Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Başkan'a kına gönderdiler!

CHP'li Başkan'a kına gönderdiler!

İZMİR'in Urla İlçesi'nde Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılan 74 evin sahibi, CHP'li yöneticilere kına gönderdi. İzmir'de yaptıkları eylemlerle gündeme gelmişlerdi

  • Ege Postası
  • 23.08.2016 - 14:04

İZMİR - Evleri yıkılan sakinler, evlerinin mahkeme kararı olmadan yıkıldığını öne sürerek, "Urla Belediye Başkanı'nın kendine ait kaçak işyerinin yıkım kararı çıkalı altı yıl olmasına rağmen neden bu işyeri halen yıkılmamıştı? Partili ağabeylerine ve işadamlarına ait kaçak villalar neden yıkılmamıştır" dedi. 

İzmir'in Urla İlçesi'nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 ev, Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle 21 Ocak 2016'da yıkıldı. Yıkımın ardından seslerini duyurmaya çalışan Balıklıova Mahallesi sakinleri, bugün Konak'ta bir kafede toplanarak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda grup adına Yusuf Altun basın açıklamasını okudu. Urla Belediyesi tarafından 74 evin yıkıldığını belirten Altun, şöyle dedi:

"İçinde Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a ait olduğu söylenen kaçak işyeri, yine tanınmış işadamlarına ve politikacılara ait villaların bulunduğu 8 bin dolayındaki yıkım kararı yıllardır tozlu raflarda bekletilirken, ortada mahkeme kararı dahi yokken 74 aileye ait evler yıkılmış ve çoluk çocuk, yaşlı hasta demeden herkes kış ortasında sokağa atılmıştır." 

Sibel Uyar'ın bir günde en çok ev yıkma rekorunu elinde bulundurduğunu öne süren Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendine ait kaçak işyerinin yıkım kararı çıkalı 6 yıl olmasına rağmen neden bu işyeri halen yıkılmamıştı? Partili ağabeylerine ve işadamlarına ait kaçak villalar neden yıkılmamıştı? Kıyı Kanunu'nu gerekçe göstererek 74 evi yıkarken neden halk plajını işyerine dahil edip halktan denize girişte ücret alan malum işyerlerine göz yumuyorsunu? Mahkemelerce yıkım kararı onanmış onlarca binaları yıkamama sebebiniz nedi? Tek bir villayı yıkmak için bile 'araç gereç ve yeterlik ekipmanım yok' diyen Urla'nın CHP'li belediye başkanı, 74 evi yıkacak kepçeler ve ekipmanları nerede saklıyord? Yaptığımız tüm görüşmelerde 'Mahkeme sonuçlanana kadar evlerinize dokunmayacağım' derken, ortada daha mahkeme kararı olmadan evlerimizi yıkmanız neyin acelesiyd? Bize göre CHP'deki tüm namuslu yöneticiler de bu soruları sormalı ve gereğinin yapılmasının takipçisi olmalıdırlar. Aksi halde bu yöneticiler kamuoyundaki yapılan belediyelere yönelik eleştirilere cevap veremeyeceklerdir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine "Hukuksal süreç tamamlanana kadar evlerinize dokunulmayacak" dediğini belirten Altun, "Kılıçdaroğlu'nun sözü henüz kulaklarımızda çınlarken evlerimiz yıkıldı" dedi. Yıkımın ardından iki otobüsle Ankara'ya gittiklerini belirten Altun, Kılıçdaroğlu ile görüşemediklerini, kendileriyle ilgilenmek üzere görevlendirilen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile görüştüklerini ifade etti. Hakverdi'nin kendileriyle ilgilenmediğini öne süren Altun, dönemin CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'den de yardım alamadıklarını söyledi.

"Kısacası aradan geçen 8 ay içinde biz şunu öğrendik ki; Ya, birilerinin dediği gibi İzmir'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun borusu ötmüyordu, ya da bize birkaç kez söz veren Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözleri pek umursamıyordu" diyen Altun, CHP'li yetkililere kına göndereceklerini açıkladı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, dönemin CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'ye göndermek üzere zarflara kına dolduran Yusuf Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da kınaları yakması için bir çift eldiven göndereceklerini belirtti.

Grup açıklaması ardından PTT Konak şubesi önüne geldi. "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" diye bağıran Yusuf Altun zarfları göndermek üzere şubeye girdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.