Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bayır'dan 'ısırma' tartışmasıyla ilgili flaş iddia

CHP'li Bayır'dan 'ısırma' tartışmasıyla ilgili flaş iddia

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Meclis'teki yeni anayasa görüşmeleri sırasında çıkan kavgada AK Partili Muhammet Balta'nın bacağının ısırıldığı iddiasıyla ilgili başlayan tartışmaya yönelik videolu, fotoğraflı açıklamada bulundu. Bayır, kavgada vekillerin önünde duran 'sehpa'yı işaret etti. CHP'li Bayır'dan o tartışmayla ilgili flaş iddia

  • Ege Postası
  • 18.01.2017 - 16:16

EGE POSTASI - Yeni anayasa görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulu'nda,  görüşmeler devam ederken CHP'li ve AK Partili milletvekilleri arasındaki gerginlikler çok konuşulmuştu.  Anayasa değişikliğinin 5. maddesinin oylandığı sırada CHP'li vekillerin protesto amacıyla kürsüyü işgal etmesiyle başlayan kavgada AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'nın bacağından yaralanması görüşmelere damga vuran olay olmuştu.

Balta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM'de CHP'li Milletvekilleri tarafından bacağımdan ısırıldım. Arkadaşlar merak etmeyin bütün aşıları yaptırdım" demiş, kimin ısırdığının belirlenmesi için DNA testi istemişti.

Yaşanan olay sonrası AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır'ın "Dikkat köpek giremez" yazılı afişle Genel Kurul Salonu'nda yer alması tartışmanın şiddetini arttırmış, CHP'den sert tepkiler gelmişti.

VİDEO GÖRÜNTÜSÜ VE FOTOĞRAFLARLA ANLATTI

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 'ısırma' olayına yönelik önemli iddialarda bulundu. Bayır, video görüntüleri ve fotoğraflar eşliğinde yaşanan olayı aktarırken, şunları söyledi;

"TBMM Genel Kurulu’nda bacağının ısırıldığı iddiası ilişikte tarafınıza gönderdiğimiz video ve fotoğraf incelemelerimiz sonunda önümüze iki seçenek çıkıyor.

Birinci seçenek, Sayın Balta’nın ayağını, gerçekten bir köpek günler öncesinde ısırmış, sonrasında kapanmakta olan yarası (Doktorlar; üzerinin kabuk bağlaması nedeniyle en az 2 ile 5 gün önce olduğunu ifade etmektedirler.) tartışma esnasında video ve fotoğraflardan görüldüğü üzere, tökezleme, düşme veya sehpaya çarpma sonucu yarasının tekrar kanadığı anlaşılıyor.

İkinci seçenek ise, alınan raporun bir ısırık raporu haline getirilmesi için yazılan senaryo ve söz konusu yaranın sehpanın köşesine vurulma suretiyle meydana geldiğidir.

Bu durumda TBMM’de aranan ve ısrarla ifade edilerek gündemi meşgul eden köpeğin üzerinde iki adet ‘’Kupa’’ bulunan sehpa olduğu, izlenen video da elindeki çiçek saksısını atmak üzere iken dengesini kaybederek ayağını sehpaya vurarak, tökezlediği kısa süreli düşme tehlikesi atlatıp toparlandığı görülmektedir.

Olay üzerine birçok hayvan sever tarafından aranıldım. ’’Hadisenin köpek meselesi haline getirilmesi, hayvanlara yapılan bir haksızlıktır. Hepimiz biliriz ki, köpekler sadık canlılardır ve sadece hırsızlara saldırır, ısırırlar.’’ Söz konusu köpeğin sehpa olduğu gerçeği ortaya çıkmıştır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.