Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Aydilek’ten o iddialara yanıt: Sözlerim çarpıtıldı

CHP’li Aydilek’ten o iddialara yanıt: Sözlerim çarpıtıldı

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun sözleriyle gündeme gelen “Roman” tartışması dün Bayındır’da alevlendi. Tire Romanları Güçlendirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Gültiren, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in bölgedeki roman vatandaşlara yönelik “çingene” sözlerini sarf ettiğini ve Roman vatandaşları cinayet zanlısı olmakla suçladığı iddialarına Başkan Aydilek’ten yanıt geldi. İddialaırn gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Aydilek, “Sözlerim çarpıtıldı” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.01.2021 - 15:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda A Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun sözleriyle gündeme gelen “Roman” tartışması bugün Bayındır’da devam etti.

Dün Tire Romanları Güçlendirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Gültiren, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in bölgedeki roman vatandaşlara yönelik “çingene” sözlerini sarf ettiğini ve Roman vatandaşları cinayet zanlısı olmakla suçladığını iddia etmişti.

İddialara ilişkin Egepostası’na konuşan Başkan Aydilek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Başkan Aydilek, yaşanan olayların Eray Umutlu’nun bıçaklanarak öldürülmesiyle başladığını söyledi ve “Bayındır’da 9 Ocak akşamı benim çok sevdiğim bir partilimiz Eray Umutlu adında arkadaşımız bıçaklanarak öldürüldü. O gün biz bu durumu Facebook’tan paylaştık. Bunun ardınan bana durmadan ‘Katil kimdir’ diye sorular geldi. Katil, bana söylendiğine göre Bayındır’ın Turan Köyü’nden uyuşturucu kullanan bir vatandaş. Kimse tanımıyor ben de tanımıyorum ama ismini biliyorum. Mücahit Burgucu diye birisi. Bana kim olduğu soruldu. Bizim Bayındır’da tanınan Roman bir kardeşimiz var. Onun kayınbiraderi. Ben de ‘Roman filancanın kayınbiraderi’ dedim. Olay bununla sınırlı. Ondan sonra bana ‘Çingene dedin’ diye tutturdular. Ben hayatımda çingene kelimesini hiç kullanmadım zaten. Ne münasebet. Neden çingene diyeyi? Kimilerine Boşnak kimilerinePomak kimilerine Yörük diyoruz. Bu arkadaşlar da roman ve Roman diyoruz. Ben bu çerçevede ‘Roman filancanın kayınbiraderi’ dedim” ifadelerini kullandı.

“OLAYIN ROMAN ARKADAŞLARIMLA İLGİSİ OLMADIĞINI SÖYLEDİM”

Sözlerinin abartıldığını ve farklı noktalara çekildiğini ifade eden Başkan Aydilek, “Benim o sözlerimi abarttıkça abarttılar. Biz ekip olarak CHP’yi Bayındır’da tırmanışa geçirdik. Bunu bahane yaptılar. Ergün Gültiren de benim tanıdığım ve sevdiğim bir kardeşim. O bu işi üstlendi. Biz Bayındır’da konuşup olayı çözdük aslında. Bana ‘Bu şekilde söylemesen de başka bir türlü söyleseydin keşke’ dendi. Ben de ‘Kusra bakmayın. Ama bu adamı Bayındır’da başka türü tanıyan biri yok. Burada hakaret eden bir cümle ya da iftira da yok’ dedim. Ama işte Ergün Bey kendine iş çıkardı oradan. Olay bundan ibaret. Ben zaten olayın roman arkadaşlarımla ilgisi olmadığını söyledim”diye konuştu.

“BU İŞİ KAŞIYANLAR DA VAR”

Olaya ilişkin “Üç tane Roman’dan mı korkacağım” cümlesini kurduğu iddiaların da gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Aydilek, “Bu iddia kesinlikle yalan. Bu iddiayı ortaya atan Ergün Bey’e de söyledim bunu. Kendisi önce ‘Çingene dedin’ dedi. Böyle bir şey olmadığı ortada. Şimdi de bunu söyledi. Ben neden böyle bir şey söyleyeyi? Burada korkulacak bir şey de benim yaptığım bir şey de yok zaten. Ben sadece katilin Roman bir arkadaşımızın kayınbiraderi olduğunu söyledim. Ama sözlerim çarpıtıldı. Bu işi kaşıyanlar da var tabi. Şu anda Ergün Bey ile ilgili de bir problem yok. Kendisine de hakkımda söylenenlerin yalan olduğunu söyledim. Bu sorun suni bir sorun. Bayındır’da böyle bir sorun yok, Romanların böyle bir sorunu yok. Birkaç kişinin tırmandırdığı bir olay bu” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.