Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bilgen’den AK Partili mevkidaşına yanıt: Pist ne zamandan beri sosyal proje olmuş

CHP’li Bilgen’den AK Partili mevkidaşına yanıt: Pist ne zamandan beri sosyal proje olmuş

Güzelbahçe’de tarım arazisine yapılmak istenen Go-Kart pistiyle ilgili tartışmalar sürüyor. CHP ve AK Parti arasında atışmalara neden oldu. AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir’in CHP popülist siyaset yapmaya bir türlü doymuyor! İlçemizde özel bir girişim tarafından hayata geçirilecek ‘Go Kart Pisti’ yani bir sosyal proje için, asılsız, mesnetsiz açıklamalarla halkı galeyana getiriyor!” açıklamasına CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen yanıt verdi. Bilgen, “Burada bir kaç kişi ralli yapacak diye doğayı, yüzyıllık zeytin ağaçlarını kurban edemezdik. Kimse de halkı galeyana getirmiş falan değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.08.2020 - 17:31

EGEPOSTASI- Güzelbahçe Yelki Mahallesinde yapılmak istenen Go-Kart pisti için dört gündür süren eylemler sonuç verirken, Belediye Başkanı Mustafa İnce ve vatandaşların yoğun mücadelesi sonuç verdi ve makineler alandan çıktı.

Go-Kart pistiyle ilgili tartışmalar ise İzmir kamuoyunu epeyce meşgul ederken, CHP ve AK Parti arasında da atışmalara neden oldu. 

Go-Kart pistiyle ilgili AK Parti İlçe Başkanı Ali Eşref Demir’in sessizliğini bozarak, “CHP popülist siyaset yapmaya bir türlü doymuyor! İlçemizde özel bir girişim tarafından hayata geçirilecek ‘Go Kart Pisti’ yani bir sosyal proje için, asılsız, mesnetsiz açıklamalarla halkı galeyana getiriyor!” açıklamasına CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen yanıt verdi.

Egepostası’na konuşan Bilgen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

PİST NE ZAMANDAN BERİ SOSYAL PROJE OLMUŞ

“Sayın AK Parti  ilçe başkanı demiş ‘kanun var, nizam var’ eğer devletin mührünü sökmek kanunsa ne zamandan beri kanun oldu .Yasal hale geldi.Bunu kamuoyunun  vicdanına sunuyorum. Ayrıca sosyal proje demiş. 95 desibel gürültü çıkartan pist ne zamandan beri sosyal proje olmuş.
Oradaki insanlar, canlılar, kuşlar en az 10 km etrafında kimse uyuyamamaz oturamaz. Doğayı koruyoruz biz demiş lafla  doğa korumnaz. Korunması böyle ise bir de korumasalar ne olacak merak ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında doğa talan ediliyor. Kaz dağlarından tut da Rize Ardeşenler doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde AK Parti iktidarında doğa katlediliyor ranta teslim ediliyor. 

BİR KAÇ KİŞİ RALLİ YAPACAK DİYE AĞAÇLARI KURBAN EDEMEZDİK

Burada bir kaç kişi ralli yapacak diye doğayı, yüzyıllık zeytin ağaçlarını kurban edemezdik. Kimse de halkı galeyana getirmiş falan değil. Halk doğaya sahip çıktı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri genel merkezinden en küçük örgütüne kadar geldiler, destek oldular. Çevreciler, TMMOB’a bağlı meslek odaları, Tabip Odası, Baro bunlar destek oldular. Bunlar mı halkı galeyana getirmiş oluyor. Halkı galeyana getiren kendileridir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.