Dolar 32,4930
%0.25
Euro 34,5866
%0.27
Altın 2.480,800
%-0.1
Bist-100 9.585,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko'dan 'liyakatsiz atama' çıkışı!

CHP'li Beko'dan 'liyakatsiz atama' çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko “Milyonlarca üniversite mezunu işsiz gezerken, liyakattan uzak, saraya yakın kişilerin 3 ayrı yerden maaş alması ahlaki midir'" diye sordu.

  • Ege Postası
  • 19.06.2020 - 10:33

Türkiye kamu personel rejiminin esasını liyakatin oluşturduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Salgın döneminde sağlık çalışanlarına söz verilen ek ödeme haklarını unutan iktidarın, saraya yakın eski bakan ve milletvekillerini hiç ilgisi olmayan alanlarda görevlendirerek 3 ayrı yerden maaş aldıklarını vurgulayarak tepki gösterdi.

YOKSULLUK ZİRVEDE

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kamu bankalarındaki yönetim kurullarındaki değişiklikleri borsa bildirimleriyle ortaya çıktığını hatırlatarak, “Eski güreşçi ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atandı. Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ziraat Bankası yönetimine girdi, ekonomi yazarı Profesör Kerem Alkin Halkbank yönetimine girerken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yönetimine atandı. Kamu görevi olanlar 12,530 TL, olmayanlar 22,500 TL maaş alacağı basında da yer aldı. İşsizliğin kol gezdiği yoksulluğun zirve yaptığı bu süreçte, liyakatsız atamalar kamuoyunun vicdanını sızlatmıştır” sözleriyle tepki gösterdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Vatandaş geçinemezken, siyasi iktidarın bürokratları ve danışmanları birden fazla yerden maaş almasını eleştiren Beko, kendi canını hiçe sayarak hastanın her türlü sağlık bakımını yapan sağlık çalışanlarına verilen sözlerin tutulmamasını eleştirerek, “Aylardır eşinden çocuklarından ayrı sağlık çalışanlarına verilen sözler neden tutulmuyo? Sağlık çalışanlarının hakkını ödeyemeyiz dediler, gerçekten ödemediler. Şimdi soruyorum; ek ödeme hakkını vermeyenlerin danışmanlara ve bürokratlara hiçbir bilgi ve becerileri olmadığı görevlere getirilmiştir. Milyonlarca üniversite mezunu bugün işsiz gezerken liyakattan uzak, saraya yakın kişilerin 3 ayrı yerden maaş almalar vicdani midi? Ahlaki midir'” diye sordu.

KURUMLAR LİYAKATSIZ KİŞİLER TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

Saray rejimiyle devletin şirket gibi yönetilmeye başlandığını, kurumların liyakatsız kişiler tarafından yönetildiğinİ ve bu durumun ülkeye zarar verdiğini vurgulayan Beko, Şeffaflık ve hesap verilebilirliğin kalmadığını söyledi. Beko, AKP iktidarları döneminde hiçbir bilgi ve becerileri olmayan, Saray’a yakınlığı yüzünden ‘Yönetim Kurulu’, ‘Denetim Kurulu’ üyeliklerine atanan kişilerin maaş haricinde ikramiye, huzur hakkı, makam odası, araç ve benzeri pek çok kamu kaynağını kullandıklarına dikkat çekti.

SAĞLIKÇILARA EK MAAŞ SÖZÜNÜ UNUTTULAR

Daha önce Cumhurbaşkanlığı bürokrat, başdanışman ve kurul üyeliklerine atanan isimlere dikkat çeken Beko, “ Bakın sağlık çalışanlarına ek maaş ödeme sözünü unutanlar sadece saraya yakınlığı yüzünden 2’şer 3’er maaş alıyorlar. Hafızalarımızı bir tazeleyelim. Fahrettin Altun (Borsa İstanbul), Ali Taha Koç (Türksat), Metin Kıratlı (Borsa İstanbul), Uğur Ünal (TDİ), Yunus Arıncı (VakıfBank, Borsa İstanbul), Arda Ermut (THY, Varlık Fonu), Mehmet Zahid Sobacı (BİK Yönetim Kurulu Başkanı), Maksut Serim (Halkbank), Sefer Turan (TTNET), Hamdi Kılıç (BİK), Fecir Alptekin (BİK), Saadet Oruç (BİK), Mehmet Akarca (BİK), Muhammet Mücahit Küçükyılmaz (BİK), Ahmet Karayiğit (Kamu Görevlileri Etik Kurulu), Hasan Nuri Yaşar (YÖK); Yiğit Bulut (Türk Telekom), Meltem Taylan Aydın (Halkbank), Cemil Ragıp Ertem (VakıfBank), Gülnur Aybet (Ziraat Bankası), Asım Aykan (Etik Kurulu Üyesi). Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı da alan eski milletvekilleri ise Mehmet Uçum, Seyit Sertçelik, Gülay Samancı, Reha Denemeç, İhsan Şener, Oktay Saral, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, İsrafil Kışla ve Hamza Yerlikaya olarak belirlenmişti” hatırlatmasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.