Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko'dan flaş iddia: Kiralık işçi dönemi başlayacak

CHP'li Beko'dan flaş iddia: Kiralık işçi dönemi başlayacak

Birol Soylu’nun 10’uncu Köy programının konuğu olan DİSK Genel eski Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Kani Beko, başta işçiler olmak üzere yeni getirilen ve getirilecek olan sistem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Seçimden sonra 6.5 milyon işçinin kiralık işçi statüsüne geçeceğini savunan CHP İzmir Milletvekili Adayı Sendikacı Kani Beko, kiralık işçi sistemiyle kimsenin kıdem tazminatı alamayacağını ve emekli olamayacağını söyledi. CHP'li Beko'dan flaş iddia

  • Ege Postası
  • 12.06.2018 - 13:04

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Birol Soylu’nun sorularını yanıtlayan CHP İzmir 1’inci Bölge 4’üncü Sıra Milletvekili Adayı Kani Beko, 6.5 milyon işçinin kiralık işçi statüsüne sokulacağını söyledi. Taşeron sisteminden daha kötü bir sistem olarak adlandırılan kiralık işçi sistemiyle işçilerin 8 aydan fazla çalışamayacağını, kıdem tazminatı alamayacağını belirtti.

TAŞERON SİSTEMİNDEN DAHA KÖTÜ BİR SİSTEM GELİYOR; KİRALIK İŞÇİLER!

DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, “AKP'nin gündeminde taşeron sisteminden daha kötü bir sistem var; Kiralık işçi. İşçi arkadaşlar beni iyi dinlesin. AKP’ye oy vermeyin. AKP’nin gündeminde 6,5 milyon işçi kiralık işçi olacak. Kiralık işçinin sendikası olmaz. Kıdem tazminatı alamaz kiralık işçi. İşsizlik fonundan yararlanamaz, maaş alamaz. Kiralık işçi 8 aydan fazla çalışamaz” dedi.

6,5 MİLYON İŞÇİ KİRALIK OLACAK, İŞÇİ ARKADAŞLAR BENİ İYİ DİNLESİN; AKP’YE OY VERMEYİN

Türkiye’de 500 bine yakın özel istihdam bürosu kurulduğunu, işçilerin emeğinin bu bürolar aracılığıyla Ortaçağ’daki gibi köle alıp satar gibi satılacağını savunan Kani Beko, yeni getirilecek düzenlemelere karşı çalışan ve işçi sınıfını uyardı:

“Türkiye’de 500 bine yakın özel istihdam büroları kuruldu. Türkiye’nin bütçesi kadar uluslar arası özel istihdam bürolarında, işçileri köle satar gibi satma zihniyetleri var. AKP tekrar iktidara gelirse, parti programlarında da var, 6,5 milyon işçi kiralık işçi olacak. . İşçi arkadaşlarım notunu alsınlar. Başlarını yastığa koyup bir daha düşünsün.”

BİR MİLYON İŞÇİYE KADRO VERECEĞİZ DEDİLER KADROYA GEÇEN SAYISI 200 BİNİ GEÇMEZ

CHP İzmir Milletvekili Adayı ve eski sendikacı Kani Beko, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir milyon taşeron işçisine kadro sözünün havada kaldığını, sadece Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, MIT, TSK gibi kurumlarda çalışan ve sayıları 200 bini geçmeyen işçinin kadroya geçirildiğini, 450 bin belediye çalışanına da kamuda çalışan 500 bin işçiye de kadro verilmediğini dile getirerek, şu bilgileri paylaştı:

“Her söyledikleri yalan. Cumhurbaşkanı biz 1 milyon taşeron işçisine kadro vereceğiz dedi. Bu ayakta alkışlanacak bir şey dedim. 2002 yılı sonrası sadece taşeron işçilerinin çalıştığı işyerlerinde 22 bin işçiyi iş kazalarında kaybettik. Yıllardır taşeron işçisine kadro alabilmek için mücadele ettik. Kadro verildi ama Cumhurbaşkanı binasında çalışan, Başbakanlık binasında, MIT’te, TSK’da çalışan taşeron işçilerinin bir kısmına kadro verildi. 200 bini geçmez. Onun dışında THY’dekilere, Çaykur, PTT’dekilere kadro verilmedi. 500 bine yakın kamuda çalışan işçiler kadro yok. KİT’lerde çalışacaklar. 450 bin belediye işçisinin bir tanesine kadro vermediler. 2 milyona yakın özel sektörde çalışan taşeron işçi var. Bunların bir tanesine kadro verilmedi.”

ERDOĞAN DEMOKRAT BİR İNSAN DEĞİL

CHP İzmir Milletvekili Adayı Kani Beko, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrat olmadığını savunarak, yasama-yürütme-yargının tek elde toplanmasının faşist diktatörlük anlamına geldiğini söyledi:

“Erdoğan demokrat bir insan değil. Hiç kimseye güvenmiyor ama halk da ona güvenmiyor. Türkiye’de eğer siz bu Cumhuriyeti ben kurdum. Devleti ben kurdum, hükümeti ben kurdum, emniyet, yargı, Anayasa bana bağlı dersen, derler ki ‘tek adam rejimi demek faşist diktatörlük demektir’. Almanya’da Hitler döneminde insanlar nasıl yaşıyor diye merak ederdim. Ama şimdi hiç merak ediyorum. Aynı şekilde yaşıyorlar.”

BU TAŞ ÇOK SERT, YARIN GELİP BAŞIMIZI KANLAR İÇİNDE BIRAKTIĞINDA GEÇ KALMIŞ OLACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Adayı Kani Beko, “Vahdettin bu toprakları bıraktı kaçtı. Ulusal kurtuluş savaşı verenler bize Cumhuriyeti bu topraklarda bize hediye etti. Bu taş çok sert. Yarın gelip başımızı kanlar içinde bırakırsa hepimiz çok geç kalmış oluruz” dedi.

BİREYSEL EMEKLİLİK FONUNDA PARA BİRİKİRSE KANAL İSTANBUL’U YAPACAKLAR

AK Parti Hükümeti’nin aldığı 6.8 milyar dolarlık krediyle başlattıkları Ulusal İstihdam Stratejisi Programı kapsamında yaşama geçirilmeye çalışılan Bireysel Emeklilik Fonu’nda birikecek paraların Kanal İstanbul Projesi’nde kullanılacağını iddia eden CHP İzmir Milletvekili Adayı Kani Beko, bu iddiasını,

“İkinci aldıkları kredi de 6.8 milyar dolarlık şartlı kredi. Ulusal istihdam stratejisi programı adı altında. Kıdem tazminatlarını bireysel emeklilik fonlarına devretmek. Kıdem tazminatı olmayan bir işçinin iş güvencesi olmaz. Bireysel emeklilik fonunda bir kaynak oluşursa İstanbul’da bir ucube, Kanal İstanbul projesine bu parayı yatıracaklar. Bireysel emeklilik fonuna işçiler ve kamu çalışanlarının girmemesi için büyük kampanya başlattık, başardık. Bu proje ertelendi şimdilik. Bu kaynak ileri günlerde istenilen düzeye gelirse Kanal İstanbul’un kurdelasını kesecekler” şeklinde dile getirdi.

EVDEN ÇALIŞMA SİSTEMİ DEMEK, KADINI EVE KAPATMA PROGRAMI DEMEK

CHP Adayı Kani Beko’nun değindiği bir diğer nokta da evden çalışma sistemi hakkında oldu. Sistemin kadınların eve kapatılıp çocuk doğurması sistemi olduğunu, bu sistemin de Mısır’da faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler Örgütü’ne ait olduğunu belirtti:

“Bir de evden çalışma sistemi getiriyorlar. Kadınlara fason mallar getirecekler. Kadınları eve kapatma sistemi de diyebiliriz bunlara. Başbakan Davutoğlu, bana Japonya’daki istatistikleri biliyor musu? Yaşlı bezi çocuk bezinden fazla satılıyormuş. Bizim genç nüfusa ihtiyacımız var. Kadınlarımızın çocuk doğurması lazım dedi. Kadın evde çocuk doğuracak. Çocuklarına bakacak, ev işlerini yapacak, fason iş yapacak evde. Kadın evden dışarı çıkamayacak. Tiyatroya, sinemaya gidemeyecek. Bu kadın yürüyüşlere, mitinglere, grevlere katılamayacak. Müslüman Kardeşler’in programıdır. Kadını eve kapatma programıdır. Ulusal istihdam strateji programı bu programın adı. IMF ve Dünya Bankası’ndan bunun için 6.8 milyar dolar kredi aldılar.”

KANİ BEKO AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

Örgütlü toplumdan korkmamak lazım. Zam işsizlik gibi sorunların belini bükecek olan örgütlü toplumdur. Aday olmadan Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Kendilerine dosyalar sunmuştuk, DİSK ve KESK olarak. DİSK Genel Başkanı olmamdan kaynaklı seçimle ilgili bir broşür hazırladım ben. OHAL ilan edildikten sonra 6 işyerinde grevler yasaklandı. İstihdam daralması var ülkede. İstihdam ve işsizlikle ilgili konuları burada işledim. Bir de 6.5 milyon emekli kardeşimi açlık sınırının altında yaşıyor. Bir de yaşa takılanlar var. Milyonlarca arkadaşımız vergisini vermiş sigorta primini yatırmış, mezarda emekliliği bekliyor. Sendikal hak ve özgürlükler önemli. Toplu iş sözleşmesi yapılamadığı için milyonlarca işçi mağdur oluyor. ILO’nun kriterlerine aykırı bu.

Siz bir işyerinde işçiyi örgütleyip sendikalı yaptıktan sonra toplu iş sözleşmesi yapamazsanız, ikramiye ya da sosyal hakları alamazsınız, bu sendikal hareket çok fazla kalıcı olmaz.  Bu benim özel hazırladığım bir metin. Seçim vaatlerimizde var, parti programına da girdi.

DÜN 500 İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI YERDE BUGÜN 100 İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Barajın altında kalan sendikaların tamamı toplu iş sözleşmesi hakkına sahip olacak. İşsizliği çözmek de o kadar zor bir şey değil. Memlekette büyük bir istihdam daralması var. Ortadoğu’da AKP’nin gösterdiği beceriksizlik nedeniyle Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracat yapamıyoruz. Makinalarınızı duruyor. Dün 500 işçinin çalıştığı yerde şimdi 100 işçi çalıştırıyorsunuz. Mısır, Suriye, İran, Libya ile ilişkileriniz bozuk. Bu ülkelere ihracat yapamıyoruz.

AKP BARIŞI KONUŞANLARA KARŞI HEP ŞAŞI BAKTI

Putin ile bozulan ilişkiler sonunda S 400 füzeleri ve Nükleer Santral sözü karşılığında domates ihracatı yapılabildi. Barışı konuşanlara karşı hep şaşı baktı AKP. Ülke maalesef bu noktaya geldi. Bugün 52 ülke ile ekonomi ve siyasi anlamda ilişkilerimiz bozuk. Komşularımızla aramız iyi olmadığı için bu bakkaldan kimse alışveriş yapmıyor.

MERA ORANI YÜZDE 56’DAN YÜZDE 19’A DÜŞTÜ, TARIM ARAZİLERİ 27 MİLYON DEKAR AZALDI

AKP, Tekel, şeker fabrikasını İsrail’e, Tüpraş’ı Amerika’ya, Telekom’u Amerika’ya satmış. Limanları da Yunanistan’a satmış durumda. Türkiye’deki bankaların yüzde 75’ini uluslar arası sermayeye satmış. Sadece İş Bankası var Türkiye’de. Onun dışındaki bankalar ne milli ne yerli. Hepsi uluslar arası sermayeye satıldı. 3,5 milyon köylü şehirlere geldi. 2B ile köylerin çevresindeki arazileri zenginler almış. 27 milyon dekar tarım arazimiz azalmış. Yüzde 56 olan mera oranı yüzde 19’a düşmüş durumda. Köylü küçükbaş, büyükbaş ve diğer hayvanlarını nerede otlatacak yan? Bu noktaya gelen Türkiye’de sen samanı ve hayvanları dışarıdan almayacaksın da ne yapacaksın'

7 MİLYON İŞSİZİN BİR MİLYONU ÜNİVERSİTE MEZUNU

Cari açık 100 milyon doların altına düşmüyor. Cari açık işsizlik ve üretimden kopmuş bir Türkiye anlamına gelir. İthalatın yüzde 25’ini kısalım, buyurun size bir milyon işsize iş. Sarımsağın en iyisi bizde. Tüm alışveriş merkezleri Çin sarımsağı ile dolu. Akıl tutulmasıyla dolu. Bir ülke ihracat yapamazsa ne olur ülkenin hal? İşveren istihdam daralmasına gider ve sonuçta 7 milyon işsiz ortaya çıkar. İşsizlerin bir milyonu üniversite mezunu. 300 bin öğretmen atama bekliyor. İntihar vakaları arttı atanamayan öğretmenler arasında. Fabrika açan duydunuz m? Paraların büyük bölümü bankalarda ve uluslar arası sermayede.

KHK İLE ÇALIŞANLAR İHRAÇ EDİLDİ, ORTADA MAHKEME KARARI YOK

Yargı yasama yürütme tek kişiye bağlı olursa, Erdoğan es kaza Cumhurbaşkanı oldu, ekonomi çöktü, ben emeklilerin maaşını kaldırıyorum derse ne yapacaksını? Sendikaları kapatıyorum, dernekleri kapatıyorum diyebilir. KHK ile 150 bin kamu çalışanı ihraç edildi ama ortada mahkeme kararı yok. 3 bine yakın öğretim görevlisi ihraç edildi. Mahkeme kararı yok. 3 bine yakın işçi ihraç edildi. Mahkeme kararı yok.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ BİR ARAÇ, AMAÇ; DEMOKRASİ-SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER VE…

15 Temmuz Darbe Girişimi bir araç. Amaç ise demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler, özgürlük mücadelesi veren siyasi parti, dernek, sendika, gazeteleri hedef almak oldu. 10 bine yakın basın emekçisi işsiz. Basın ve ifade özgürlü Anayasal güvencede olmasına karşın gazeteciler cezaevinde. Milletvekilleri cezaevinde. Sadece okullarda 70 bin öğrenci kardeşimiz cezaevinde, demokrasi ve özgürlük istedikleri için.

BİR MİLYON İŞÇİYE KADRO VERECEĞİZ DEDİLER KADROYA GEÇEN SAYISI 200 BİNİ GEÇMEZ

Her söyledikleri yalan. Cumhurbaşkanı biz 1 milyon taşeron işçisine kadro vereceğiz dedi. Bu ayakta alkışlanacak bir şey dedim. 2002 yılı sonrası sadece taşeron işçilerinin çalıştığı işyerlerinde 22 bin işçiyi iş kazalarında kaybettik. Yıllardır taşeron işçisine kadro alabilmek için mücadele ettik. Kadro verildi ama Cumhurbaşkanı binasında çalışan, Başbakanlık binasında, MIT’te, TSK’da çalışan taşeron işçilerinin bir kısmına kadro verildi. 200 bini geçmez. Onun dışında THY’dekilere, Çaykur, PTT’dekilere kadro verilmedi. 500 bine yakın kamuda çalışan işçiler kadro yok. KİT’lerde çalışacaklar. 450 bin belediye işçisinin bir tanesine kadro vermediler. 2 milyona yakın özel sektörde çalışan taşeron işçi var. Bunların bir tanesine kadro verilmedi.

TAŞERON SİSTEMİNDEN DAHA KÖTÜ BİR SİSTEM GELİYOR; 6.5 MİLYON İŞÇİ KİRALIK İŞÇİ OLACAK VE…

Taşeron sisteminden daha kötü bir sistem var AKP’nin gündeminde. Kiralık işçi. İşçi arkadaşlar beni iyi dinlesin. AKP’ye oy vermeyin. AKP’nin gündeminde 6,5 milyon işçi kiralık işçi olacak. Kiralık işçinin sendikası olmaz. Kıdem tazminatı alamaz kiralık işçi. İşsizlik fonundan yararlanamaz, maaş alamaz. Kiralık işçi 8 aydan fazla çalışamaz. Türkiye’de 500 bine yakın özel istihdam büroları kuruldu. Türkiye’nin bütçesi kadar uluslar arası özel istihdam bürolarında, işçileri köle satar gibi satma zihniyetleri var. İşçi arkadaşlarım notunu alsınlar. Başlarını yastığa koyup bir daha düşünsün. AKP tekrar iktidara gelirse, parti programlarında da var, 6,5 milyon işçi kiralık işçi olacak.

CHP İKTİDARINDA ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BİN 500 LİRA OLACAK

Aday olduğumda DİSK, Türk İş, Hak İş’e gittim. Partiniz ne olursa olsun bu seçimde gelin Muharrem İnce’ye ve CHP’ye oy verin. Parti meselesi olmaktan çıktı durum. 24 Haziran’da bir oy atacaksınız. Asgari ücret bugün bin 600 lira. 20-30 lira alabilmek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda tartışmalar olur. En son Cumhurbaşkanı yüzde 3 değil yüzde 4 olsun der. Bugüne kadar 50 liranın üzerinde bir artış görmedim ben asgari ücrette. Böyle bir kampanya olmadan Cumhurbaşkanı Adayı İnce de Kılıçdaroğlu da net bir açıklama yaptı. Asgari ücret 2200 lira olacak. Bu kadar basit. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarım CHP’ye ve İnce’ye oy verin. Maaşınız 2200 lira olsun. 6,5 milyon emekli açlık sınırında yaşıyor. Maaşları gerçekten düşük. En az emekli maaşı 1500 lira olacak diyor CHP.

FETÖ’YE 200 MİLYAR DOLAR VERİRKEN NEREDEN BULDUN PARAYI'

5 milyona yakın Suriyeliye parayı nereden buluyorsak kaynağı da oradan bulacağız. 200 milyar doları FETÖ’ye verirken, sen bu parayı nereden buldu? 150 ve 200 milyar dolara yakın parayı vermişler. Arazileri vermişler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne istediniz de vermedik demedi mi'

BÖYLE DEMOKRASİ OLUR MU'

Özellikle gençlerle ilgili İnce’nin vaatleri bir devrim gibi. 500 lira Cumhuriyet, Gençlik bursları verilecek gençlere. Bu paraları FETÖ’ye vereceğine. Ziraat Bankası mesela, köylere çiftçilere kredi verir. E be kardeşim, Ziraat Bankası’ndan bir milyar dolar aldın Doğan Holding’e verdin. Doğan Holding’in tüm büroları bana bağlanacak, sadece benim anlattıklarımı yazacaksınız. Böyle demokrasi olur mu'

ERDOĞAN DEMOKRAT BİR İNSAN DEĞİL

Erdoğan demokrat bir insan değil. Hiç kimseye güvenmiyor ama halk da ona güvenmiyor. Türkiye’de eğer siz bu Cumhuriyeti ben kurdum. Devleti ben kurdum, hükümeti ben kurdum, emniyet, yargı, Anayasa bana bağlı dersen, derler ki ‘tek adam rejimi demek faşist diktatörlük demektir’. Almanya’da Hitler döneminde insanlar nasıl yaşıyor diye merak ederdim. Ama şimdi hiç merak ediyorum. Aynı şekilde yaşıyorlar.

BU TAŞ ÇOK SERT, YARIN GELİP BAŞIMIZI KANLAR İÇİNDE BIRAKTIĞINDA GEÇ KALMIŞ OLACAĞIZ

Bu taş çok sert. Yarın gelip başımızı kanlar içinde bırakırsa hepimiz çok geç kalmış oluruz. Vahdettin bu toprakları bıraktı kaçtı. Ulusal kurtuluş savaşı verenler bize Cumhuriyeti bu topraklarda bize hediye etti. CHP iktidar olacak.

BİREYSEL EMEKLİLİK FONUNDA PARA BİRİKİRSE, KANAL İSTANBUL’U YAPACAKLAR

2004 yılında şartlı kredi almışlardı. Emeklilik yaşını 65’e çıkardılar. Eğitim özelleşti. Paranız varsa iyi sağlık ve eğitim hizmeti alıyorsunuz. Asgari ücretliler açlık sınırında yaşıyor. Bu koşullarda bu insanların emekli olma şansı da yok. İkinci aldığı kredi de 6.8 milyar dolarlık şartlı kredi. Ulusal istihdam stratejisi programı adı altında. Kıdem tazminatlarını bireysel emeklilik fonlarına devretmek. Kıdem tazminatı olmayan bir işçinin iş güvencesi olmaz. 1973 yılında Pinochet tarafından devrildi Allende Hükümeti. Pinochet bireysel emeklilik yasasını hemen geçirmişti. Bundan 2 ay evvel, 500 bin emekli yürüyüşe geçti, açız-açlık sınırında yaşıyoruz. Bireysel emeklilik fonu bu demek. Bireysel emeklilik fonunda bir kaynak oluşursa İstanbul’da bir ucube, Kanal İstanbul projesine bu parayı yatıracaklar. Bireysel emeklilik fonuna işçiler ve kamu çalışanlarının girmemesi için büyük kampanya başlattık, başardık. Bu proje ertelendi şimdilik. Bu kaynak ileri günlerde istenilen düzeye gelirse Kanal İstanbul’un kurdelasını kesecekler. Yine özel istihdam büroları aktifleşecek. İşçileri kiralık işçi yapacaklar. Ortaçağ’da köle satar gibi işçileri satacaklar. Esnek çalışma var yine gündemde. Cumhurbaşkanı bir dakika çalışan da bir gün çalışan da sigortası yatacak dedi. Bu esnek çalışma demek. Beğensen de beğenmesen de 30 günlük sigortan yatıyor. Bir saatlik temizlikçiye ihtiyacım var çağıracağım. Her fabrikada ne kadar ihtiyaç varsa, işini yapıp gideceksin. Senin şu kadar saat çalışmışlığın var, o kadar maaş vereceğiz ve sigorta primi yatıracağız. Bu koşullarda kimse hiç kimse emekli olamayacak. Emekli maaşı vermemek için getirilen bir uygulama.

EVDEN ÇALIŞMA SİSTEMİ DEMEK, KADINI EVE KAPATMA PROGRAMI DEMEK

Bir de evden çalışma sistemi getiriyorlar. Kadınlara fason mallar getirecekler. Kadınları eve kapatma sistemi de diyebiliriz bunlara. Başbakan Davutoğlu, bana Japonya’daki istatistikleri biliyor musu? Yaşlı bezi çocuk bezinden fazla satılıyormuş. Bizim genç nüfusa ihtiyacımız var. Kadınlarımızın çocuk doğurması lazım dedi. Kadın evde çocuk doğuracak. Çocuklarına bakacak, ev işlerini yapacak, fason iş yapacak evde. Kadın evden dışarı çıkamayacak. Tiyatroya, sinemaya gidemeyecek. Bu kadın yürüyüşlere, mitinglere, grevlere katılamayacak. Müslüman Kardeşler’in programıdır. Kadını eve kapatma programıdır. Ulusal istihdam strateji programı bu programın adı. IMF ve Dünya Bankası’ndan bunun için 6.8 milyar dolar kredi aldılar.

ÖRGÜTLÜ TOPLUM İNSANCA YAŞAM VE DEMOKRATİK TÜRKİYE DEMEK

İktidar olduğumuzda işçiler, kamu çalışanları, emekliler,. Bu topraklarda yaşayan insanlar örgütlü toplum olabilirse, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, haklarını alabilecek. Örgütlü toplum insanca yaşam ve demokratik Türkiye demektir. Siyaset bir ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarının adaletli bir şekilde dağıtılması için yapılır.

2,5 MİLYAR DOLARLIK SARAY, İSTANBUL’DA 5 SARAY, BEŞİNCİ ÖZEL UÇAK! YA AYIPTIR, GÜNAHTIR YA!

2.5 milyar dolarlık saray var Ankara’da. İstanbul’daki 5’e yakın sarayda yaşıyor. Urla’da saraycıklar var. O da yetmedi. Marmaris’te 300 odalı saray yaptırıyor. 4 özel uçağı var. Geçen ay yenisini almış. Ya ayıptır günahtır ya. Beş uçağı ve sarayları olan bir padişaha oy veriyorlar.

İZMİR GEÇEN YIL 65 MİLYAR VERGİ VERDİ AMA 16 MİLYAR YATIRIM YAPILDI

İzmirlilere büyük haksızlık yapılıyor. Geçen yıl İzmir’den 65 milyar vergi almış, 16 milyar İzmir’e yatırım yapmış. Siz 50 milyar fazla almış ve başka bölgelere yatırmışsınız. İzmirliler iyi düşünsün. Bazı AKP’li arkadaşlar da var. İzmir yaşanabilecek bir kent. İzmirliler demokrat, aydın, çağdaş, Atatürkçü, bu topraklara gönül vermiş insanlar. Seçimde İzmirlilerin İzmir’e de sahip çıkmasını ve Gündoğdu Meydanı’ndaki mitinge 7’den 70’e katılmasını bekliyorum. Ben İzmirliyim. Şemikler’de okudum. İzmir’in sorunlarını da köylerini de biliyorum.

2B ARAZİLERİNİ ZENGİNLER SATIN ALDI, KÖYLÜLER HAYVAN OTLATACAK YER BULAMIYOR

2B uygulaması yapıldığında Ankara, İstanbul’dan gelen zenginler köyün etrafındaki arazileri almışlar, tel örgütlerle kapatmışlar üstelik. Karaburun, Seferihisar gibi birçok bölgede hayvanlar meralara çıkamaz hale gelmiş durumda. Tam iki aydır İzmir’i karış karış dolaşıyoruz. Her gittiğim yerde eğitim ve sağlıkla ilgili notlarımı da aldım. TBMM’ye milletvekili olarak gidersem, İzmir milletvekili olarak, arkadaşlarımla birlikte İzmir’in sorunları için de elimden geleni yapacağım.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.