Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bayır'dan çok sert Karaburun çıkışı: Durdurun bu kepazeliği

CHP'li Bayır'dan çok sert Karaburun çıkışı: Durdurun bu kepazeliği

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir'in Karaburun ilçesi Yaylaköy mahallesinde LODOS Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılmak istenen RES projesine tepki gösterdi.Bayır, Karaburun Yarımadası’nın %61’ini (252 km²) tek başına kaplayan LODOS Elektrik Üretim A.Ş’ye ait Karaburun RES Projesi”ne karşı yürütülen hukuk mücadelesinin 4. yılına girdiğini belirtirken; bu zaman zarfında, proje için verilen ÇED olumlu kararı iki kez ve üretim lisansı bir kez iptal ettirilmesi ile ilgili, ‘’Bu iptal kararları, doğayı ve yaşam alanlarını korumak için hep birlikte verdiğimiz inançlı ve kararlı mücadelenin sonucudur’’ dedi. CHP'li Bayır'dan çok sert Karaburun çıkışı

  • Ege Postası
  • 10.09.2019 - 10:39

İzmir'in Karaburun ilçesinde yer alan Yaylaköy sakinleri, 21 Mayıs 2019’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde, Danıştay'ın kararına rağmen özel bir firmanın (LODOS Elektrik Üretim A.Ş) hukuken geçerli ve yürürlükte olan bir üretim lisansı kalmamasına rağmen, çalışmalarını devam ettirmesini, düzenledikleri açıklama ile protesto etmişlerdi. Protestoya Karaburun Kent Konseyi, EGEÇEP ve CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Kani Beko’da destek vermişti.

Bölgedeki yeni gelişmelerin takipçisi olan Bayır, Karaburun Yaylaköy'de
4.ÇED süreci’nin kazanılmasının ardından; LODOS Elektrik Üretim A.Ş,
bu kararla birlikte RES projesiyle ilgili hiçbir uygulama işlemine kalkışmaması gerekirken, proje sahasında henüz kurulmamış türbinler için beton atma ve yol açma işlemlerine başlamasına, sosyal medya hesaplarından ‘’Durdurun Bu Kepazeliği‘’ diyerek bir kez daha tepki gösterdi.

KANUNLARI VE YASALARI YOK SAYAN BU ANLAYIŞ ARTIK DURMALIDIR

Bu durumun Karaburun yarımadasını Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan etmekteki amacıyla çelişmekte olduğunu belirten Bayır; ‘’Bölgenin ekolojik yapının bozulmasına ve geri dönülemez bir zararın doğmasına yol açmakta,  aynı zamanda suç teşkil etmektedir. Bu süreçte Kurumların ''Yatırımları Mühürlemesi ''İşlemini başlatmaları gerekiyor. Türbin kanatlarının bölgeye halen taşınması mahkeme tarafından alınan kararın yok sayılması demektir. Yasaları ve hukuku yok sayan bu anlayış artık durmalıdır. Projesi Mahkeme kararı ile iptal edilen bir faaliyetin bu aşamadan sonra devam etmesi suçtur. Bu sebeple tüm yetkili kamu kurum ve kuruluşlarını, Mahkeme kararına uymaya ve yatırımcı şirketin sahada devam eden faaliyetlerini durdurmaya davet ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz‘’ açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.