Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Çam’dan ‘gökdelen’ çıkışı

CHP’li Çam’dan ‘gökdelen’ çıkışı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu CHP üyesi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, şehirlerin ‘gökdelen’ yağmasını rakamlarla ortaya çıkarırken Bakan Mehmet Özhaseki’den başta İzmir, Yarımada ve eylemlere de neden olan gündemdeki Urla’nın Gülbahçe köyüne yapılması planlanan taş ocağına ÇED raporu hakkında gerekli hassasiyeti ve dikkati göstereceklerinin sözünü aldı. CHP’li vekilden ‘gökdelen’ çıkışı

  • Ege Postası
  • 12.11.2017 - 10:18

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmalarda ‘İstanbul’a ihanet ettik, ben de bundan sorumluyum, dikey değil yatay mimariden yanayım’ şeklindeki açıklamalarını hatırlatan CHP’li Çam, “-Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı’na başladığı 1994 yılına kadar İstanbul’da sadece 4 gökdelen inşa edilmiş, AKP’nin 15 yıllık döneminde İstanbul’da yaklaşık 1075 adet 47 metre veya daha uzun bina yapılmış. 1994’te başlayan 2007’de çoğalmaya başlayan dikey mimari 2010’lara gelindiğinde tepe noktasını görmüş durumda. İstanbul’da şu andaki 121 gökdelenin 117’si Erdoğan’ın söz sahibi olduğu dönemde yapılmıştır- sözlerimden sonra AKP’lilerden beni arayanlar, sözlü olarak eleştirilerime yanıt verenler oldu. Hemen tümünün yanıtındaki ortak ifade: ‘Peki, CHP’nin iktidar olduğu illerde, özellikle vekili olduğunuz İzmir’de durum nedir’di” dedi.

Kendisine bu şekilde soruyla yanıt verilmesini eleştirilerinin haklılığını ortaya koyduğunu belirten Çam, bu soruyu İstanbul’da oluşan kötü manzarayı, rant uğruna nasıl katledildiğini, kenti beton yığınlarına dönüştüren bu çarpık yapılaşmada Erdoğan’ın büyük payı ve suçu olduğunun kabullenilmesi; dolaylı yoldan ikrar, itiraf olarak değerlendirdi.

İZMİR’DEKİ BAŞKANLARA SESLENDİ

“Bu arkadaşlara verdiğim cevabı tüm kamuoyu ile ve özellikle de yerel yönetimlerde iktidar olduğumuz illerdeki belediye başkanı arkadaşlarımla paylaşmak isterim” diyerek sözlerini sürdüren Çam, “Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediye başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum:

Biliyorum ki, ne İzmir’deki ne de bir başka il ve beldelerimizdeki yapılaşma İstanbul’la mukayese edilemez. Ama biz mukayese için değil, başka partilere cevap vermek için hiç değil; sosyal demokrat olmanın,  çevre bilincimizin, insana, kente saygımızın ve gelecek nesillere olan borcumuzun duyarlılığıyla hareket etmek zorundayız. Bir tane, birkaç tane gökdelenle bir şey olmaz yaklaşımı doğru değildir, kabul edilemez. Ankara’dan yapılan planlar ve verilen ruhsatlar da olsa çevre yağmalanmasına cepheden karşı durmak partimizin savunduğu ilkelere bağlı kalarak tam çevreci bir anlayışla görev yapmak zorundayız” diye açıklama yaptı.

GÜLBAHÇE MÜJDESİ

Öte yandan ülkedeki pek çok çevre sorunuyla birlikte başta İzmir ve Yarımada ile son günlerde gündemde olan Urla Gülbahçe köyünde tepkilere ve büyük bir eyleme neden olan iki maden ocağıyla ilgili ÇED başvurusu yapılmasını gündeme getiren CHP’li Çam, Bakan’dan bu konuya hassasiyet göstereceklerine dair söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Çam’a cevap vererek iki maden ocağı için ÇED başvurusunun ret edileceğini, taş ocaklarını maden gibi görmediklerini, her nerede olursa olsun bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.