Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Başkan o iddialara son noktayı koydu: İstifa yok, ben sistemi değiştirdim

CHP’li Başkan o iddialara son noktayı koydu: İstifa yok, ben sistemi değiştirdim

CHP Karşıyaka İlçe başkanı Murat Serdar Koç, Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Fehmi Yılmaz’ın görevinden istifa ettiği iddialarını yalanladı. İşin aslının istifa değil sistem değişikliği olduğunu belirten Başkan Koç, tüm Karşıyaka’yı kapsayacak bir sistem için çalıştığını söyledi ve “Kimsenin istifa ettiği yok, ben sistemi değiştirdim” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2020 - 15:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ağustos ayında CHP Karşıya’da Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini Savaş Çolak, görevinden istifa etmişti. Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti.

Çolak’ın yerine Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Fehmi Yılmaz’ın da ‘uyum sorunu’ gerekçesiyle istifa ettiği iddia edildi.

İddialara ilişkin Egepostası’na konuşan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, istifa iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kendisinin Karşıyaka’da birlikteliği sağlayacak yeni bir sistem uygulamaya başladığını söyledi. Koç, “Bu iş bir ya da iki kişinin örgütlenmesiyle olacak iş değil. Bu nedenle mahalle örgütlenmesinden sorumlu 32 tane başkan yardımcımızı devreye soktum. Kimsenin istifa ettiği yok, ben sistemi değiştirdim” ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA’YI HAREKETLENDİRECEK YENİ BİR SİSTEM

Kimsenin görevinden istifa etmediğini belirten Başkan Koç, “İlçede halkın iktidarı için bir çaba gösteriyorum ve yeni bir sistem oluşturuyorum. Ben bunu hem İl Başkanımız ile hem de Genel Merkez ile görüştüm. Bütün Karşıyaka’yı hareketlendirecek bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Birincisi yedek yönetimi de yönetim toplantılarına alıp asil yönetim ile yedek yönetimin birlik beraberlik içerisinde çalışmasını sağladım. Bunu neden yaptı? Örgütlerden sorumlu başkan yardımcıları başka konulara değinmesin ve yeterli olsun diye. Sadece örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığı değil, mahalle örgütlenmesinden sorumlu başkan yardımcıları oluşturdum 25 mahallede. Bunların altında mahallenin kendi seçmiş olduğu mahalle temsilcilerini belirlediler. Bunun altında çalışma grupları oluştu. Her mahallenin Whatsapp grupları oluştu. Bunların içerisinde 32 tane asil ve yedek yönetimin Whatsapp grubuyla bir saat içerisinde tüm Karşıyaka’yı örgütleyecek 800 kişilik bir yapı oluştu. Burada bir kişinin yetkisine ya da çalışmasına bağlı bir yapılanma olma şansı yok. Bu yüzden daha geniş kapsamlı, halkın iktidarı için mücadele edecek bütün Cumhuriyet Halk Partili üyelerimizi aktif hale getirebilmek için daha geniş kadro yapılması gerekliydi. Bu da bir sistem” dedi.

“BENİ KİŞİLERİN BEKASI İLGİLENDİRMİYOR”

“Ben hayatım boyunca hep sistemlerle yürüdüm” diyen Başkan Koç, başarının sistemle geleceğini ifade ederek, “Kişilerin iktidarı için uğraşanlarla benim tek bir işim olmaz. Benim tek bir gayem var. CHP’nin iktidarı. Bu yüzden Karşıyaka’da bu sisteme ihtiyaç var. Hatta ve hatta Türkiye genelinde de bu sisteme ihtiyaç var. Buna en güzel örnek de şu oldu: Sayın Genel Başkanımızın esnaf ile ilgili bildirilerini biz 1 saat içerisinde bütün mahallerle birlikte eş zamanlı olarak dağıttık. Bunu yapabilmek bir ya da iki kişinin örgütlenmesiyle olacak iş değil. Bu nedenle mahalle örgütlenmesinden sorumlu 32 tane başkan yardımcımızı devreye soktum. Kimsenin istifa ettiği yok, ben sistemi değiştirdim. Başarı sistemdir, sistem çalışır bütün arkadaşlarımız da o sisteme uyar. Eğer bir kişinin iradesinde götürülecekse bu iş, bir kişi karar verecekse örgütlenmeye o zaman biz diktatörlüğü de ‘evet’ diyelim. Hayır. Bütün mahalle karar verecek. Ben asil ve yedek diye ayırmıyorum hepsini bir araya koyuyorum. Hepsi de aşırı derecede mutlu.  Partisine uyum sağlamayan CHP’ye uyum sağlamıyordur. Bir kişi 32 kişiye uyum sağlayamıyorsa 32 kişide değil, o kişide sorun vardır. Beni kişilerin bekası hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tek şey CHP’nin ve halkın iktidarıdır” diye konuştu.

“BENİ YIPRATMAKLA HİÇ KİMSE BİR YERE ULAŞAMAZ”

Yapılan asılsız istifa haberlerini de sert bir dille eleştiren Başkan Koç, şunları söyledi; “Bu tür haberler ilçeyi ve CHP’yi yıpratmaktır. Beni yıpratmakla hiç kimse bir yere ulaşamaz. Bu tür haberler sadece parti içerisinde kargaşaya neden olur. Bunu yapanları kınıyorum. Bunu yapanlar da birilerinin iktidarı için uğraşabilirler bıraksınlar CHP’nin iktidarı için uğraşsınlar.”

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.