adına görüş alışverişinde bulunduk. Burada hiç isim konuşulmadı. Ona yandaş buna karşı gibi bir durum hiç konuşulmadı. Hatta polemik konusu olmasın diye bunu ben toplantının giriş konuşmasında belirttim. Burada amacımız polemik yaratmak, herhangi bir kişiye destek veya karşıt olmak, bunun üzerine tartışmak değil. Amacımız sadece kongrelerimizin parti geleneklerimize uygun, sağlıklı şekilde geçmesi için üzerimize düşen bir şeyler varsa, bunu mesaj olarak tabanımızla paylaşmaktır" dedi.

‘BEN İL BAŞKANI OLSAM KEMAL AĞABEYİ KONUŞTURMAM!’

Eski başkanlar hakkında disiplin süreci başlatılması ve İl eski Başkanı Kemal Karataş'ın partiden ihraç edilmesine ilişkin görüşlerini açıklayan Ayhan, “Konunun buraya gelmemesi lazımdı, bir yere geldikten sonra engellenemiyor. Bu işler baştan çözülebilirdi. Yöneticilik burada öne çıkıyor. Şimdi ben il başkanı olsam Kemal ağabeyi konuşturmam, ağabey sen ne yapıyorsun derim yani nereye varmaya çalışıyorsun. Sen bu partide kaç kere il başkanlığı yapmışsın der önlerim. Ama kardeşimiz genç bir il başkanı, karşısında kendi babasından büyük bir adam var" diye konuştu.

‘GENCECİK İNSANLAR YARIŞSINLAR’
 ‘Deniz Yücel’in başkanlığını nasıl buluyorsunuz'’ sorusunu yanıtlayan Ayhan :“Benim hiçbir il başkanı ile ilgili olumsuz düşüncem olmadı. Herkes hata yapar, ben de yapmışımdır, onlar da yapmıştır. İnsan çalışırken hata yapar, yapmaması mümkün değil, önemli olan niyetidir. İş yaparken hata yapan insan ders çıkarır, bir daha yapmaz. Ben mutluyum yani Deniz bey de karşısındaki rakip de gencecik insanlar, yarışsınlar"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.