Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Balyeli’den 1 Mayıs ve ‘kiraz konferansı’ açıklaması

CHP’li Balyeli’den 1 Mayıs ve ‘kiraz konferansı’ açıklaması

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 01.05.2020 - 14:51

Yaptığı yazılı açıklamada emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Balyeli, basın emekçilerini de unutmadı. Kiraz hasadı sürecini yakından takip eden Balyeli açıklamasında kiraz üreticileri ve emekçilerinin sorunları ve gelinen noktadaki çalışmalar ile Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla yapılan telekonferans hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Cemil Balyeli’nin yazılı açıklaması;

“Çok zor şartlarda çalışmanız yanında, doğruları yazan birçok meslektaşınızın cezaevinde olduğu, af yasalarından bilinçli olarak kapsam dışı bırakıldıkları bir ortamda bu yıl 1 Mayısı kutluyoruz.

Bu yıl 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı olsa da sizler gibi birçok emekçi, zor şartlarda ölümle burun buruna hastanelerde, fabrikalarda ve tarlalarda, hayatlarımızı devam ettirebilmemiz için çalışmaya devam etmektedirler.

Öncelikle, emek ve dayanışma gününüzü kutluyorum. Salgın şartları nedeniyle, alanlarda kutlayamadığımız 1 Mayısı, önümüzdeki yıllarda, hep birlikte, daha coşkulu kutlayacağımızı umuyorum.

Yaşamakta olduğumuz salgın sürecinde, Kemalpaşa’nın güncel sorunlarından biri de kiraz hasadıdır. Kiraz hasadı, salgın şartlarında yapılacağı için, kiraz emekçilerinin sağlıklı bir ortamda çalışıp çalışmayacakları ve emeklerinin karşılığını alıp alamayacağı belli değildir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi tüm personeli ve imkânları ile kiraz emekçilerinin, emeklerinin karşılığını almaları için gövdesini ortaya koymuş durumdadır.

Bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi ova yollarının tamamını yapmıştır, bu sayede kiraz toz topraktan kurtulmuş, daha kaliteli ve verimli bir üretim sağlanmıştır.

Bu güne gelince de salgın günlerinin başından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesinin tüm imkânları kiraz hasadının, üretici, işçi ve tüccar için hem sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi, hem de kazançlı olması için kullanılmaktadır.

Kiraz toplamak için gelen emekçilere, insanca yaşam sürecekleri alanlar tahsis edilmiş ve gerekli alt yapısı yapılmıştır. Sayın Yaşar Kırkpınar’ın Bağyurdu kiraz alım merkezini gezdiği sıralarda, Kemalpaşa Belediyesi tarafından, çadırlarda kalan ailelere 100 koli erzak yardımı yapılmıştır. Bundan sonra da dışarıdan gelen emekçilere gıda ve hijyen malzemesi desteği sağlanacaktır. Emekçilerin sağlığı düşünülerek, maske üretimi ve dağıtımı yapılmaktadır. Tüm emekçilerin maske ihtiyacı istisnasız karşılanacaktır.

Komşu il ve ilçelerden gelecek İşçilerin taşınmasında ortaya çıkacak sıkıntılar için gerekli tedbirler alınmış, alınmaya devam etmektedir. Bunun için Eshot’un imkânlarının kullanılması yanında, gerek olması durumunda Bağyurdu dolmuş kooperatifinden de hizmet satın alınması yoluna gidilecektir.

Ören Kiraz alım merkezi kısa bir sürede canla başla çalışılarak tamamlanmış, Bağyurdu kiraz alım merkezi genişletilmiş, sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilmiştir. Yine bulaştırıcılığın önlenmesi için, kiraz alım merkezlerinde, trafik ve çevre düzenlemesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır.

Her şeyden önemlisi, gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, gerekse de  Kemalpaşa Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Karakayalı, bu süreçte ortaya çıkacak olumsuzluklara karşı  tüm imkanlarını kullanacaklarına söz vermişlerdir.

BAŞKAN KARAKAYALI’YA KARŞI MAHCUP OLACAKLARI İÇİN TOPLANTIYA ÇAĞIRMADILAR

Basından öğrendiğimize göre, 30 Nisan tarihinde, Tarım Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli,  İzmir Milletvekili Sayın Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa Kaymakamı Sayın Kemal Kızılkaya’nın da katıldığı kiraz konulu bir toplantı yapılmıştır. Sosyal medyada herkes bu toplantıya Kemalpaşa Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Karakayalı’nın neden çağrılmadığını soruyor ve eleştiriyor.

Ben de eleştirenlere şunu soruyorum, siz toplantıyı yapanların yerinde olsaydınız çağırır mıydınız'

Bence onlarda çağırmazlardı, çünkü bir şey yapmayanlar, her şeyi yapanı çağırdıklarında, mahcup olacaklardı, onun için bir şey yapmayanlar bir birini ağırlamış, durum bu kadar basit, Belediye Başkanımın bu toplantıya çağrılmaması bizim için bir gurur kaynağı olmuştur.

Kemalpaşalı hemşerilerimiz, Sayın Karakayalı’nın kiraz için yaptıklarını bildiklerinden, kiraz ile ilgili toplantıya çağrılmamasını yadırgıyorlar, ancak biz bu süreçte, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin, görmezden gelinmeye çalışıldığını birçok alanda görüyoruz ve buna şaşırmıyoruz.

Yapılan ve yapılacak toplantılara çağırılmamanın bizim için bir önemi yok, Büyükşehir Belediye Başkanım ve ekibi, Kemalpaşa Belediye Başkanım ve ekibi, Parti Yöneticilerimin tamamı salgın süresince halkın arasında, halk için yapılması gerekenleri yapıyorlar, onun için herhangi bir sonucu olmayacağı baştan belli toplantılarla zaman kaybetmenin de bir anlamı yok.

Toplantıya katılanlara önerim, bu tür toplantılarda somut şeyleri tartışmaları, mesela; en azından kiraz emekçilerinin maske ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacakları, karşılayacaklarsa nasıl dağıtacaklarını, kiraza alım garantisi verip vermeyeceklerini, çiftçinin elektrik ve kredi borçlarını erteleyip ertelemeyeceklerini anlatmaları daha verimli olur.

Kiraz emekçilerinin emeğinin karşılığını aldığı, sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle, herkesin Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.