Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Beko'dan çok sert prim borcu çıkışı!

CHP'li Beko'dan çok sert prim borcu çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, borcunu ödeyemeyen BAĞ-KUR ve Genel Sağlık Sigortalı yaklaşık 5 milyon kişinin 31 Aralık’tan sonra sağlık hizmetinden yararlanamayacağını hatırlatarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na “Simit sarayı, Dünyagöz hastanesi gibi batmakta olan şirketlere gösterdiğiniz hassasiyeti primini ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon kişi için de gösterecek misiniz'” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 26.12.2019 - 11:54

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen BAĞ-KUR ve Genel Sağlık Sigortalılar ile onların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen sürenin 31.12.2019 tarihinde sona ereceğini ifade ederek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Beko, çarpıcı örneklerle karşılaştırmalar yaparak, yandaş şirketlere değil halkın ihtiyaçlarına ödenek ayrılması vurgusu yaptı.

1 MİLYON 270 BİN KİŞİ YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURMUŞ
Beko, “Yoksulluk ve işsizlik nedeniyle; milyonlarca vatandaş GSS prim borçlarının yeniden yapılandırılarak faizlerinin silinmesine, 12 -18 ay taksitlendirilmesine ve 2 yıl içinde 3 kez ertelenmesine rağmen GSS prim borçlarını ödeyememektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı 28.3.2018 tarihli basında yansıyan ‘borcun üstü çiziliyor’ açıklaması ile prim borcunu ödeyemeyenlerin sayısının 6,4 milyon kişi olduğunu belirtmişti. Ancak 2020 yılı bütçe sunumuna bakıldığına 1 milyon 270 bin kişi yapılandırma için başvuru yapmıştır. Simit sarayı, Dünyagöz Hastanesi gibi batmakta olan şirketlere gösterdiğiniz hassasiyeti primini ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon kişi için de gösterecek misiniz'” diye sordu.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SORDU
Herhangi bir düzenleme yapılmazsa 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sosyal güvencesi olmayan, çalışmayan, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortalılar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanamayacaklarını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, milyonlarca kişinin sağlık hizmetinden nasıl faydalanacağı ve çözüm önerilerinin neler olduğuna da sorularında yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.