Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Baytekin: Engelleri birlikte aşacağız

CHP'li Baytekin: Engelleri birlikte aşacağız

Torbalı Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu Yıldırım Baytekin, Okul Aile Birliği ile birlikte Halk Eğitim Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan ve ortak çalışmalar yürüttüğü Rehabilitasyon Kurs merkezini ziyaret etti. Baytekin, ziyaretinde eğitim gören engelli çocuklar ile yakından ilgilendi. Yıldırım Baytekin, konu ile ilgili açıklamalarında, “Dünyada yaşam eşitliği olmasa da herkesin yapabildiği şeyleri yapamayan veya destek ile başarabilen bu kişilere el uzatmak hepimizin görevidir” dedi. CHP'li aday adayı Baytekin'den eğitim mesajları

  • Ege Postası
  • 12.12.2018 - 15:30

Bu tür özel eğitim merkezlerinin topluma en büyük faydalarından birinin çocukların topluma kazandırılması olduğunu belirten Baytekin, “Sevgi ve dayanışmayla çoğu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyor, engelli öğrencilerimize ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. Engelliliğin sosyal boyutu ile herkesi ilgilendiren, tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konu olduğuna işaret eden Baytekin, “Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir” diye konuştu.

‘HEPİMİZİN GÖREVİ’

Baytekin, şunları söyledi: “Hayatın tüm alanlarında engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele takdire şayandır. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata tam katılımını sağlamak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda ve her zaman yanlarında olmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmak hepimizin görevidir. Kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ile selamlıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘HEDEFİMİZ, UZUN SOLUKLU VE SONUÇ ODAKLI PROJELER GERÇEKLEŞTİRMEK’
Deneyimli eğitimci sözlerini şöyle sonlandırdı; “Temel hedeflerimizden biri, farklı engelli grupları için uzun soluklu ve sonuç odaklı projeler gerçekleştirmek olacaktır. Eğitim temelli çalışmalarının amacı, engellilerin ancak gerçek kazanımlarla, bağımsız bir hayat kurabilme becerilerini geliştirerek onlara faydalı olunabileceğinin bilinciyle projeler geliştirmektir. Engellilere dair toplumda duyarlılığı artırma hedefli etkinlikler gerekli olmakla beraber asıl kazanım engellinin yaşantısına doğrudan katkı sunabilecek eğitsel çalışmalardır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.