Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Böke’ye önemli görev

CHP’li Böke’ye önemli görev

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde önemli bir göreve seçildi. Böke, AKPM'de Sosyalist Grup’un başkan vekili seçildi. Böke, bu göreve gelen ilk Türk parlamenter oldu. CHP’li Böke’ye önemli görev

  • Ege Postası
  • 26.06.2019 - 11:11

EGEPOSTASI - CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Sosyalist, Sosyal Demokrat, Yeşiller Grubu’nun 1. Başkan Yardımcılığına seçildi.  

Sosyalist Grup, AKPM’deki 47 üye ülkenin sosyalist, sosyal demokrat ve yeşil parlamenterlerini bir araya getiriyor. Başkanlığını Alman sosyal demokrat Frank Schwabe yürüttüğü Sosyalist Grup’un Böke’den önceki başkan vekili ise Estonyalı politikacı Marianne Mikko’ydu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan CHP’li Böke: “Eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi ve barış değerleriyle büyük dayanışmayı var eden İstanbul seçimlerinin ardından, sosyalist grubun başkan vekilliğine seçilmiş olmaktan büyük heyecan ve onur duyuyorum.

Her şey dayanışmayla her yerde çok güzel olacak...” dedi.

Sosyalist Grup da Böke’nin seçimini “Selin Sayek Böke oybirliği ile grubumuzun başkan vekili seçildi” diye duyurarak, seçimin “İstanbul’daki seçimlerden sonra açık bir işaret” olduğuna dikkat çekti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'indeki en büyük ikinci politik grup olan Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller Grubu (SOC) son 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin bir bildiri yayınlayarak Türkiye'ye seçim sonuçlarına saygı göstermesi çağrısında bulunmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.