Dolar 32,2000
%-0.01
Euro 35,0064
%0
Altın 2.500,800
%0
Bist-100 10.711,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li başkanlardan projeye ortak destek

CHP'li başkanlardan projeye ortak destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta yapılması planlanan dev projeye ilçe belediyelerinden de toplu destek geldi. Pakistan Pavyonu’nda sergilenen yeni Kültürpark projesini yerinde inceleyen CHP’li belediye başkanları “Kültürpark hepimizin” açıklamasında bulundu. CHP'li başkanlar Kültürpark için toplandı

  • Ege Postası
  • 12.10.2016 - 12:35

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kalbinde “daha çok yeşil, daha az beton” sloganıyla yürüttüğü “Yeni Kültürpark Projesi”ne ilçe belediye başkanları da destek verdi. Kültürpark'ın tüm İzmirlilere ait olduğunu belirten 21 belediye başkanı, bina yoğunluğunu azaltarak yeşil alanı artıracak proje önerisini desteklediklerini açıkladı.

Son dönemde kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açan ve meslek odalarının eleştiride bulunduğu yeni Kültürpark projesine ilçe belediye başkanlarından destek geldi.

Kültürpark Pakistan Pavyonu’nda İEF’de sergilenmeye başlanan yeni fuar projesini inceleyen ve detayları hakkında bilgi edinen ilçe belediye başkanları ortak bir basın açıklaması düzenledi. CHP’li 21 belediye başkanı adına kamuoyuna ortak açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Kültürpark hepimizin, Kültürpark İzmir’in ve İzmirlinin” diyerek şunları kaydetti: “1934 yılında Behçet Uz ve ekibinin gayretleri ile kurulan Kültürpark o zamandan bu yana görev yapan tüm belediye başkanlarınca bugüne taşınmıştır. Kültürpark’la hem ülkemizi hem de dünyayı tanıdık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtisas fuarcılığının kalkınması için kendi bütçesiyle Türkiye’nin en büyük fuarını yani Fuar İzmir’i Gaziemir’de inşa etmiştir. Böylece Kültürpark’ın yeni bir fonksiyon ile düzenlenme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. İzmir Büyükşehir belediyesi bu süreçte katılımcı bir anlayışla tüm görüşleri toplamış, anketler yapmış, odalardan, üniversitelerden raporlar istemiş, açık forumlar düzenlemiştir.”

Mimar Şükrü Karagöz tarafından hazırlanan ve yarışma ile elde edilen projenin Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin de katkılarıyla geliştiğine ve yeşil oranının yüzde 56’ya çıkarıldığına dikkat çeken Pekdaş, “Bu proje tüm İzmir’in, hepimizin olan Kültürpark’ı geliştirecek, kentin merkezinde bir kentsel peyzaj alanı yaratılacaktır. Biz belediye başkanları Kültürpark hepimizin diyor, bu projeyi desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu kamuoyuna açıklıyoruz” diyerek projeye sundukları desteğin devam edeceğini belirtti.

KİMLER KATILDI'

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar.

Şehir dışında olan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de projeye desteklerini bildirdi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.