Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li başkanlar Araf'ta

CHP'li başkanlar Araf'ta

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin hemen ardından genel başkan değişimi isteyen muhalif partililerin olağanüstü kurultay talebi tartışma yaratırken, kurultay delegesi olan ilçe başkanlarını iki arada bir derede bıraktı. Olağanüstü kurultay girişimleri onları sıkıntıya soktu

  • Ege Postası
  • 16.07.2018 - 11:27

EGEPOSTASI- CHP Merkez Yürütme Kurulu’ndan (MYK) olağanüstü kurultay yönünde karar çıkmaması üzerine harekete geçen Muharrem İnce taraftarları bugün itibariyle imza toplama işlemini başlatıyor.

Belediye başkanı olmayı hedefleyen ilçe başkanlarının çoğu, olağanüstü kurultayı toplamak için başlatılan imza hareketinden dolayı sıkıntıya girdi. 
İmza çalışmalarının başlamasıyla bir tarafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun diğer yanda ise CHP Genel Merkezi’nin baskısı altında kalacakları tahmin edilen, kurultay toplama girişimlerinin sonuçlarını da şimdiden kestiremeyen ilçe başkanları ne yapacaklarını şaşırdı. Yaptıkları hamlede rüzgar tersten estiği takdirde siyasi hayatlarının bitmesinden endişe eden bazı ilçe başkanları kongrede kendilerini kurultay delegesi yazdırdıklarına bile pişman oldu. Henüz kararsız olan bazı ilçe başkanları; “Kurultay için imza verirsek ve yönetim değişmezse büyük sıkıntı yaşayacağımız kesin. İmza vermezsek ve yönetim değişirse sıkıntı daha büyük. Çoğumuz ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Kurultay delegesi olan ilçe başkanları şunlar;

Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Şahin Fırat, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Menemen İlçe Başkanı Kazım Hürol Taklak, Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, Gaziemir İlkçe Başkanı Kasım Özkan, Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, Torbalı İlçe Başkanı Ramazan İsmail Uygur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.