Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko: Fabrikalar neden, nasıl, niçin yanıyor, yakılıyor'

CHP'li Beko: Fabrikalar neden, nasıl, niçin yanıyor, yakılıyor'

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İtfaiye Daire Başkanlıklarından alınan bilgiye göre Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde artan fabrika yangınlarına dikkat çekti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na bu konuda soru önergesi vererek son 5 yılın istatistiklerini paylaşan milletvekili Beko,’ Fabrikalar neden, nasıl, niçin yanıyor, yakılıyor’ dedi.

  • Ege Postası
  • 13.07.2020 - 11:13

CHP‘li Beko, son dönemde artan fabrika yangınlarına dikkat çekerek ‘ Siyasal krizle birlikte derinleşerek devam eden ve her yurttaşın yaşamını olumsuz etkileyen ekonomik kriz koşullarında Birçok işyeri gibi birçok fabrikanın da sigortasız olduğu, işçilerin de güvencesiz çalıştırıldığı düşünülürse fabrika yangınları ile birlikte on binlerce işçinin işsiz kaldığı, evlerine ekmek götüremediği, yanan ve zararda olan işyerinden dolayı işverenden alacağını tahsil edemediği görülecektir ” diye belirtti.

SON 5 YILDA YANAN FABRİKA SAYISI EN AZ 1118

Kani Beko vermiş olduğu önergede istatistikleri paylaşarak İtfaiye Daire Başkanlıklarından alınan bilgiye göre Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde son 5 yılda toplam yanan fabrika sayısı en az 1118’dir. Bu kapsamda ‘’Fabrikaların 591’i az hasarlı, 527’si de orta hasarlı ve tamamen yanmıştır. Bu çerçevede, Aynı dönemde ülke genelinde yanan fabrika sayısı ne kadardı? Son beş yıl içinde yanmış olan bu fabrikalarda çalışmış olan işçilerin ayrı ayrı illere göre sayısı nedi? Bu süreçte hayatını kaybeden ya da yaralanan işçi sayısı nedi? Bu yangınların ardından kaç işçi işsiz kalmıştı? Bu işçilerin ya da ailelerin ne kadarı yanan fabrikaların oluşturduğu zararın ardından tazminatlarını alabilmişlerdi? Halen dava süreci devam eden kaç fabrika bulunmaktadı? Fabrikaların işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınması ve çok sıkı denetlenmesi gereken işyerleri olduğu bilinmektedir. Yanan bu fabrikalar ile ilgili denetim raporları oluşturulmuş mudu? Bu kapsamda sorumlular hakkında hangi işlemler yapılmıştı? Yanan bu fabrikaların kaçı aynı iş kolunda yeniden faaliyetlerine başlamıştır, kaçı başka bir iş kolunda devam etmiştir'’’ sorularını yöneltti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.