Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Beko: Atatürk Vagonu’yla ilgili öngörülerimiz doğru çıktı

CHP’li Beko: Atatürk Vagonu’yla ilgili öngörülerimiz doğru çıktı

Bir gece yarısı 13 yıldır sergilendiği alandan hava koşulları nedeniyle kaldırılan Atatürk Vagonu olarak bilinen Beyaz Vagon’un olduğu yerde namaz kılınması, Vagon’un mescidin genişletilmek için kaldırıldığı iddialarını yeniden gündeme getirdi. Konuyla ilgili Egepostası’na konuşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Gelinen noktada öngörülerimizin doğru çıktığını görüyoruz ne yazık ki” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 27.09.2020 - 11:58

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926'dan 1937'ye kadar yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon, 20 Ağustos Cuma günü 13 yıldır sergilendiği Alsancak Garı önünden hava koşullarından olumsuz etkilenmesi gerekçesiyle müzede sergilenmek üzere kaldırılmıştı.

Beyaz Vagon’un kaldırılmasıyla birlikte Vagon’un hemen yanındaki mescidi genişletmek amacıyla kaldırıldığı iddiaları gündeme gelmiş ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuya ilişkin TBMM’ye soru önergesi sunmuştu.

Geçtiğimiz Cuma günü ise Atatürk’ün Vagonu’nun olduğu alanda Cuma namazının kılınması mescit iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, konuya ilişkin öngörülerin doğru çıktığını söyledi ve yapılan hareketle birlikte Cumhuriyet değerlerini İslam değerlerine karşıymış gibi gösterip halkın kutuplaştırılmaya çalıştığını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir halkına yani bizlere yadigarının 13 yıldır durduğu alandan bir gece yarısı operasyonuyla taşınması mescidi görünür kılma nedenini doğruladı.

Beko, “Ülkede sayısız eser açık alanda korunabiliyorken Beyaz Vagon'un neden kaldırıldığı anlaşıldı. Beyaz Vagon ve mescit üzerinden Cumhuriyet değerleriyle İslam inancını birbirine karşıtmış gibi gösterme çabası içine girerek Türk Ceza Kanununun 216. Maddesinde yer alan “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü de ortadayken bu tahrik niye. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da her zaman söylediği gibi Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmemeli, buralara siyaset girerse işte bunlar olur.. Bizler bugüne kadar huzur ve barış içinde birlikte yaşadık.

İzmir halkı yıllardır Beyaz Vagonu da mescidi de birlikte kullanıyordu, kullanabiliyordu. Vagonun kaldırılmasının ardından TBMM’ye soru önergesi vererek konuyu gündeme getirmiştik, gelinen noktada öngörülerimizin doğru çıktığını görüyoruz ne yazık ki. Şimdi yetkililerden bir açıklama bekliyor, ardından da Beyaz Vagon’un eski yerine tekrar konulmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.