Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Böke’den ekonomi çıkışı: Sorumlu iktidar

CHP’li Böke’den ekonomi çıkışı: Sorumlu iktidar

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Türkiye’nin cari açık verdiğini belirten Böke, “İktidarın hukuksuz, kuralsız, şeffaflıktan uzak politikaları güveni yıkıyor, TL’den kaçışı tetikliyor. Sorumlu iktidar” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.09.2020 - 17:31

EGEPOSTASI- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz 2020 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıkladı. Güncel verilere göre; Temmuz 2019'da 1 milyar 990 milyon dolar fazla veren cari işlemler hesabında, bu yılın aynı döneminde 1 milyar 817 milyon dolar açık gerçekleşti. Bunun sonucunda 12 aylık cari işlemler açığı 14 milyar 941 milyon dolar oldu. 

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, verilen cari açığın nedeni olarak iktidarın mevcut ekonomi politikalarını işaret etti. Finansal açıdan Türkiye’ye olan güvenin azaldığını söyleyen Böke, “İktidarın hukuksuz, kuralsız, şeffaflıktan uzak politikaları güveni yıkıyor, TL’den kaçışı tetikliyor. Sorumlu iktidar” ifadelerini kullandı.

"REZERVLER HEBA EDİLİYOR"

Böke, türkiye’nin cari açık vermesine ve iktidarın ekonomi politikalarına ilişkin eleştirisinde şu ifadelere yer verdi;

“İhracatımız ithalatımızı karşılamıyor, turizm gelirlerimiz düşüyor. Cari açık veriyoruz. Güven yıkıldı, yabancılar Türkiye finansal piyasalarından çıkıyor. Dövize net talep var.

Bu net talebi karşılamak üzere biriktirdiğimiz uluslararası rezervlerimiz de aylardır heba edilmişti. Rezervler eridikçe eriyor. Sonra da dış güçler bize saldırıyor deniyor! Oysa, TL’nin değer kaybının sebebi işte burada yatıyor!

İhracatımızın yeterli gelir yaratabilmesi için ihtiyaç duyulan kalkınma stratejisi yok; üretken yatırımlar değil rantçı harcamalar iktidarın tercihi olmaya devam ediyor. Sorumlu iktidar!

İktidarın hukuksuz, kuralsız, şeffaflıktan uzak politikaları güveni yıkıyor, TL’den kaçışı tetikliyor. Sorumlu iktidar!

Kötü günler için saklamış olmamız gereken rezervler iktidar algıyı yönetmeyi seçtiği için aylarca heba ediliyor, elimizde dolar kalmıyor. Sorumlu iktidar!

Rant değil üretimle, yandaş değil halkla, algı yöneterek değil krizi aşacak reçetelerle Türkiye’yi bu kabustan çıkaracağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.